ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ: “ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ”


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

“Κυβερνητική επιλογή η απαξίωση του δημόσιου Συστήματος Υγείας”

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι βρήκε τον τρόπο να εκλείψει η απαράδεκτη κατάσταση με τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία.

Θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Δηλαδή δεν ενισχύουμε το Ε.Σ.Υ., δεν εισάγουμε ένα λειτουργικό σύστημα εφημέρευσης των δημόσιων νοσοκομείων, δεν αναπτύσσουμε τα Τμήματα Επειγόντων και βάζουμε το ήδη επιβαρυμένο ΕΚΑΒ να μεταφέρει ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές.

Φυσικά μαζί με την μεταφορά υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα, θα προκύψει και οικονομική επιβάρυνση των ασθενών παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού.

Συγχρόνως αναφέρει ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία θα μετατρέπονται σταδιακά σε Ν.Π.Ι.Δ.

Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται η κυβερνητική επιλογή για απαξίωση του δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : «ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, για την ανεξέλεγκτη διάσταση που προσλαμβάνει πλέον το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και οδηγεί σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. Κατρίνης επισημαίνει την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας ότι έχουν αποτύχει πλήρως όλες οι πολιτικές της.

Αναφέρει ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός απέτυχε αφού μέσα σε 19 μήνες έγιναν λιγότερες από 3.000 ρυθμίσεις ενώ η αποτυχία του πτωχευτικού κώδικα έρχεται να προστεθεί στην αποτυχία ρύθμισης των χρεών της πανδημίας, με μόλις το 6% των οφειλετών να υπάγεται σε καθεστώς ρύθμισης.

Επαναλαμβάνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία-ΕΦΚΑ αλλά και για την προστασία της πρώτης κατοικίας , επισημαίνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος μαζικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μάλιστα μέσα στο 2023 προγραμματίζονται 50.000 πλειστηριασμοί αφού δεν υφίσταται πλέον καθεστώς προστασίας για τους αδύναμους δανειολήπτες ενώ είμαστε σε αναμονή και για την απόφαση του Αρείου Πάγου στις 26 Ιανουαρίου για τη διενέργεια πλειστηριασμών από τους διαχειριστές δανείων.

Ο Μιχάλης Κατρίνης παραθέτει στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος, που η κυβέρνηση υποτιμά και αποκρύπτει μέχρι τις εκλογές.

Σύμφωνα με αυτά:

-Το ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 270 δισεκατομμύρια ευρώ.

-4,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν οφειλές στην εφορία.

-Πάνω από 1 εκατομμύριο είναι τα “κόκκινα” δάνεια.

“Η κυβέρνηση κρύβει, μαζί με πολλά άλλα, κάτω από το χαλί και το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους μέχρι τις εκλογές. Και όμως αυτό το πρόβλημα αποτελεί τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η Αναστασία Σιμητροπούλου υπέβαλε την παραίτηση της από τη θέση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για προσωπικούς λόγους.

Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή της όλους αυτούς τους μήνες στη συλλογική προσπάθεια, την οποία θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις.

«Η ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

«Η γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη»

Για μία ακόμη φορά, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε την επικοινωνιακή διαχείριση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι.

Οι πολίτες, όμως, γνωρίζουν πως έχουν πληγεί σε πρωτόγνωρο βαθμό από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, που απομειώνει την αγοραστική τους δύναμη.

Οι ατελέσφορες, αναποτελεσματικές, εμβαλωματικού και επιδοματικού χαρακτήρα πολιτικές και προσωρινές λύσεις για τους πολλούς, σε αντίθεση με τις προνομιακές, μόνιμου και χαριστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για τους λίγους και ισχυρούς, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αλλά μεγαλώνουν τις ανισότητες και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει όσες συνεντεύξεις και αν δώσει ο κ. Μητσοτάκης ή όσες υποσχέσεις και αν επαναλάβει.

Η γιγάντωση των ανισοτήτων στη χώρα φέρει την υπογραφή του.

 

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.