Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


0
(0)

Δήλωση Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Αρβανιτίδη

Η χθεσινή αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ, ύστερα από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τις καταγγελίες μας για σκανδαλώδεις και συγκρουσιακές μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με την προωθούμενη τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας.

Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα μας βρει κάθετα αντίθετους η καταστρατήγηση της συμφωνίας των Μετόχων του 2003 για τα ΕΛ.ΠΕ., η οποία διασφάλιζε τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η χρησιμοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ ως «Δούρειου Ίππου», για την παράδοση της Δημόσιας Περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δεν πρέπει να περάσει.

Αναμένουμε, έστω και την ύστατη ώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η κυβέρνηση να μην οδηγήσει τα ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ σε μια αβέβαιη πορεία και καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ να υπερασπιστεί το Δημόσιο Συμφέρον.

Ζητάμε απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών στην Ερώτηση που έχουμε καταθέσει και να μην προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην εκχώρηση του δικαιώματος του Δημοσίου για ορισμό της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ, με παράλληλη διασφάλιση της συμμετοχής των Εργαζομένων σε αυτό.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

Τις ελλείψεις του θεσμικού πλαισίου που προτείνει η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη και την παντελή απουσία του ασθενοκεντρικού χαρακτήρα του ανέλυσε στην Ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Κατρίνης, ως ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής .

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταψηφίσει τον αντίστοιχο νόμο του 2018 καταγγέλλοντάς τον και δηλητηριάζοντας τον δημόσιο διάλογο γύρω από το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Σήμερα, εισάγει ένα νέο νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει την παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία για τα προϊόντα αυτά στην προσπάθειά της να απελευθερώσει την αγορά και τις επενδύσεις, αγνοώντας παράλληλα πλήρως τον θεραπευτικό και ανακουφιστικό ρόλο των προϊόντων αυτών για μεγάλο αριθμό χρόνια πασχόντων.

Οι αυστηροί περιορισμοί που θέτει το νέο πλαίσιο δεν επιτρέπει την ανάπτυξη εγχώριας παραγωγής και ελεύθερης διανομής των προϊόντων ώστε να ωφεληθούν και οι Έλληνες παραγωγοί αλλά και οι ασθενείς.

Το δε περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα των καλλιεργειών αυτών δε ρυθμίζεται επαρκώς αφού οι εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας δεν προστατεύονται καθολικά ενώ δεν προβλέπεται ένα μίνιμουμ χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις καλλιέργειες αυτές που θεωρούνται εξαιρετικά ενεργοβόρες.

Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε ότι: «Το νέο σχέδιο νόμου για τη φαρμακευτική κάνναβη συντηρεί τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, περιορίζοντας την προοπτική οικονομικού οφέλους στην ελληνική οικονομία από τον παραγωγικό αυτό κλάδο που παγκοσμίως αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ. Στερείται έτσι αναπτυξιακού χαρακτήρα αλλά και ανθρωπιστικού καθώς εξωθεί και πάλι τους ασθενείς στην παρανομία και στην οικονομική αφαίμαξη προκειμένου να ανακουφιστούν από χρόνιες επώδυνες παθήσεις.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής, συνεπείς στην πολιτική μας στάση υπερψηφίσαμε επί της αρχής το εν λόγω σχέδιο νόμου όπως και το 2018, υπερτονίζοντας ωστόσο την προχειρότητα και τις ελλείψεις του αλλά και την πιο σημαντική για εμάς, απουσία της πραγματικής χρησιμότητας που όφειλε να έχει και αφορά την ανακούφιση χιλιάδων συμπολιτών μας.»

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης όταν, το πρωινό της 20ης Μαΐου 1941, ξεκίνησε η απόβαση από αέρος των Γερμανών ναζιστικών δυνάμεων, η «Επιχείρηση Ερμής», εναντίον του νησιού. Ο Κρητικός λαός ξεσηκώθηκε αυθόρμητα, και με πρωτόγονο οπλισμό υπερασπίστηκε με σθένος και απαράμιλλη ανδρεία τον τόπο του, αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο ότι η ελευθερία και η υπεράσπισή της απαιτούν «αρετή και τόλμη». Χρειάστηκαν 12 μέρες, μέχρι την 1η Ιουνίου 1941, για να καμφεί η αντίσταση των Κρητών και των συμμάχων τους και να καταληφθεί η Μεγαλόνησος. Οι απώλειες των Γερμανών ήταν βαρύτατες.

