ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: ΝΕΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ


Reading time: 12 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 15 Δεκεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Στην Βουλή τοποθετήθηκε σήμερα ως ειδικός αγορητής, ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος τομέα τουρισμού κ. Γιώργος Φραγγίδης, κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου του Υπ. Τουρισμού με τίτλο «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης».

Ο κ. Φραγγίδης αρχικά επεσήμανε την κρίσιμη συγκυρία μέσα στην οποία έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο, με την πανδημία σε κορύφωση και την ακρίβεια να επελαύνει, απειλές που υπονομεύουν την εύθραυστη ανάκαμψη που παρουσίασε ο τουρισμός τους προηγούμενους μήνες. Ανέδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση με ουσιαστικές παρεμβάσεις και χωρίς εμβαλωματικές λύσεις.

Αποδόμησε τις υπεραισιόδοξες δηλώσεις και εκτιμήσεις του υπουργού τουρισμού για τα τουριστικά έσοδα της χρονιάς και τις χειμερινές πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων. Χρησιμοποιώντας στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων (ΠΟΞ), υπογράμμισε ότι η μέση πληρότητα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πανελλαδικά, δεν ξεπερνά το 50% – 60%, με την εξαίρεση κάποιους δημοφιλείς προορισμούς.

Τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα αστικά ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Ο συνεδριακός τουρισμός και οι οργανωμένες εκδρομές έχουν καταβαραθρωθεί, επηρεάζοντας αρνητικά καταλύματα και λοιπές επιχειρήσεις που συνδέονται με αυτά.

Αναφέρθηκε στην καμπάνια χειμερινού τουρισμού και city break, που ενώ είμαστε λίγες μέρες πριν τις γιορτές, ο υπουργός όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει αλλά ούτε καν παρουσιάσει. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη στήριξης του τουρισμού και των επιχειρήσεων ενάντια στην πανδημία και την ακρίβεια, προτείνοντας μέτρα στοχευμένης στήριξης, σε διάλογο με τους τουριστικούς φορείς.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο, ξεχώρισε σε σημασία τα άρθρα που σχετίζονται με τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού – πρόταση που φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια – και την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας, που μπορεί να αποτελέσουν πολύ προσοδοφόρο κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις διατάξεις, για να υπάρξει αποτελεσματικότητα και πραγματικό όφελος για τον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, αφού επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του υφιστάμενου τουριστικού μοντέλου με έμφαση στη βιωσιμότητα, στις επενδύσεις και στην ψηφιοποίηση, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί της αρχής του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε μία μεταβατική περίοδος για το Κίνημά μας.

Η απώλεια της Φώφης δεν συγκλόνισε μόνο εμάς αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες. Σήμερα, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη της ξεκινάμε μια νέα πορεία.

Οι 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ, δυνατή είναι εδώ έτοιμη να ανακτήσει τον ρόλο που της αξίζει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Πήραμε μία ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή, μια εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι σε μία νέα εποχή προοπτικής για την Παράταξη.

Το είπα την Κυριακή το βράδυ, το ξαναλέω και σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι.

Πλέον, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί εδώ με έναν κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: Να ξανακάνουμε την Παράταξη μεγάλη. Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Στην προσπάθεια αυτή, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σας θεωρώ όλους συνεργάτες και έτσι θα προχωρήσουμε.

Αυτή η νέα εποχή ξεκινάει με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει περίτρανα το ιστορικό βάθος, το κοινωνικό αποτύπωμα και την δυναμική της παράταξής μας.

Στους ανθρώπους αυτούς που συμμετείχαν θα προστεθούν πολλοί ακόμα που θα αναζητήσουν στο Κίνημά μας μια λύση για την Ελλάδα.

Που τα δικά τους όνειρα θα συναντηθούν με τις δικές μας ευθύνες. Για να κάνουμε τη νίκη της παράταξης, νίκη της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, ξεκινάμε το αμέσως επόμενο διάστημα, διαδικασίες αυτοοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος από τη βάση, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό από άκρη σε άκρη της χώρας.

Με κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης, τα οποία θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, και φυσικά μαζί με προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, της κοινωνίας των πολιτών.

Να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοιχτό και σύγχρονο, μακριά από πελατειακές και καθεστωτικές νοοτροπίες

Αυτή η προσπάθεια θα αναζωογονήσει την παράταξη, και θα φέρει ισχυρά ψηφοδέλτια σε κάθε νομό ώστε να δώσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογές.

Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά. Η βάση της παράταξης μας έδειξε τον δρόμο.

