ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


Τελευταία ενημέρωση 8 Αυγούστου 2022 by manos (ceo)-admin

Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.

Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.

Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε ο εκλεκτός του κ. Κοντολέων να διοριστεί, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

– Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

-Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ

Σας παραθέτουμε ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου για τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ :

Άκοπο και αμοντάριστο. Η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Κύριε Μητσοτάκη, θα παραμείνει στη θέση του; https://t.co/kr6Sv8fv94

https://twitter.com/mantzos/status/1556335241983365122?s=24&t=vbLYZEYOaU6xn80K5Gpj-w

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός και επί πολλά χρόνια Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου δεν είναι πια μαζί μας.

«Ερχόμαστε από τα άστρα και καταλήγουμε στα άστρα» έλεγε στις ομιλίες του.

Καλό ταξίδι στα αστέρια.

https://twitter.com/simitropoulou/status/1556526536974651392?t=CvDnN4RrYJj2Vl0q0fMjqw&s=19

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος», ο Γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επισήμανε τις κυβερνητικές ευθύνες για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

«Από την ημέρα που ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο προσπαθούσαν να πουν ότι όλο αυτό είναι κάτι που γίνεται πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και άλλοι πολιτικοί και ευρωβουλευτές έχουν παρακολουθηθεί. Λίγες ημέρες μετά αποδείχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΥΠ παρακολουθεί Έλληνα Ευρωβουλευτή, υποψήφιο για την ηγεσία του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας και το χειρότερο είναι ότι την ίδια χρονική περίοδο προσπάθησαν να παγιδεύουν το κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη με το Predador. Διέρρεαν κυβερνητικά στελέχη ότι δήθεν υπάρχουν εθνικοί λόγοι. Από την Κίνα, την Ουκρανία, την Αρμενία. Η μία μετά την άλλη οι πρεσβείες διαψεύδουν δημόσια τις διαρροές της Κυβέρνησης» σημείωσε.

Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε: «Περιμένει ο ελληνικός λαός να πει ο Πρωθυπουργός καθαρά για ποιο λόγο ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείται από την ΕΥΠ, ποιοι έχουν το Predador και το χρησιμοποιούν. Ποιοι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια παγίδευσης του κ. Ανδρουλάκη; Ο Πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη γιατί ήταν προσωπική του επιλογή να φέρει την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του στο Μέγαρο Μαξίμου, να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για να αναλάβει ο κ. Κοντολέων την ηγεσία της ΕΥΠ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να ζήσει σε μία χώρα χωρίς ελευθερίες, στην οποία δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου. Για μας το πιο σημαντικό είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Να μάθει ποιος προσπάθησε να στήσει αυτό το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Είναι ντροπή στελέχη της ΝΔ να κάνουν αυτά που έκανε ο κ. Ρωμανός. Ξέρει ο κ. Ρωμανός ποιο είναι το αποτέλεσμα των παρακολουθήσεων; Εμείς θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, να μην υπάρχει καμία σκιά. Γιατί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είπαν ψέματα ότι δεν υπήρξε καμία παρακολούθηση».

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΥΦΟ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΥΦΟ

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε:

«Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, για να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί τόσο με το θέμα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ, όσο και με την απόπειρα παρακολούθησης μέσω του παράνομου λογισμικού Predator:

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη, δέκα μέρες μετά έγινε μια προσπάθεια μόλυνσης του κινητού του μέσω του συστήματος Predator, το οποίο είναι ένα σύστημα ρομποτοποίησης του κινητού και μπορεί να παρακολουθήσει το χρήστη κάθε στιγμή, ο χρήστης χάνει την ιδιωτικότητά του, τις προσωπικές του στιγμές. Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μέσω Predator απέτυχε και τότε η ΕΥΠ πήρε παράταση για να συνεχίσει την παρακολούθηση. Υπενθυμίζω ότι η ΕΥΠ έχει τεθεί με νόμο υπό τον Πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα λοιπόν που η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ν. Ανδρουλάκη λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος του τρίτου κόμματος, έγινε προσπάθεια παγίδευσής του με το λογισμικό Predator, το οποίο είναι παράνομο. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτοί που προχώρησαν σε τέτοιες ενέργειες (σ.σ. παρακολούθησης) είχαν το κατάλληλο αισθητήριο για να αντιληφθούν εκείνη την εποχή ποιος επρόκειτο να γίνει ο επόμενος αρχηγός για του ΠΑΣΟΚ. Είχαν καταλάβει λοιπόν ότι η εκλογή μπορεί να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, όπως και έγινε.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός είναι δύο: Πρώτον, γιατί παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης; Όσα ειπώθηκαν και αφορούν την ανάμειξη της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην Ελλάδα διαψεύστηκαν πανηγυρικά από τις πρεσβείες. Ο Ν. Ανδρουλάκης ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για αυτό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μη βγει η αλήθεια στο φως. Το δεύτερο, πολύ σημαντικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρείες που εμπλέκονται, το λογισμικό Predator στην Ελλάδα;