Οι Κρήτες δεν υπολόγισαν την συντριπτική γερμανική υπεροπλία, την πιο ισχυρή πολεμική δύναμη της εποχής. Σε πολλά μαρτυρικά χωριά της Κρήτης ακόμη φοράνε μαύρα, τιμώντας αυτούς που έχασαν την ζωή τους από τα αντίποινα των ναζί Γερμανών αλεξιπτωτιστών. Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Ο αγώνας για την καταβολή των οφειλόμενων επανορθώσεων παραμένει συνεχής αλλά αδικαίωτος ακόμη. Όμως, η μάχη της Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα διότι οι συνέπειες της καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη θετική έκβαση του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη, τον αγώνα και τη θυσία των αγωνιστών. Όμως, η καλύτερη απότιση τιμής είναι ο συνεχής αγώνας για την θωράκιση και αναζωογόνηση της Δημοκρατίας, την υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την επαναφορά του ανθρώπου στο επίκεντρο της πολιτικής.

Να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα, τους πολίτες και την νέα γενιά.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ “ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΑΡΧΟΝΤΑ” ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σημεία από την τοποθέτηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην τηλεδιάσκεψη με τους Γραμματείας των Ν.Ε. της Αττικής.

1. Για πανδημία

Η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Είναι λάθος ο εφησυχασμός.

Τα κρούσματα κινούνται στα προ lock down επίπεδα, με πλήρως εμβολιασμένο-και με τις 2 δόσεις- λιγότερο από το 20% του πληθυσμού.

Ο τουρισμός άνοιξε αλλά προς το παρόν χωρίς τουρίστες και η Κυβέρνηση καταφεύγει και πάλι στις αναστολές των 534 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις της εστίασης και του λιανεμπορίου μένουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο του λουκέτου, ενώ οι εργαζόμενοι τους βιώνουν την ανασφάλεια και τον κίνδυνο της απόλυσης.

Η Κυβέρνηση επιμένει να παρουσιάζει μια «μαγική» εικόνα.

Μετά την περσινή καρτ ποστάλ του Πρωθυπουργού με το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, παρακολουθούμε φέτος το τρέιλερ μιας «Ελλάδας – Κρουαζιερόπλοιο» με δήθεν ανέμελους και χαρούμενους ταξιδιώτες.

Ανέμελη δεν μπορεί να παραμένει όμως η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντάς τα λάθη του περσινού καλοκαιριού που οδήγησαν σε έξαρση της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει να παριστάνει τον “ανεύθυνο άρχοντα” που αναζητά συνεχώς ενόχους στους πολίτες. Έχει ευθύνη να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία των πολιτών

2. Για την εν εξελίξει μεγάλη πυρκαγιά .

Πριν από λίγες εβδομάδες κατά την διάρκεια επίσκεψης μου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αν. Αττικής, αναφέρθηκα στο σοβαρό έλλειμμα προετοιμασίας και οργάνωσης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και επισήμανα την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για να μην αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα.

Δυστυχώς με την πρόσφατη πυρκαγιά αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά -μετά την αποτυχία της στην διαχείριση του «Ιανού» και της «Μήδειας»- ότι οι σχεδιασμοί της Πολιτικής Προστασίας μένουν μόνο στα χαρτιά.

Κανένα έργο πρόληψης δεν προχώρησε. Ζώνες πυρόσβεσης δεν υπήρχαν, καθαρισμοί δεν έγιναν, ακόμη και το 112 λειτούργησε με σημαντική καθυστέρηση.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται και την Πολιτική Προστασία ως χώρο για επικοινωνιακά show.

Μπροστά σε κάθε δυσκολία ή απειλή φυσικής καταστροφής, αναδεικνύεται δυστυχώς η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της.

Και περιορίζεται να παρακολουθεί μόνο τις εκ των υστέρων ηρωικές προσπάθειες των Πυροσβεστών και των Δήμων (με τα ελάχιστα μέσα), για να περισώσουν ότι μπορούν.

Το καλοκαίρι είναι μπροστά Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ΤΩΡΑ πριν να είναι αργά.

ΚΑΜΙΝΗΣ-ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ: ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ο κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καμίνης και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Καρκατσούλης ενημερώθηκαν από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου.

