ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Σας στέλνουμε για ενημέρωση το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης.

– Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη το απόγευμα θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα.

– Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” της ΔΕΘ, θα μιλήσει σε εκδήλωση για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις προτάσεις του κόμματος

– Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη από τις 9 το πρωί θα επισκεφτεί χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με τη διοίκησή της. Στις 9 το βράδυ θα μιλήσει στο 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

– Η επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, όπου το πρωί το πρόγραμμά του περιλαμβάνει περιοδείες, συναντήσεις κ.α

Για ενημέρωση: Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Η Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί σήμερα, στις 18.00, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για την τοποθέτηση μνημείων του Κόμματος στους ιστορικούς τόπους της Γυάρου και της Μακρονήσου.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα θα θέσει το ζήτημα των σοβαρών καθυστερήσεων από πλευράς του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) σχετικά με την έγκριση της τοποθέτησης των μνημείων, τα οποία μάλιστα έχουν επιλεχθεί κατόπιν πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ κι ενώ έχουν προσκομιστεί προς το Συμβούλιο όλα τα σχέδια και τα δικαιολογητικά που έχουν ζητηθεί.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η κλιμάκωση του αυταρχισμού απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στους πρόσφυγες, με πιο χαρακτηριστικό δείγμα την απαγόρευση προσφυγής για τους αιτούντες άσυλο, πατάει πάνω στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ. Αυτή την πολιτική, όχι απλά υπηρέτησε, αλλά συνδιαμόρφωσε στην ΕΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό κι αποτελούν θράσος οι αναφορές του στα ανθρώπινα δικαιώματα, που ποδοπατήθηκαν στα κολαστήρια τύπου Μόριας.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως “ευαγγέλιο” στο προσφυγικό την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και συνολικά την πολιτική της ΕΕ, που έχει προκαλέσει τη σημερινή εκρηκτική κατάσταση για τους πρόσφυγες και τους νησιώτες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά από αίτημα του ΚΚΕ, για την τοποθέτηση μνημείων του Κόμματος στους ιστορικούς τόπους της Γυάρου και της Μακρονήσου.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε την υπουργό για τα μνημεία που επιλέχθηκαν κατόπιν πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού, της παρέδωσε ακόμα τα σχέδια των μνημείων και τις περιγραφές των γλυπτών. Η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε το ζήτημα των καθυστερήσεων από πλευράς του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) σχετικά με την έγκριση της τοποθέτησης των μνημείων κι ενώ έχουν προσκομιστεί προς το Συμβούλιο όλα τα σχέδια και τα δικαιολογητικά που έχουν ζητηθεί. Επισήμανε, ότι το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, δεδομένου των καιρικών συνθηκών που επικρατούν από τέλη Σεπτέμβρη στα δύο νησιά και ιδίως στη Γυάρο, που δεν θα επιτρέπει να προσεγγίσει το καράβι και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.
Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού αντιμετώπισε με κατανόηση το ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στις αμέσως επόμενες Συνεδριάσεις του ΚΣΝΜ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.