ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

«Δίκαια τα αιτήματα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών»

Μετά από την οκταετή και πλέον εφαρμογή των άδικων μέτρων της υποχρεωτικής έκπτωσης και υποχρεωτικής επιστροφής (rebate & clowback) και της πρόσφατης ψήφισης του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου απαιτείται η ανανέωση του εξοπλισμού για τη συνέχιση της λειτουργίας των εργαστηρίων, οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγούνται προς την αναστολή της λειτουργίας τους.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την εφαρμογή των άδικων μνημονιακών μέτρων, για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις, οδηγεί τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς να αντιμετωπίσουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης.

Είναι καιρός το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση να εγκύψουν στα πραγματικά προβλήματα του χώρου των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, που δικαίως απεργούν το 3ήμερο 26-27-28 Μαΐου, να ελαφρύνει τις αναγκαστικές υποχρεώσεις με αξιοπρεπείς αμοιβές και αποζημιώσεις.

Να εντάξει τη διαδικασία ανανέωσης του εξοπλισμού σε προγράμματα (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ) σε βάθος χρόνου, αφαιρώντας τις δαπάνες από τα ποσά (rebate, clowback), ώστε να μην κλείσει κανένα εργαστηριακό ιατρείο.

Είναι καιρός η Κυβέρνηση της ΝΔ, αντί τα μεγάλα και χωρίς περιεχόμενο λόγια, να εργαστεί για την πραγματική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Χθες πραγματοποιήθηκε άλλη μια ανακοίνωση – επικοινωνιακή φούσκα για τα ΑΕΙ, σαν αυτή που είχε ξανακάνει η Υπουργός προ μηνών, για την ίδια νομοθετική πρωτοβουλία, που πολύ την ακούμε και δεν τη βλέπουμε.

Αυτό ήταν η χθεσινή φιέστα της ηγεσίας της Υπουργού Παιδείας προκειμένου να πιάσει το μομέντουμ της επιστροφής της από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου της Υπουργού Παιδείας συμπεραίνουμε τα εξής:

Προτείνει ως καινοτόμα ή προτίθεται να νομοθετήσει θέματα που ήδη υπάρχουν, όπως τα βιομηχανικά διδακτορικά ή το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο στις εκλογές εκπροσώπων των
φοιτητών σε πανεπιστημιακά όργανα, που ήταν νόμος του κράτους από το 2011 μέχρι το 2017.

Κάνει αυτονόητες προσαρμογές όπως η δυνατότητα Εσωτερικού «Erasmus», κοινά και διπλά πτυχία, start-ups φοιτητών.
Συντηρεί στρεβλώσεις του παρελθόντος και δημιουργεί νέες
– με την πρόβλεψη οργάνωσης προγραμμάτων εφαρμοσμένων επιστημών διάρκειας 3,5 ετών των ΑΕΙ

– με τη θεσμοθέτηση του πρύτανη μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης, όπου το όργανο που ελέγχεται (πρύτανης) θα είναι μέλος του ελέγχοντος οργάνου (Συμβούλιο).

Προς το παρόν ουδείς γνωρίζει με σαφήνεια πώς θα έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Πάντως οι λαμπερές αλλά θολές ανακοινώσεις της Υπουργού δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το νομοθέτημα που προτίθεται να φέρει προς ψήφιση δε φαίνεται να δίνει νέα πνοή στα πανεπιστήμιά μας και να τα φέρνει πιο κοντά στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και τις παγκόσμιες εξελίξεις ούτε να εξασφαλίζει διαφάνεια και λογοδοσία της διοίκησης.

Χρόνος υπάρχει η κυβέρνηση να αντιληφθεί επιτέλους ότι με ανακοινώσεις, χρονοκαθυστερήσεις, μπαλώματα και κακέκτυπα του νόμου Διαμαντοπούλου 4009/2011 δε φέρνει τον πραγματικό εκσυγχρονισμό των πανεπιστημίων μας. Το μόνο που ίσως καταφέρει είναι να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι τις εκλογές, χάνοντας αυτή την αξιοπιστία της και η χώρα άλλη μια ιστορική ευκαιρία για μια πραγματική τομή στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, που περιμένει πάνω από μια δεκαετία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5/2022

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει αύριο Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 19.30 στο συνέδριο “Future of Retail 2022” της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Ιntercontinental. (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 89-93)

ΣΧΟΛΙΟ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στα συγχαρητήρια της Κριστίν Λαγκάρντ προς την ελληνική κυβέρνηση για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια, καθώς εδώ και δύο μήνες τα υπερκέρδη υπολογίζονται, μόνο για τους ηλεκτροπαραγωγούς, χωρίς όμως ακόμα αποτέλεσμα.

Ο τρόπος υπολογισμού των υπερκερδών ήρθε σαν τροπολογία προχθές στον Κλιματικό Νόμο. Διορθώθηκε χθες, λίγο πριν ψηφιστεί, με το πρόσχημα νομοτεχνικών βελτιώσεων ψαλιδίζοντας κι άλλο τα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος που θα φορολογηθούν.

Η αναβλητικότητα όμως αυτή κοστίζει στους πολίτες, και ειδικά τους ασθενέστερους, που πλήττονται από την ακρίβεια στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός συνέβη σήμερα το απόγευμα, που υπερβαίνει κάθε προηγούμενο!

Οι ένοπλες δυνάμεις των φρουρών της Ιρανικής επανάστασης κατέλαβαν δύο πλοία Ελληνικών συμφερόντων, αιχμαλωτίζοντας τα πληρώματα τους, τα φορτία τους, αλλά και τα ίδια τα πλοία!

Ο χώρος της Ελληνικής Ναυτιλίας παρακολουθεί με τεράστια ανησυχία τις εξελίξεις.

Ο τομέας Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των πληρωμάτων και καλεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Σε μια περίοδο έντασης σε Παγκόσμιο επίπεδο, η φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας θα πρέπει να επικρατήσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Διαβάζοντας στον Τύπο αλλά κυρίως στο διάβημα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη βίαιη κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο.


Ερωτάσθε:

1. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των μελών των πληρωμάτων των δυο πλοίων;

2. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Ενώ πράγματι φαίνεται ότι πρόκειται για πράξεις κρατικής πειρατείας, για ποιους λόγους στον Τύπο γίνεται λόγος για αντίποινα;

3. Τίθεται εν τέλει θέμα ασφαλούς διέλευσης κάθε ελληνικού πλοίου από την περιοχή;

Αθήνα, 27 Μαϊου 2022

Ο ερωτών

Ανδρέας Λοβέρδος

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.