ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΥΨΗΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ;


Τελευταία ενημέρωση 8 Νοεμβρίου 2021 by energinews (admin)

Δυόμιση χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία και πάνω από ένα χρόνο μετά από τα «εγκαίνια» της απονομής ψηφιακής σύνταξης με «ένα κλικ» από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, στον ΕΦΚΑ εκκρεμούν 160.000 αιτήσεις για κύριες συντάξεις και 127.000 επικουρικές.

Με άλλα λόγια ξεπεράσατε μέσα σε 2 χρόνια διακυβέρνησης ακόμα και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Την ίδια στιγμή, από τον ΕΦΚΑ αναμένεται φέτος να φύγουν στη σύνταξη πάνω από 500 έμπειροι υπάλληλοι, ενώ στο τέλος του χρόνου οι εντεταλμένοι για την έκδοση των συντάξεων θα μειωθούν περίπου στα 600 άτομα.

Σε αυτό το πλαίσιο, και εκτός των εκκρεμοτήτων και αιτήσεων που μένουν στοιβαγμένες εδώ και 4 ή 5 χρόνια, το προσωπικό του ΕΦΚΑ – το οποίο λοιδορείται κατ’ επανάληψη από τον πολιτικό προϊστάμενό του Υπουργό- καλείται διεκπεραιώσει και επιπλέον 200.000-210.000 νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης, καθώς το 2021 εξελίσσεται σε χρονιά μαζικής εξόδου από την εργασία.

Ταυτόχρονα, η εμπλοκή των δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων που ψηφίστηκε την περασμένη άνοιξη, ακόμα δεν έχει λειτουργήσει, ενώ ακόμα και όταν λειτουργήσει οι συντάξεις που θα εκδοθούν από τους εκτός ΕΦΚΑ εργατολόγους, θα είναι οι εύκολες περιπτώσεις ενώ κινδυνεύουν να καταβάλλονται χωρίς υπογραφή εντεταλμένου υπαλλήλου (του ΕΦΚΑ).

Επειδή τα ίδια τα στοιχεία των εκκρεμών και ληξιπρόθεσμων συντάξεων, κύριων και επικουρικών, αποδεικνύουν την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, επιτείνοντας την ανασφάλεια και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων-υποψήφιων συνταξιούχων της χώρας,

Επειδή χιλιάδες συνταξιούχοι με παράλληλη ασφάλιση περιμένουν μάταια εδώ και 5 χρόνια την απόδοση της σύνταξής τους ενώ σε προηγούμενες επίκαιρες ερωτήσεις μας, η πάγια απάντησή σας –εδώ και καιρό- είναι ότι σύντομα θα λειτουργήσουν τα σχετικά λογισμικά συστήματα,

Επειδή σε ένα ανεπτυγμένο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πολιτεία δεν μπορεί να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της καθημερινής ταλαιπωρίας των «συνταξιούχων χωρίς σύνταξη», που συνεπάγεται και την οικονομική τους επιβάρυνση αλλά και τη μη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Μετά από δυόμιση χρόνια παλινδρομήσεων και πρωτοφανούς κρατικής αβελτηρίας, και ενόσω αυξάνονται οι «ουρές» της ταλαιπωρίας στο ασφαλιστικό σύστημα, προτίθεστε να προχωρήσετε στην πρόσληψη μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων, προκειμένου να εκκαθαριστούν οι περισσότερες από 300.000 αιτήσεις για την λήψη κύριας σύνταξης, επικουρικής, εφάπαξ και μερισμάτων; Πότε τελικά υπολογίζετε οι εκκρεμότητες, αν όχι να μηδενιστούν, να μειωθούν σε ένα εύλογο αριθμό;
  2. Πότε επιτέλους θα λειτουργήσουν τα περίφημα λογισμικά συστήματα, προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη του ν. 4387/2016 για την παράλληλη ασφάλιση;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Μουλκιώτης

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Όπως είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει, το ΕΣΥ πολιορκείται, οι υγειονομικοί περιγράφουν τραγικές καταστάσεις στα Νοσοκομεία, οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης προαναγγέλλουν ότι βαριά ασθενείς θα «επιλέγονται» να μείνουν εκτός εντατικών. Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης περιορίζεται σε «οδηγίες» και σε μεταφορά της ευθύνης των ελέγχων στους πολίτες και στους επαγγελματίες. Αδιαφορώντας βέβαια για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τους αυτοαπασχολούμενους.