Ακόμα, είναι πολύ λυπηρό ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε την αντίστοιχη τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο που επικράτησε την εποχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καθοδηγείται από τους ακροδεξιούς κύκλους με τους οποίους άψογα συνεργάστηκαν, τόσο η τρέχουσα κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη.

Επίσης είναι σημαντικό να μείνουμε στο γεγονός ότι η ΕΥΠ όχι μόνο τέθηκε υπό τον Πρωθυπουργό αλλά άλλαξε και το προσοντολόγιο προκειμένου να ηγηθεί σε αυτήν ο κ. Κοντολέων, ο οποίος προ δεκαημέρου είπε ασύστολα ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τονίζοντας ότι δεν παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης. Άρα σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για λάθος χειρισμούς αλλά σκοπιμότητα και σε αυτό περιμένουμε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός.

Τονίζουμε ότι τον Ν. Ανδρουλάκη τον εξέλεξαν 300.000 πολίτες, δεν θα μας σταματήσει κανείς, η δύναμή μας είναι ο απλός κόσμος και προχωράμε μαζί του, με κανέναν άλλο.

Η προσπάθεια για να απαξιωθεί ο Ν. Ανδρουλάκης δεν θα περάσει. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζεται στην παραπληροφόρηση και τα τρολς. Υπάρχουν κανόνες που ορίζουν τη διαφάνεια. Ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις ερχόμενες εκλογές για αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε περιθώρια για σκιές. Ο Πρόεδρός μας δεν θέλει να μείνει τίποτα κρυφό και αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει, όπως ο κ. Ρωμανός, αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό.

Τέλος, είναι πολύ σοβαρό να δούμε τι γίνεται με το Predator, να επιμείνουμε σε αυτό γιατί απειλεί τη δημοκρατία και δυνάμει κάθε δημόσιο λειτουργό, δημοσιογράφο, πολίτη. Υπάρχουν συμβάσεις της εταιρείας με το δημόσιο από το 2018 και πρέπει να πάρουμε σαφείς απαντήσεις για τη δράση της».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Σε τηλεοπτική του παρουσία στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινή Ενημέρωση», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, έθεσε τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από τον Πρωθυπουργό σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator και την ταυτόχρονη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάντζος είπε πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να κοιτάξει κατάματα τους πολίτες και να απαντήσει: «Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό; Γιατί ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, υποψήφιος αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος θεωρήθηκε ύποπτος για την εθνική ασφάλεια και πως σταμάτησε αυτή η απειλή όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης; Εν τέλει πόσο συμπτωματική είναι η χρονική ταύτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του Predator;»

Ο κ. Μάντζος, αναφερόμενος στις κυβερνητικές ευθύνες για τους τρόπους λειτουργίας της ΕΥΠ, τόνισε: «Είναι απολύτως μη ανεκτό και απαράδεκτο αυτό που ακούμε σήμερα από την Κυβέρνηση ως αφήγημα. Αναρωτιέμαι, ζύγισαν τα αφηγήματα και θεώρησαν πως αυτό είναι το λιγότερο επώδυνο για τη δημοκρατία στον τόπο μας; Είναι δυνατόν να μας λένε πως δεν γνώριζαν, όταν έχουμε τις δύο κομβικές επιλογές του Ιουλίου του 2019, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν -διαβάζω τα πρακτικά της Βουλής- ολόκληρη η αντιπολίτευση τότε κατέκρινε την προσωπική επιλογή Κοντολέοντος και την μείωση των τυπικών προσόντων διορισμού. Και όταν αποφασίστηκε η υπαγωγή της ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτές είναι οι επιλογές του κυρίου Πρωθυπουργού στο νόμο για το επιτελικό κράτος για να έχει τον πλήρη έλεγχο της δράσης της ΕΥΠ. Τρία χρόνια μετά μας λένε ότι δεν είχαν έλεγχο. Δεν είχαν ενημέρωση. Η ΕΥΠ, δηλαδή, λειτουργούσε ως ξέφραγο αμπέλι, μέσα στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λειτουργούσε ερήμην της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς καμία νομιμοποίηση. Αυτό μας λένε».