 

Ο Γιώργος Καμίνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Οι πυροσβέστες μας κάνουν τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να τους δηλώσουμε την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής και την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το κλειδί βρίσκεται στην πρόληψη. Δυστυχώς, και σε αυτή την πυρκαγιά βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες και ανοικτοί δρόμοι πυρασφάλειας μέσα στο δάσος. Εαν αυτά υπήρχαν, η ζημιά θα ήταν αμελητέα. Τώρα δυστυχώς η καταστροφή είναι μεγάλη. Αυτό που σήμερα προέχει είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς: Αμέσως μετά όμως, το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την κακοκαιρία “Μήδεια”, είχε προαναγγείλει την κατάθεση νομοσχεδίου που θα ξεκαθάριζε τον κουβάρι των αρμοδιοτήτων, δεν έχουμε όμως δει κάτι τέτοιο ακόμα”.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έκανε την εξής δήλωση: “Ως Κίνημα Αλλαγής, είχαμε, δυστυχώς, προειδοποιήσει έγκαιρα για την ελλειμματική πολιτική πρόληψης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα. Είναι επιτέλους ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό το κομμάτι. Όσο η κυβέρνηση δεν προχωρεί αποφασιστικά στον ορισμό των δασικών χαρτών, όσο δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση νομιμότητας μέσα και γύρω από το δάσος, τόσο τα δάση μας θα είναι έκθετα σε μεγάλους κινδύνους, είτε από ανευθυνότητα, είτε από υστεροβουλία”.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ Η ΗΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Συνάντηση είχε σήμερα στην Βουλή η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, παρουσία των Βουλευτών Σκανδαλίδη Κώστα και Κατρίνη Μιχάλη και του π. Βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου, με αντιπροσωπεία Ηλείων αιρετών της Τ.Α στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Γιαννόπουλος Βασίλης Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Αντωνακόπουλος Τάκης Δήμαρχος Πύργου, Λυμπέρης Γιάννης Δήμαρχος Ήλιδας, Γεωργιόπουλος Γιώργος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Λέντζας Γιάννης Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η συνάντηση είχε αντικείμενο την κυβερνητική απόφαση που οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας τα τμήματα Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Μετά την συνάντηση η κα Γεννηματά δήλωσε:

«Ανταποκρίθηκα άμεσα στο αίτημα των εκπροσώπων του λαού της Ηλείας να συζητήσουμε την εντελώς αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη απόφαση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τα δύο τμήματα της Ηλείας από τα φετινά μηχανογραφικά με προοπτική το οριστικό κλείσιμο τους, αφήνοντας την Ηλεία χωρίς καμία δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απαράδεκτη αυτή κυβερνητική απόφαση εξαντλεί την δήθεν «μεταρρύθμιση του χάρτη της Παιδείας μόνο στην Ηλεία» και φαντάζει ως τιμωριτική. Για μια περιοχή, με ιδιαίτερα σημαντική πολιτιστική, παραγωγική και κοινωνική δυναμική, που δεν έχει ακόμα επουλώσει τις πληγές της από τις καταστροφές του 2007 και 2008, βρίσκεται εκτός εθνικού οδικού δικτύου με ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο θέμα της υγείας με την υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων.

Ως Κίνημα Αλλαγής θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο αυτό που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε το 2002 με την ολοκληρωμένη πολιτική της για την περιφερειακή ανάπτυξη να εντάξει την Ηλεία στο χάρτη της 3βθμιας εκπαίδευσης».

Ρυθμός Επικαιρότητας | 21.5.2021

Φ. Γεννηματά: Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και την Πολιτική Προστασία ως χώρο για επικοινωνιακά show

«Μπροστά σε κάθε δυσκολία ή απειλή φυσικής καταστροφής, αναδεικνύεται δυστυχώς η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης» σημείωσε αναφερόμενη στην εν εξελίξει μεγάλη πυρκαγιά που έχει πλήξει περιοχές στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους Γραμματείας των Ν.Ε. της Αττικής. Πιο αναλυτικά:

«Πανδημία

Ο τουρισμός άνοιξε αλλά προς το παρόν χωρίς τουρίστες και η Κυβέρνηση καταφεύγει και πάλι στις αναστολές των 534 ευρώ. Οι επιχειρήσεις της εστίασης και του λιανεμπορίου μένουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο του λουκέτου, ενώ οι εργαζόμενοι τους βιώνουν την ανασφάλεια και τον κίνδυνο της απόλυσης. Μετά την περσινή καρτ ποστάλ του Πρωθυπουργού με το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, παρακολουθούμε φέτος το τρέιλερ μιας «Ελλάδας – Κρουαζιερόπλοιο» με δήθεν ανέμελους και χαρούμενους ταξιδιώτες. Ανέμελη δεν μπορεί να παραμένει όμως η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντάς τα λάθη του περσινού καλοκαιριού που οδήγησαν σε έξαρση της πανδημίας. 

