Γρίπη: Στους 60 οι νεκροί στη χώρα μας – 27 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Οι νέοι θάνατοι που δηλώθηκαν από τη γρίπη στη χώρα μας, την εβδομάδα 10 έως 16 Φεβρουαρίου, είναι έξι, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από 16 Φεβρουαρίου να φτάνει τους 195Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, οι θάνατοι ήταν 15, συνεπώς έχουν υποδιπλασιαστεί πλέον τα θανατηφόρα περιστατικά – Συνολικά, έχουν καταλήξει 60 άνθρωποι λόγω των επιπλοκών της γρίπης

Στην κορύφωσή του έχει φτάσει το κύμα της εποχικής γρίπης, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η τελευταία εβδομάδα επιδημιολογικής επιτήρησης των κρουσμάτων της γρίπης, από τις 10 ως τις 16 Φεβρουαρίου, δείχνει ότι η γρίπη υποχωρεί, καθώς τα κρούσματα σοβαρής νόσου αλλά και οι θάνατοι έχουν μειωθεί δραστικά, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Μείωση καταγράφεται και στις επισκέψεις σε γιατρό των πολιτών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί 27 νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης και 7 θάνατοι. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, οι θάνατοι ήταν 15, συνεπώς έχουν υποδιπλασιαστεί πλέον τα θανατηφόρα περιστατικά, ενώ τα νέα κρούσματα είναι τρεις φορές λιγότερα από εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας που είχαν αναφερθεί 87 περιστατικά.

Η δραστηριότητα της γρίπης χαρακτηρίζεται αυξημένη και συν-επικρατούν οι υπότυποι A(H1N1) και A(H3N2), ωστόσο η εκτίμηση των ειδικών για το επόμενο διάστημα είναι πως αρχίζει η πτωτική πορεία της νόσου.

Συνολικά, έχουν καταλήξει 60 άνθρωποι λόγω των επιπλοκών της γρίπης, ενώ 213 ασθενείς εμφάνισαν σοβαρή μορφή της νόσου και χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Από τους 213 ασθενείς, οι 195 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από το σύνολο των ασθενών, μόνο 80 (37,6%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ, και συνιστούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής ως τους καλύτερους τρόπους προστασίας και αντιμετώπισης της γρίπης.

Πηγή: protothema.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.