Γρήγορη αποκατάσταση του λιμανιού της Παχειάς Άμμου ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παχειάς Άμμου από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 8 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Με «εξαιρετικά επείγουσα» επιστολή προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόσιο Καλαντζάκη ο Πολιτιστικός Οικολογικός Λαογραφικός Σύλλογος Παχειάς Άμμου. ζητά άμεσες επιδιορθώσεις στο λιμάνι της Παχειάς Άμμου το οποίο διαρκώς χειροτερεύειΚύριο Θεοδόσιο Καλαντζάκη

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής μαζί με τις φωτογραφίες που στέλνει ο Σύλλογος:

«Κύριε Δήμαρχε

Όπως καλά γνωρίζετε η κατάσταση του λιμανιού της Παχείας Αμμου είναι τραγική εδώ και Γιολλά χρόνια και το οποίο χρήζει άμεσης επισκευής ( θωράκισης) για λόγους ασφαλείας, επισκεψιμότηταςς αλλά και αισθητικής.

Ο κ. Πλακιωτάκης στην επίσκεψη που πραγματοποίησε προ αρκετών μηνών στο χωριό μας με την ιδιότητα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαπίστωσε την τραγική κατάσταση του λιμανιού και υποσχέθηκε να βοηθήσετε προκειμένου τούτο να θωρακιστεί εφόσον υπάρχει η σχετική μελέτη.

Σήμερα η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν στην περιοχή τους τελευταίους μήνες είναι ακόμα χειρότερη αφού ένα μέρος της πλάκας ανωδομής (οδοστρώματος) έχει αποκολληθεί και μάλιστα μερικά μεγάλα κομμάτια έχουν πέσει και στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη αλλά και επικίνδυνη η κυκλοφορία του εν λόγω δρόμου τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς.

Εξ άλλου το καλοκαίρι πλησιάζει και ως εκ τούτου πρέπει να επισκευασθεί το συγκεκριμένο τμήμα πρωτίστως για λόγους ασφαλείας αλλά και για αισθητικούς λόγους, Η επιφάνεια του οδοστρώματος που χρήζει άμεσης επισκευής είναι περίπου 150 τετραγωνικά μέτρα (μεταβλητού πάχους από 25-30 εκατοστά και απαιτείται άμεσα να γίνει σκυροδέτηση με οπλισμένο σκυρόδεμα.

Παρακαλούμε πολύ σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Ασπραδάκη Γεωργιο, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επισκευασθεί. Το συγκεκριμένο τμήματος του λιμανιού Τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη για την θωράκιση του λιμανιού και ποιες διαδικασίες απαιτούνται για την υλοποίηση του εν λόγω έργου Κύριε Δήμαρχε , καταλαβαίνουμε το δύσκολο έργο σας , αλλά ελπίζουμε στην κατανόησή σας για την επισκευή του συγκεκριμένου τμήματος και αναμένουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα και τα έργα της θωράκισης του λιμανιού.

Υ.Γ: λόγω της επικινδυνότητας παρακαλούμε όπως δώσετε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες σας να τοποθετήσουν ειδική σήμανση και περίφραξη του συγκεκριμένου τμήματος για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.

Με εκτίμηηση το ΔΣ του Πολιτιστικού Οικολογικού Λαογραφικού Συλλόγου Παχειάς Άμμου

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.