Να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα.

Την εντολή αυτή οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους εγώ.

Είναι ευθύνη μας το Κίνημα να λειτουργήσει χωρίς στεγανά και χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με δέσμευση στην κοινή στρατηγική που θα χαράσσουμε πάντα με δημοκρατικό τρόπο.

Τη στιγμή που η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της σε εμάς, τη στιγμή που οι προοδευτικοί πολίτες εναποθέτουν ξανά σε εμάς τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους, οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσουμε.

Γιατί όμως η κοινωνία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρουν τις εξελίξεις στο Κίνημα μας;

Γιατί κουράστηκε από δύο κόμματα που επενδύουν στη διαίρεση, στην ανασφάλεια και στις άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Δική μας προτεραιότητα είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τον ρεαλισμό, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα.

Με τις θέσεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στη χώρα.

Θα είμαστε παρόντες για να αναδεικνύουμε τα ζητήματα και να προτείνουμε λύσεις για να ξαναγίνουμε φορέας ελπίδας και προοπτικής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Με ένα συγκροτημένο προγραμματικό λόγο που θα βασίζεται στην ιδεολογία μας, αυτή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Θα πρέπει να προσφέρει τις απαντήσεις, στις καθημερινές τους αγωνίες.

Απαντήσεις για τις ανισότητες που μεγαλώνουν.

Για την εργασιακή ανασφάλεια.

Για την κλιματική κρίση και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει τους πιο ευάλωτους.

Για τα αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποκλείονται από τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης και την χρηματοδότηση των τραπεζών που κοιτούν μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς, αυτούς που άντεχαν και πριν και που αντέχουν και σήμερα.

Για την εξωτερική πολιτική, που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έλλειμμα στρατηγικής και που θυμούνται τη λέξη «υπευθυνότητα» όταν έχουν κυβερνητικό ρόλο.

Και όλα αυτά μέσα σε μια πανδημία που φανερώνει την ατολμία της κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στις περιστάσεις.

Το Κίνημα μας θα είναι στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Τώρα που το βλέμμα των Ελλήνων πέφτει πάλι πάνω μας, τώρα που γίνεται φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε την μεγάλη ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη.

Στο νέο αυτό ταξίδι προσβλέπω σε εσάς, σας θέλω μπροστά και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα κάνουμε το Κίνημά μας και πάλι ισχυρό και περήφανο!

Σήμερα κάνουμε το πρώτο μας βήμα, το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διάταξη των δυνάμεών μας στη Βουλή.

Προτείνω:

Ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Μιχάλη Κατρίνη.

Ως πρώτο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κατά σειρά τον Κώστα Σκανδαλίδη και αναπληρώτρια τη Νάντια Γιαννακόπουλου,

Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Ευαγγελία Λιακούλη και ως Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, είμαι βέβαιος ότι με καθημερινό αγώνα, με πίστη, με σεβασμό στην ιστορία μας, με σεβασμό στην προσφορά του Κινήματος μας σε κάθε περίοδο όπως είπε και ο Βασίλης [Κεγκέρογλου] και πάνω από όλα κοιτώντας το μέλλον και τα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας, η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι ισχυρή και χρήσιμη για όλες τις επόμενες γενιές, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής

Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο για την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή του.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου βουλευτές για την ομόφωνη έκφραση της εμπιστοσύνης τους.

Με αφοσίωση θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη.

******

Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής

Ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, επεφύλαξε μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου, προτείνοντάς με για τη θέση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τον ευχαριστώ θερμά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, αποδέχθηκε την πρόταση ομόφωνα και με εμπιστεύθηκε στη θέση αυτή.

Η τιμή είναι μεγάλη, αντίστοιχη της ευθύνης που συνεπάγεται η συγκεκριμένη θέση, απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, στην παράταξή μας και στους πολίτες.

Τους τελευταίους μήνες περάσαμε πολλά. Η απώλεια της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, με την τεράστια παρακαταθήκη που άφησε σε εμάς, μας συγκλόνισε και μας καθόρισε.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, συμμετείχαν σε μια εκλογική διαδικασία που την μετέτρεψαν σε γιορτή της Δημοκρατίας και εξέλεξαν με πανηγυρικό τρόπο τον νέο Πρόεδρό μας, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα καθαρό μήνυμα, ότι στηρίζουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στην παράταξή μας, που καλείται ανανεωμένη και δυνατή, να πρωταγωνιστήσει και πάλι στους δύσκολους καιρούς, για την πατρίδα και το λαό μας.

Ανοίγουμε μια νέα σελίδα.

Ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο τα οράματα του λαού μας, θέτουμε ξανά στο δημόσιο διάλογο όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Ανθρώπους μας, όλα τα μεγάλα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στην εποχή της πανδημίας και της κρίσης, αλλά και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών μας.

Είμαστε εδώ και έτοιμοι να υπηρετήσουμε το λαό και την πατρίδα, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και στόχους.

Νιώθουμε όλοι μια νέα δύναμη, με ψυχή και τόλμη, έτοιμοι να δημιουργήσουμε θετικά, έτοιμοι να παρέμβουμε καθοριστικά.

Διαδέχομαι στη θέση της Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ένα δυναμικό και εργατικό πολιτικό, έναν αφοσιωμένο στην παράταξη και στο κοινοβουλευτικό έργο βουλευτή μας, ο οποίος πρόσφερε πολλά από τη θέση του. Θα παρακαλέσω για την συνδρομή του στο έργο μου, καθώς θεωρώ ότι έχω να διδαχθώ πολλά.

Οι συνάδελφοί μου Βουλευτές, όλοι ξεχωριστοί και αγαπημένοι προσωπικοί και πολιτικοί Φίλοι, θα συμπορευτούμε στο έργο μας, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, με ενότητα και σεβασμό σε όλους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τον Πρόεδρό μας που ήδη εμπνέει σε εμάς νέες ιδέες και νέες πρακτικές , θα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μιας μεγάλης δύναμης παραγωγής πολιτικής, που ήδη σχηματίζεται στην κοινωνία.

Η πορεία δημιουργίας της μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφικής δύναμης από την παράταξή μας, είναι πλέον μονόδρομος…

Καλή δουλειά και Καλό αγώνα σε όλους μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ Β’ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου για την ανάληψη της θέσης της Β’ Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής

Θέλω να ευχαριστήσω τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου, ορίζοντάς με Β΄ Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να δυναμώσει η φωνή του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή και να ανταποκριθώ στη μεγάλη ευθύνη που ανέλαβε.

Προχωράμε! Κρατώντας την παρακαταθήκη που μας άφησε η Φώφη Γεννηματά, ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα εκατοντάδων χιλιάδων ενεργών προοδευτικών πολιτών που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές, προχωράμε με ενότητα, ανανέωση και θέληση να κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να δυναμώσει το Κίνημα Αλλαγής και να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η ΕΔΕΚΑΠ ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης Προέδρου, με βάση το άρθρο 28 του καταστατικού του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε δύο γύρους, σε όλους τους νομούς της χώρας, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021, με συμμετοχή 270.706 και 206.339 αντιστοίχως Μελών και Φίλων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Στον β’ γύρο συμμετείχαν οι δύο πρώτοι υποψήφιοι του α’ γύρου, δηλαδή ο Νικόλαος Ανδρουλάκης ( 99.120 ψήφοι – 36.88 % ) και ο Γεώργιος Παπανδρέου ( 75.183 ψήφοι – 27.97 %).

Πρόεδρος εξελέγη στον β’ γύρο στις 12.12.2021 ο Νικόλαος Ανδρουλάκης με 139.492 ψήφους και ποσοστό 67.6% έναντι 66.847 ψήφων και ποσοστό 32.4% του Γεωργίου Παπανδρέου.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

ο πρόεδρος

Θόδωρος Καπετανάκης

Α. ΠΟΥΛΑΣ: ΕΚΘΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΛΥΤΡΑ, ΤΣΙΟΔΡΑ

H μελέτη των καθηγητών Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία δημοσιεύθηκε σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση και ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού από τον Μάϊο, επιβεβαιώνει την αποτυχία της Κυβέρνησης να θωρακίσει έγκαιρα το ΕΣΥ, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην πανδημία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, καθημερινά φεύγουν από τη ζωή ασθενείς που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να ζήσουν, αφού η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένη κατά 87%. Μοναδες Εντατικής Θεραπείας, που αναπτύχθηκαν γρήγορα αλλά δε στελεχώθηκαν ή στελεχώθηκαν με προσωπικό που δεν εκπαιδεύτηκε έγκαιρα ή έχουν προσωπικό που πολύ σύντομα θα υπερβεί τα όρια των αντοχών του.

Η Κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά και ηθικά. Για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ, ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΣΜΟΣ!»

