Γολγοθάς για τις συντάξεις – Ταλαιπωρία για πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας


Τελευταία ενημέρωση 2 Απριλίου 2019 by energinews (admin)

Τον Γολγοθά της γραφειοκρατίας ανεβαίνουν χιλιάδες πολίτες και στην Κρήτη που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για την απονομή συντάξεων.

Εφιαλτικά κυλά ο χρόνος για την απονομή συντάξεων σε ασφαλισμένους με διαδοχική ασφάλιση στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου

Έως και 5,5 χρόνια καθυστερεί μόνο η απάντηση από το επικουρικό των δημοσίων υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έως 5 χρόνια η απάντηση από το ταμείο υπαλλήλων καταστημάτων, τέως ΤΕΑΥΕΚ, ενώ η αναμονή για μια απάντηση από το ταμείο μετάλλου κυμαίνεται από 5 έως 7 χρόνια καθώς εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος για να εξυπηρετήσει όλη την Ελλάδα.

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει και η κ. Δέσποινα, με σοβαρά προβλήματα υγείας, περιγράφοντας την ταλαιπωρία της για αναπηρική σύνταξη αλλά και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Μεγάλη είναι η αναμονή και για τις συντάξεις χηρείας, με την απόγνωση να είναι ζωγραφισμένη και στο πρόσωπο της κυρίας Ελένης.

Όσο για την κύρια σύνταξη και για όσους έχουν υποβάλλει χαρτιά από το 2017 και μετά, ο χρόνος αναμονής είναι ένας περίπου χρόνος, αντί 3 χρόνια, που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκρεμείς φάκελοι το 2017 ήταν 13.500 ενώ το 2019, 4.500.

Η αισθητή μείωση του όγκου των φακέλων για την απονομή συντάξεων στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου οφείλεται στην αποστολή εκατοντάδων φακέλων για διεκπεραίωση σε άλλα υποκαταστήματα της χώρας.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.