Μεγάλη πυρκαγιά 

Πριν από λίγες εβδομάδες κατά την διάρκεια επίσκεψης μου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αν. Αττικής, αναφέρθηκα στο σοβαρό έλλειμμα προετοιμασίας και οργάνωσης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και επισήμανα την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για να μην αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα. Δυστυχώς με την πρόσφατη πυρκαγιά αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά -μετά την αποτυχία της στην διαχείριση του «Ιανού» και της «Μήδειας»- ότι οι σχεδιασμοί της Πολιτικής Προστασίας μένουν μόνο στα χαρτιά. Κανένα έργο πρόληψης δεν προχώρησε. Ζώνες πυρόσβεσης δεν υπήρχαν, καθαρισμοί δεν έγιναν, ακόμη και το 112 λειτούργησε με σημαντική καθυστέρηση».

Περισσότερα ΕΔΩ.

Φ. Γεννηματά: Να μην μείνει η Ηλεία χωρίς Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

«Ως Κίνημα Αλλαγής θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο αυτό που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε το 2002 με την ολοκληρωμένη πολιτική της για την περιφερειακή ανάπτυξη να εντάξει την Ηλεία στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» δεσμεύτηκε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έπειτα από τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με αντιπροσωπεία Ηλείων αιρετών της Τ.Α για την κυβερνητική απόφαση που οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας τα τμήματα Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα. Ειδικότερα: «Ανταποκρίθηκα άμεσα στο αίτημα των εκπροσώπων του λαού της Ηλείας να συζητήσουμε την εντελώς αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη απόφαση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τα δύο τμήματα της Ηλείας από τα φετινά μηχανογραφικά με προοπτική το οριστικό κλείσιμο τους, αφήνοντας την Ηλεία χωρίς καμία δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η απαράδεκτη αυτή κυβερνητική απόφαση εξαντλεί την δήθεν «μεταρρύθμιση του χάρτη της Παιδείας μόνο στην Ηλεία» και φαντάζει ως τιμωριτική. Για μια περιοχή, με ιδιαίτερα σημαντική πολιτιστική, παραγωγική και κοινωνική δυναμική, που δεν έχει ακόμα επουλώσει τις πληγές της από τις καταστροφές του 2007 και 2008, βρίσκεται εκτός εθνικού οδικού δικτύου με ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο θέμα της υγείας με την υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων».

Το Κίνημα Αλλαγής στις πυρόπληκτες περιοχές: «Κλειδί» η αποτελεσματική πρόληψη

Το Κίνημα Αλλαγής, που σταθερά στέκεται στο πλευρό των πολιτών και των ανθρώπων που δίνουν μάχες, έτσι και σήμερα βρέθηκε στο Αλεποχώρι και στον Σχίνο Κορινθίας όπου οι πυροσβέστες κάνουν μία τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά που έχει πλήξει την περιοχή τα τελευταία 24ωρα. Το Κλιμάκιο του Κινήματος αποτελούμενο από τον Γιώργο Καμίνη και τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχείρησης και δήλωσε την υποστήριξη και την ευγνωμοσύνη όλων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά δεν υπήρξε πρόληψη, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Κινήματος Αλλαγής και τις μεγαλόστομες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού μετά την κακοκαιρία “Μήδεια”. Ούτε αντιπυρικές ζώνες ούτε ανοικτοί δρόμοι πυρασφάλειας μέσα στο δάσος! Όσο η κυβέρνηση βουλιάζει στην αβελτηρία και δεν προχωρά αποφασιστικά στον ορισμό των δασικών χαρτών, τόσο τα δάση μας θα είναι έκθετα σε μεγάλους κινδύνους. Περισσότερα ΕΔΩ.

Self test: Κίνδυνος για την υγεία μας και το περιβάλλον τα απόβλητά τους

Αν και η κυβέρνηση προωθεί τη διευρυμένη χρήση των self test για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, δεν έχει μεριμνήσει ώστε τα απόβλητά τους να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αλλά και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Οι ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές οδηγίες διαχείρισης των self test εγείρουν έντονα ερωτηματικά, ιδίως μετά από τις δηλώσεις επιστημόνων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στο ανοσοποιητικό μας σύστημα από την ουσία που βρίσκεται στο σωληνάριο διαλύματος εκχύλισης. Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζήτησαν από τους συναρμόδιους υπουργούς να βρεθεί άμεσα μία λύση ώστε τα απόβλητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ να μην αποτελούν απειλή ούτε για την υγεία των πολιτών ούτε και για το περιβάλλον. Περισσότερα ΕΔΩ

