«Για την Δημοτική Αρχή το θέμα του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ είναι ύψιστης προτεραιότητας»


0
(0)

Πραγματικά μας προκαλεί κατάπληξη η επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε με θλίψη την προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός μείζονος σημασίας θέματος για την Ιεράπετρα και το Λασίθι γενικότερα, όπως είναι η κατασκευή του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Δημοτική Παράταξη «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με τον επικεφαλής της και Δήμαρχο, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους δημότες ότι για την Δημοτική Αρχή το θέμα του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ είναι ύψιστης προτεραιότητας.

Σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας είχε πολλάκις είτε επικοινωνήσει μέσω τηλεδιασκέψεων είτε είχε συναντηθεί δια ζώσης τόσο με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με την Περιφέρεια, με το Τεχνικό Επιμελητήριο και με τους υπόλοιπους Δημάρχους του νομού Λασιθίου, όσο και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, με τον Υφυπουργό, κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη και με τον Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να προωθήσει το συγκεκριμένο θέμα.
Διότι πρέπει να γνωρίζετε οτι σε καίρια ζητήματα είναι αναγκαίο να υπάρχουν κινήσεις εξωστρέφειας και πρωτοβουλιών και όχι απλή παρατήρηση των πολιτικών εξελίξεων και στείρας κριτικής και αντιπαράθεσης, όπως κάνουν ορισμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την έλευση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά και τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη για τον ΒΟΑΚ- στην παρουσίαση του οποίου ήταν παρών και ο επικεφαλής μας- ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ξεκίνησε τάχιστα και άμεσα έναν κύκλο επαφών τόσο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, όσο και με τον με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Γεώργιο Αγαπάκη, για την ολοκλήρωση των μελετών του τμήματος του οδικού δικτύου από τη Γέφυρα Φρουζή έως την παράκαμψη της Παχειάς Άμμου και από το Καλό Χωριό έως τη Γέφυρα Φρουζή, που είναι στο τελευταίο στάδιο και την άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής τους. Οι επαφές του αυτές συνεχίζονται με την σημερινή μετάβασή του στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με παράγοντες στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να ενημερωθεί πληρέστερα για τον σχεδιασμό την κυβέρνησης, το σχετικό χρονοδιάγραμμα και την χρηματοδοτική ένταξη των ανωτέρω οδικών έργων.

Ακολούθως, αφού τα νέα στοιχεία αξιολογηθούν καταλλήλως, θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερωθούν με εγκυρότητα και σαφήνεια όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η Δημοτική μας Παράταξη και ο επικεφαλής μας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, τάσσεται πάντα υπέρ του γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, συνεργαζόμενος με όλες τις Κυβερνήσεις-οι οποίες έχουν την τελική ευθύνη των αποφάσεων- και με όλα τα κόμματα, προκειμένου να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου της Ιεράπετρας και να επιτύχει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του Δήμου μας, όσο και του νομού Λασιθίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.