Ο κ. Μάντζος σημείωσε: «Επαναλαμβάνουμε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε υπό τη δική του ευθύνη και τη δική του πολιτική εποπτεία την ΕΥΠ που αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα παρακολούθησε Έλληνα ευρωβουλευτή. Συγγνώμη» για τα ασυγχώρητα δεν υπάρχει. Θα πρέπει τώρα, όχι στον Ν. Ανδρουλάκη, όχι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στους πολίτες να τους κοιτάξει κατάματα και να τους πει ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό;»

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Με την σημερινή του δήλωση ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το αφήγημα ενός «νόμιμου λάθους» για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο.

Επιδίωξε, δε, απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις.

Ήταν εμφανής η αγωνία του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στο απυρόβλητο ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ ενώ απέδωσε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη στον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υποβαθμίζοντας την στο επίπεδο της αμέλειας.

Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη;

Τη σκιά του Predator που ούτε καν αναφέρατε;

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που είχε στηθεί.

Το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator επιχειρήθηκε να παγιδεύσει το κινητό μου τηλέφωνο ενώ λίγες μέρες πριν είχα τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Και αν δεν υπήρχε η επίσημη έκθεση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν θα μαθαίναμε τίποτα για αυτές τις σκοτεινές πρακτικές.

Τα παραμύθια χωρίς κινεζικό δράκο περί εμπλοκής της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην παρακολούθησή μου, σας το απάντησαν οι πρεσβείες τους με τον πιο επίσημο και εξευτελιστικό για σας τρόπο.

Κύριε Μητσοτάκη, ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής .

Δεν θα δεχτώ καμία συγκάλυψη. Δεν θα επιτρέψω να ευτελίσει ο κ. Μητσοτάκης μια υπόθεση κομβική για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.

Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα όπως έχω πει πολλές φορές. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι η αγωνία κάθε πολίτη να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του σε περιβάλλον δικαιοσύνης και απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Θα συνεχίσω τον αγώνα προκειμένου η Δικαιοσύνη, η ελληνική Βουλή και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να φέρουν στο φως όλη την αλήθεια.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Όμως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη, να υπερασπιστούμε την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος απέναντι σε αυτούς, που έκαναν τις συνταγματικές ελευθερίες κουρελόχαρτο εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Η ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ της ετήσιας μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή μηνός Ιουλίου κατά 11,6% επιβεβαιώνει ότι ο πληθωρισμός επιμένει και η ακρίβεια παγιώνεται, παρόλο που οι ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών στην καρδιά του καλοκαιριού μειώνονται.

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις στην Ευρωζώνη, πίσω από τις βαλτικές χώρες που επηρεάζονται άμεσα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το ότι η άνοδος του πληθωρισμού προέρχεται κυρίως από τις αλματώδεις αυξήσεις στην ενέργεια (φυσικό αέριο 178%), τη στέγαση (30,9%), τις μεταφορές (20,6%) και τα είδη διατροφής (13%), έχει ως αποτέλεσμα το «καλάθι» των καταναλωτών να γεμίζει με λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες, οδηγώντας σε αδιέξοδο τους πιο ευάλωτους συμπολίτες, οι οποίοι υποχρεώνονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής.

Παράλληλα, οι επιλεκτικές φοροελαφρύνσεις από τη συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ στον μεγάλο πλούτο σε συνδυασμό με τις οριζόντιες παροχές με χρήματα από την υπεραπόδοση της έμμεσης φορολογίας και τον δημόσιο δανεισμό, έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση των ανισοτήτων, όπως η ΕΛΣΤΑΤ πιστοποίησε σε πρόσφατη έκθεσή της. Εξαιρετικά ανησυχητική είναι και η εξέλιξη του ελλείματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που εκτός από προάγγελος μακροοικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών, υποκρύπτει και νέες πληθωριστικές πιέσεις για την εγχώρια οικονομία τους επόμενους μήνες.

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.