Ομιλία Ευαγγελίας Λιακούλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για τον προϋπολογισμό του 2022

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2022, η Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Εσωτερικών Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής :

«Ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε μια δημόσια τοποθέτηση πριν λίγες βδομάδες, αναφερόμενος στην πανδημία και στην οικονομία με εμφαντικό τίτλο «Οι κροίσοι περιφρονούν τους λαούς»

Είπε λοιπόν ότι η υγειονομική κρίση της πανδημίας, μπορεί να ήταν ένα ασύμμετρο σοκ για την ανθρωπότητα στην παγκόσμια οικονομία, οι συνέπειες της όμως, εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι εθνικές κυβερνήσεις παράγοντας ωφελημένους και χαμένους. Ποια αλήθεια , είναι η αντιστοιχία των παραπάνω, με τα καθ’ ημάς ;

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει εδώ και καιρό για τον προϋπολογισμό, που κατέθεσε και καλούμαστε σήμερα να κυρώσουμε. Όμως, εμείς, ευτυχώς, ζούμε στην πραγματικότητα κ. Υπουργέ, αν και κάποιοι μετά την πανηγυρική υποδοχή που μας επεφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εσωτερικές εκλογές μας, περίμεναν ότι θα εμφανίζαμε συμπτώματα έπαρσης, – αλλά αυτά δεν αφορούν πλέον το δικό μας χώρο, – και πραγματικά, δεν καταλαβαίνουμε από που αντλείτε όλη αυτή την αισιοδοξία όσον αφορά στα νούμερα και στους στόχους που θέτετε.

Τις ημέρες αυτές στήσατε μια παράσταση, μοιράσατε ρόλους και χειροκροτείτε τους εαυτούς σας, δηλαδή ο ένας συμπρωταγωνιστής τον άλλο, χωρίς να βλέπετε ότι το «φιλοθέαμον κοινόν» , σας κοιτάζει αμίλητο, αγέλαστο, ακούνητο!

Ακόμα μια φορά, «πετάτε» επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Εσείς προσπαθείτε να μας πείσετε, να πείσετε τον ελληνικό λαό, ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ότι κάνουμε «ολική επαναφορά»! Όμως, η αλήθεια είναι εδώ, σκληρή και αμείλικτη, και ό,τι κι αν σκαρφιστείτε, δεν θα καταφέρετε να την αλλάξετε.

Η τραγική κατάσταση που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η πανδημική κρίση και πραγματικά, σφυροκοπά τη χώρα μας, είναι εδώ. Αγγίξαμε το θλιβερό ρεκόρ των 130 νεκρών από κορωνοϊό. Αναρωτιέμαι τι περιμένετε; Τι άλλο θέλετε να συμβεί;

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ : ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΣΥΝΈΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ! Δηλαδή: δεν καταφέρατε να πείσετε τον ελληνικό λαό, αποτύχατε να πείσετε, και αποτύχατε διότι ο λαός δεν σας εμπιστεύεται . Τόσο απλά! Εμπιστεύεται την κάθε δοξασία, ιδεοληψία, κομπογιαννιτισμό και δεν εμπιστεύεται εσάς. Σας νίκησε η δοξασία , Σας νίκησε η ιδεοληψία, Σας νίκησε ο κομπογιαννιτισμός !

Ποιος φταίει που σας νίκησε ; Ο δυνατός νικητής ή εσείς, ο αδύναμος ηττημένος ;

Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που «σαρώνει» τα ελληνικά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους παραγωγούς. Με τις συνεχείς ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα, στις καύσιμες ύλες, στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Κι εσείς τι κάνετε για όλα αυτά; Ακολουθώντας τη παραδοσιακή μέθοδο προϋπολογισμού, παίρνοντας ως δεδομένο το αισιόδοξο σενάριο.

Όμως, με τον ανορθόδοξο αυτόν τρόπο που σίγουρα θα σας αναγκάσει να αναθεωρήσετε τα μεγέθη πολλές φορές στο άμεσο μέλλον, δε μπορεί να καλυφθεί ένας σταθερός προϋπολογισμός, ούτε να σχεδιαστεί μια επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική.

Η χώρα χρειάζεται έναν σταθερό και ολοκληρωμένο προϋπολογισμό, με έντονο περιφερειακό χαρακτήρα, με κοινωνικό πρόσημο, με κύριο άξονα την πράσινη ανάπτυξη.

Τονίζετε συνεχώς ότι τη διετία 2021-2022, η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 11,7%, βάσει του προϋπολογισμού, αλλά σύμφωνα με τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ύφεση της χώρας μας ήταν η 2η βαθύτερη της ΕΕ για το 2020.

Επομένως, εάν συγκρίνουμε την πορεία των χωρών της ΕΕ, μάλλον η ανάπτυξη που προβλέπετε δεν αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα, αλλά μια δραματική οικονομική ήττα σας»

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.