Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Και ενώ η κυβέρνηση διατυμπανίζει, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, το “πράσινο” αφήγημα του σχεδίου δίκαιης μετάβασης για την Δυτική Μακεδονία, τελικά αποδεικνύεται αυτό που στο Κίνημα Αλλαγής επισημαίνουμε εδώ και καιρό: Η ΝΔ δεν έχει σχέδιο και αυτοσχεδιάζει διαρκώς… βλέποντας και κάνοντας.

Ποια άλλη εξήγηση μπορεί να δώσει κανείς, όταν στις 31.03.2021, ο CEO της ΔΕΗ δηλώνει ότι: “Η Πτολεμαΐδα 5 θα σταματήσει να λειτουργεί με λιγνίτη στο μέσο της δεκαετίας.” και στις 02.04.2021, η ελληνική κυβέρνηση μας καταθέτει ότι: “Η Πτολεμαΐδα 5 θα λειτουργεί με λιγνίτη έως το 2028” (σελ. 57/207, Ελλάδα 2.0 ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, Αναλυτική Περιγραφή Δράσεων).

Τι ισχύει τελικά;

Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ τους, ούτε για την πιο μεγάλη ενεργειακή επένδυση της χώρας;

Και στην Απολιγνιτοποίηση βασικό δόγμα είναι το “βλέποντας και κάνοντας”;

Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.4.2021

Πανδημία: Η κυβέρνηση να εντάξει τους ήρωες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Μόνο στο υποκριτικό της χειροκρότημα από τα μπαλκόνια θα περιοριστεί η μέριμνα της κυβέρνησης για τους ήρωες της πανδημίας, όπως μαρτυρά η κατ’ επανάληψη απόρριψη των καταθέσεων τροπολογίας από το Κίνημα Αλλαγής για την ένταξη του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως ήδη ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση παρά το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα των υγειονομικών γιατρών, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, παρα-ιατρικών κλπ που εργάζονται στο ΕΣΥ και όλες τις μονάδες υγείας, το ΕΚΑΒ και στις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων, χωρίς αιτιολογία επιμένει να κωφεύει στις εκκλήσεις τους και να απορρίπτει τις τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγής για την στοιχειώδη αναγνώριση του έργου που επιτελούν οι υγειονομικοί και την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών τους. Περισσότερα ΕΔΩ.

Λιανεμπόριο: Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις

Την προσπάθεια της κυβέρνησης, μετά τον εμπαιγμό σε βάρος του εμπορικού κόσμου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, να «χρυσώσει» το χάπι προχωρώντας σήμερα σε εξαγγελία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση τον μήνα Απρίλιο, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Παύλος Χρηστίδης, η κυβέρνηση «τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, χρησιμοποιώντας μπαλώματα για να καλύψει όσα δημιούργησε το αλαλούμ των αποφάσεών της».

Εργασία: Μητσοτάκης – Χατζηδάκης καθηλώνουν δικαιώματα

Το σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία με το βάρος της κρίσης να το πληρώσουν πάλι οι πιο αδύναμοι. Οι δίκαιες αμοιβές θεωρούνται αντιπαραγωγικές και αντιαναπτυξιακές, σύμφωνα με την αντίληψη της Κυβέρνησης. Αυτό αποκαλύπτουν δημοσιεύματα των προθέσεων του Υπουργείου Εργασίας και του κ. Χατζηδάκη, που προβλεπουν δέσμη σκληρών ανατροπών στο Εργατικό Δίκαιο: Κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, δεκάωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο Ο εργαζόμενος μένει απροστάτευτος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο. Το Κίνημα Αλλαγής όπως δήλωσε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, στέκεται απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές. Το στοίχημα της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολιτικός και προγραμματικός στόχος του Κινήματος και όρος επιβίωσης της κοινωνίας μετά την πανδημία. Αυτή εξάλλου είναι η φιλοσοφία των προτάσεών μας για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μη χάσετε: Διαδικτυακή Εκδήλωση για τη Συνεπιμέλεια

Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο “Το παιδί στο επίκεντρο: οι αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο”, οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 19.00, ενόψει των αλλαγών στο Οικογενειακό Δίκαιο και τις νέες ρυθμίσεις για τη συνεπιμέλεια. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά και θα προβληθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος, του ΠΑΣΟΚ και της Φ. Γεννηματά στο Facebook, καθώς και στο Youtube του Κινήματος. Περισσότερα ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.