ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


0
(0)

Σας στέλνουμε για αξιοποίηση τα σημεία της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, από την σημερινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και για το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

«Και με την ευκαιρία, σήμερα που είναι και ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ. Αν ο απλός κόσμος φτάνει μέχρι την κάλπη με την προσδοκία, ότι αυτό το κόμμα μπορεί να αλλάξει στρατηγική, του λέμε ειλικρινά, πως θα διαψευστεί για μια ακόμα φορά, οικτρά. Γιατί η αντιλαϊκή στρατηγική δεν μεταλλάσσεται. Παραμένει αντιλαϊκή, αντεργατική!

Αν πάλι, φτάνει στην κάλπη με την προσδοκία πως μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι πίσω σε προηγούμενες δεκαετίες, με περισσότερο κοινωνικό κράτος και μείωση κάποιων κοινωνικών ανισοτήτων αισθητά, του λέμε πως πάλι θα διαψευστεί. Ο καπιταλισμός, αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε προηγούμενες δεκαετίες. Αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί……»

 

«Η συμπόρευση στην οποία καλεί το ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να αποτελέσει ανάσα και ελπίδα, να δώσει διέξοδο στις αγωνίες κι αναζητήσεις προοδευτικών, αγωνιστών, ριζοσπαστών, αριστερών ανθρώπων, που τα προηγούμενα χρόνια πληγώθηκαν και προδόθηκαν, δοκιμάζοντας τη μία διάψευση μετά την άλλη.

Από τη διάψευση προσδοκιών από την σοσιαλδημοκρατία, την όλη πορεία εκφυλισμού του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα το σύστημα προσπαθεί να το ξαναστήσει στα πόδια του. Μέχρι την απογοήτευση της δήθεν «πρώτης φοράς αριστεράς» που τροφοδότησε ένα νέο κύμα μοιρολατρίας κι αποστράτευσης, της λογικής του “δεν γίνεται τίποτε”.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι σημαία ευκαιρίας για ανεμομαζώματα-ανεμοσκορπίσματα, για τυχοδιωκτικές συμφωνίες και συμμαχίες κορυφών που –όπως αποδείχτηκε- το μόνο που κάνουν είναι να υπηρετούν τις πρόσκαιρες εκλογικές σκοπιμότητες αυτών των «κορυφών». Σε αντίθεση με άλλους, δεν αντιμετωπίζουμε αυτόν τον κόσμο, ως προεκλογικό ντεκόρ ή ως ένα άθροισμα σε διαδικασίες ανάδειξης αρχηγών κομμάτων που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική δημοκρατία και συμμετοχή.

Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ εκφράζεται πάνω από όλα με την πραγματική ζωντανή συμμετοχή, στην ενεργητική συμβολή μέσα στους φορείς των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, του κινήματος των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, στους καθημερινούς αγώνες. Εκεί δηλαδή που πραγματικά πιάνει τόπο και γονιμοποιείται η συζήτηση, ο διάλογος, η διαφωνία, αλλά κι εκεί που πραγματικά μπορεί να χτιστεί μια πραγματικά ελπιδοφόρα κοινωνική συμμαχία.

Μια κοινωνική συμμαχία που δε θα κάνει απλά έναν αγώνα οπισθοφυλακής, έναν αγώνα αμυντικό απέναντι στη σημερινή επίθεση, αλλά θα περνάει στην αντεπίθεση, θα αλλάζει συσχετισμούς παντού, θα συγκεντρώνει δυνάμεις ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τον καπιταλισμό, τα μονοπώλια, τις διεθνείς τους συμμαχίες και τις κυβερνήσεις τους. Θα αξιοποιεί κάθε δυσκολία, «ρωγμή» κι αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, με σκοπό να περνάει ο λαός και το κίνημα του σε καλύτερες θέσεις μέχρι τη ριζική ανατροπή για την εξουσία.»

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη και ώρα 19.30, στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟ Μεσσηνίας του Κόμματος, για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο «Τέντα».
Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

Για ενημέρωση: Σχετικά με τις εκλογές στο “Κίνημα Αλλαγής”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε, σήμερα το πρωί, τηλεφωνικά με τον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη.

Επίσης, ο Δ. Κουτσούμπας, σε μεγάλη εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή -ανήμερα του β’ γύρου των εκλογών του ΚινΑλ- έκανε την εξής αναφορά:

«Και με την ευκαιρία, σήμερα που είναι και ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αν ο απλός κόσμος φτάνει μέχρι την κάλπη με την προσδοκία, ότι αυτό το κόμμα μπορεί να αλλάξει στρατηγική, του λέμε ειλικρινά, πως θα διαψευστεί για μια ακόμα φορά, οικτρά. Γιατί η αντιλαϊκή στρατηγική δεν μεταλλάσσεται. Παραμένει αντιλαϊκή, αντεργατική!

Αν πάλι, φτάνει στην κάλπη με την προσδοκία πως μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι πίσω σε προηγούμενες δεκαετίες, με περισσότερο κοινωνικό κράτος και μείωση κάποιων κοινωνικών ανισοτήτων αισθητά, του λέμε πως πάλι θα διαψευστεί. Ο καπιταλισμός, αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε προηγούμενες δεκαετίες. Αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για το κάψιμο βιβλίων από «αρνητές» του κορωνοϊού στη Χαλκίδα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

για το κάψιμο βιβλίων από «αρνητές» του κορωνοϊού στη Χαλκίδα

 

Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορωνοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί.

Είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν “βολικό αντίπαλο”, για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Αθήνα, 13/12/2021                                               Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.