Για την κακή φροντίδα στα ζώα συντροφιάς τους πέρασαν χειροπέδες


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 21 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Δεν τηρούσαν τους σωστούς κανόνες φροντίδας των ζώων

Σε συλλήψεις 3 ατόμων προχώρησαν αστυνομικές αρχές της Κρήτης καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν τηρούσαν τους κανόνες ευζωίας των ζώων, δεν είχαν προβεί στην απαιτούμενη ηλεκτρονική σήμανση τους και δεν κατείχαν βιβλιάριο υγείας, κατά περίπτωση.

Οι τρεις συλλήψεις έγιναν σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι, στα πλαίσια ελέγχων που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί, για την τήρηση των όρων και κανονισμών της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Στους τρείς συλληφθέντες βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα και η προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Κισσάμου, Αστερουσίων και Σητείας, αντίστοιχα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών κατά το τελευταίο 10ήμερο, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι

«Στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση των όρων και κανονισμών της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, από αστυνομικές Υπηρεσίες οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν, τρεις ) 47χρονοι ημεδαποί σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές των Χανίων, του Ηρακλείου και του Λασιθίου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Ζώων συντροφιάς, καθώς δεν τηρούσαν τους κανόνες ευζωίας των ζώων, δεν είχαν προβεί στην απαιτούμενη ηλεκτρονική σήμανση τους και δεν κατείχαν βιβλιάριο υγείας, κατά περίπτωση.

Στους τρείς συλληφθέντες βεβαιώθησαν τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα.

Η Προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Κισσάμου, Αστερουσίων και Σητείας, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης»

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.