Τίποτε απολύτως για την ενίσχυση των αντοχών του ΕΣΥ και την κάλυψη των κενών του. Τα Νοσοκομεία μένουν όρθια μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών.

Καμία δραστική απόφαση για επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κυβέρνηση αμέτοχος παρατηρητής απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας, αδύναμη και ανίκανη να πάρει τολμηρά και γενναία μέτρα.

Καθόλου τυχαίο ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν για τη διαχείριση της πανδημίας βρίσκεται στο ναδίρ.

Α. ΠΟΥΛΑΣ: ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Βρισκόμαστε για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με ένα σφοδρό κύμα της πανδημίας στη χώρα μας το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως πανδημία ανεμβολίαστων αλλά στην πραγματικότητα είναι πανδημία της δικής της ανικανότητας. Ανικανότητα να πείσει τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, ανικανότητα ή και αδιαφορία να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο μετά από 2 σχεδόν χρόνια πανδημίας βρίσκεται σε χειρότερη θέση από ότι βρισκόταν στην αρχή. Το προσωπικό του ΕΣΥ αποδυναμωμένο και εξουθενωμένο καλείται να αντιμετωπίσει για πολλοστή φορά ραγδαία έξαρση νοσηλειών και διασωληνώσεων με την κυβέρνηση εντελώς απούσα. Καμία κίνηση δεν βλέπουμε για την ουσιαστική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού και των δομών του ΕΣΥ. Το μόνο που ακούμε εδώ και μέρες είναι ότι θα γίνει επίταξη των ιδιωτών γιατρών και των ιδιωτικών δομών υγείας. Μέχρι πότε θα περιμένουμε; Όταν αυξηθούν και άλλο οι θάνατοι; Άμεσα χρειάζονται:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Αυστηροποίηση των ελέγχων και ταυτοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο στους χώρους μαζικής προσέλευσης όπως τα γήπεδα
Μέτρα για τη μείωση του φαινομένου έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και για τον εντοπισμό όσων πλαστών κυκλοφορούν
Άμεση ενεργοποίηση της κατ’ οίκον νοσηλείας
Εμβολιασμοί πόρτα – πόρτα δίχως να περιμένει η κυβέρνηση τους πολίτες να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα.
Πλήρης και αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ

Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία – Τιμή στα αθάνατα ελληνικά φτερά

Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία – Τιμή στους αθάνατους αεροπόρους μας

“Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, η εκκλησία μας γιορτάζει τη σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, και όλων των αγγελικών δυνάμεων.

Γιορτάζει κι η Πολεμική μας Αεροπορίας τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, τιμώντας παράλληλα τους αεροπόρους μας, οι οποίοι σαν άλλοι φύλακες άγγελοι διαφυλάττουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η Πολεμική Αεροπορία μας, με τον άρτιο επαγγελματισμό και το απαράμιλλο θάρρος των αεροπόρων μας, αποτελώντας τη σπονδυλική στήλη της αμυντικής θωράκισης της χώρας και ταυτόχρονα την αιχμή του δόρατος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετωπίζει καθημερινά με αποτελεσματικότητα την Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επιδεικνύοντας σε όλους το μεγαλείο της.

Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, αναγνωρίζοντας το διαχρονικό έργο και την ιστορική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στη χώρα, εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για τα ελληνικά φτερά που καθημερινά δίνουν μάχες στον αέρα, υπερασπίζοντας με γενναιότητα τα εθνικά μας συμφέροντα. Ευχαριστούμε το προσωπικό της, άνδρες και γυναίκες, για την προσπάθεια που καταβάλλουν, εκτελώντας στο έπακρο το καθήκον του, ώστε η Πολεμική μας Αεροπορία να βρίσκεται σήμερα σε εξαιρετικό επίπεδο επιχειρησιακής ισχύος, προσφέροντας παράλληλα μεγάλο κοινωνικό έργο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής στενότητας.

Αποτίουμε παράλληλα και φόρο τιμής σε όλους διαχρονικά τους Αεροπόρους που θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος στον πόλεμο και στην ειρήνη.

Θα είμαστε κοντά σας, αρωγοί σε κάθε σας πρόβλημα!

Καλές πτήσεις και καλές προσγειώσεις.”

MIXAΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : «H ΤΕΛΕΙΑ ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ’’ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ»

Την έντονη ανησυχία του για την οικονομία και την αγορά εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει ότι «οι εξελίξεις, η πραγματικότητα αλλά και όλα όσα έρχονται, δημιουργούν το σκηνικό της τέλειας ‘’καταιγίδας’’ πάνω από την οικονομία και την αγορά», επισημαίνοντας:

-Τη μείωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης,

-τις ανατιμήσεις και το αυξημένο ενεργειακό κόστος,

-τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναμένεται για το λιανεμπόριο και την εστίαση,

-τις συσσωρευμένες φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι το Φεβρουάριο,

-το γεγονός ότι επανέρχονται οι πλειστηριασμοί τη στιγμή που εκπνέει η προθεσμία για τα τελευταία μέτρα στήριξης (ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ), χωρίς να έχει γίνει ούτε μία (!) ρύθμιση από την πλατφόρμα του πτωχευτικού,

-τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και την γενικότερη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Ο κ. Κατρίνης ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών τη λήψη μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω νέου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής και παροχής δανείων από το τραπεζικό σύστημα, ακόμα και με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα ο Τομεάρχης Ανάπτυξης τους Κινήματος Αλλαγής θέτει ζήτημα επανεξέτασης, επικαιροποίησης και αλλαγής του πλαισίου ρυθμίσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, εκτιμώντας ότι είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν οι οφειλέτες στο ισχύον καθεστώς ρυθμίσεων.

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση Προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

ΘΕΜΑ: Χρέη, ανατιμήσεις και μειωμένοι τζίροι απειλούν την αγορά εν μέσω πανδημίας

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της χώρας, ενώ σύμφωνα με το ΙΟΒΕ ήδη ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης μειώθηκε σημαντικά πριν την έξαρση της πανδημίας και την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων. Το προσεχές διάστημα η εστίαση, το λιανεμπόριο και η διασκέδαση θα υποστούν συνέπειες λόγω της συνακόλουθης πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι ήδη αυξημένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα υπολογιστούν με την υψηλότερη διαχρονικά τιμή κιλοβατώρας στην χώρα. Ταυτόχρονα, το τετράμηνο Νοεμβρίου- Φεβρουαρίου προκύπτουν πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, αποπληρωμή χρεών πανδημίας, αποπληρωμή επιστρεπτέας προκαταβολής κ.α.), ενώ ξεπαγώνουν οι υποχρεώσεις τραπεζικών οφειλών με απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών, ενώ σταματούν τα τελευταία μέτρα στήριξης (ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ), χωρίς να έχει γίνει ούτε μία(!) ρύθμιση από την πλατφόρμα του πτωχευτικού. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, το αυξημένο κόστος ενέργειας και οι συσσωρευμένες οφειλές από το παρελθόν προκαλούν ανυπέρβλητα προβλήματα στις επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός

  1. Θα λάβει μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω νέου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής και παροχής δανείων από το τραπεζικό σύστημα, ακόμα και με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου;
  2. Θα προχωρήσει σε αναστολή φορολογικών-ασφαλιστικών υποχρεώσεων και μακροχρόνιες, βιώσιμες ρυθμίσεις με κούρεμα οφειλών ώστε να είναι βιώσιμες για την αγορά;

Ο ερωτών βουλευτής

Μιχάλης Κατρίνης

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.