Φαρμακευτική κάνναβη: Η κυβέρνηση παραβλέπει τον θεραπευτικό της ρόλο

Το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη εκτός από το γεγονός ότι αποκάλυψε την υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία είναι πια σαφές ότι μετρά τα πάντα αποκλειστικά με μικροπολιτικά και οικονομικά οφέλη, απέδειξε και την πλήρη αδιαφορία της να ανακουφίσει τους ασθενείς συμπολίτες μας. Προκειμένου να μην δυσαρεστήσει το συντηρητικό ακροατήριό της, θέτει αυστηρούς περιορισμούς ώστε να μην επιτρέπεται η ανάπτυξη εγχώριας παραγωγής και ελεύθερης διανομής των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Με μοναδικό της μέλημα να απελευθερώσει την αγορά και τις επενδύσεις, δεν επιτρέπει να ωφεληθούν ούτε οι Έλληνες παραγωγοί αλλά και οι χρόνιοι ασθενείς, ενώ παράλληλα δεν ρυθμίζει επαρκώς ούτε το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα των καλλιεργειών. Το Κίνημα Αλλαγής σταθερό στην πολιτική του στάση υπερψήφισε επί της αρχής το εν λόγω σχέδιο νόμου, υπερτονίζοντας ωστόσο την απουσία της πραγματικής χρησιμότητας που όφειλε να έχει και αφορά την ανακούφιση χιλιάδων συμπολιτών μας Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ΕΛΠΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ να υπερασπιστεί το Δημόσιο Συμφέρον

 

Για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του Κινήματος Αλλαγής για τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού της  ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ προκειμένου να απεμπολήσει τα δικαιώματα του Δημοσίου. Η αλλαγή αυτή στο καταστατικό της εταιρείας καταργεί το διορισμό της πλειοψηφίας των μελών της διοίκησης από το κράτος. Έτσι, ως στόχος τίθεται η καταστρατήγηση της συμφωνίας των Μετόχων του 2003 που διασφάλιζε τα συμφέροντα του Δημοσίου. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το ΤΑΙΠΕΔ ως «Δούρειο Ίππο», θα παραδώσουν τη  Δημόσια Περιουσία στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, να μην οδηγήσει τα ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ σε μια αβέβαιη πορεία και καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ να υπερασπιστεί το Δημόσιο Συμφέρον. Περισσότερα ΕΔΩ.

Κοινωνικός Τουρισμός: Να καταργηθούν οι χιλιομετρικές εξαιρέσεις

 

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει ουσιαστικά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τους αδύναμους που αποκτούν πρόσβαση στο αγαθό των διακοπών αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έμμεσα στηρίζονται μαζί με τους εργαζομένους τους θέτει εμπόδια! Για την ακρίβεια έχει τεθεί ένας σημαντικός περιορισμός ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος από τους δικαιούχους, καθώς δεν πρέπει βρίσκεται «στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, η απόσταση μεταξύ τουριστικού καταλύματος και μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου να είναι μεγαλύτερη από 80 χλμ». Επειδή φέτος πολλοί ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ δεν διαθέτουν τους πόρους για τέτοιες μετακινήσει αλλά κι επειδή λόγω του κορωνοϊού πολλοί προτιμούν να παραμείνουν σε προορισμούς κοντινούς, καλούμε τους συναρμόδιους υπουργούς να αφαιρέσουν τις δύο επίμαχες ρήτρες ώστε να βοηθηθούν οι μικρομεσαίοι τοπικοί επιχειρηματίες, αλλά και οι δικαιούχοι του προγράμματος. Περισσότερα ΕΔΩ.

Μάχη της Κρήτης: Τιμούμε τη μνήμη, τον αγώνα και τη θυσία των αγωνιστών

Σήμερα, συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης όταν, το 1941, ξεκίνησε η απόβαση από αέρος των Γερμανών ναζιστικών δυνάμεων, η «Επιχείρηση Ερμής», εναντίον του νησιού. Ο Κρητικός λαός ξεσηκώθηκε αυθόρμητα, και με πρωτόγονο οπλισμό υπερασπίστηκε με σθένος και απαράμιλλη ανδρεία τον τόπο του, αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο ότι η ελευθερία και η υπεράσπισή της απαιτούν «αρετή και τόλμη». Οι Κρήτες δεν υπολόγισαν την συντριπτική γερμανική υπεροπλία, την πιο ισχυρή πολεμική δύναμη της εποχής. Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Ο αγώνας για την καταβολή των οφειλόμενων επανορθώσεων παραμένει συνεχής αλλά αδικαίωτος ακόμη. Οι συνέπειες της μάχης καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη θετική έκβαση του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη, τον αγώνα και τη θυσία των αγωνιστών. Όμως, η καλύτερη απότιση τιμής είναι ο συνεχής αγώνας για την θωράκιση και αναζωογόνηση της Δημοκρατίας. Περισσότερα ΕΔΩ.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *