Για ενημέρωση


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στην ομιλία του στη βουλή, σήμερα το απόγευμα, στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναμένεται να πει σχετικά με τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο και τη σύναψη του συμφώνου μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης:

Η πολιτική που ασπάζεται το δόγμα πως αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προστατεύσει δήθεν, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έχει πλήρως και αποδεδειγμένα και ιστορικά, χρεοκοπήσει.

Και σε αυτό το δόγμα είστε όλοι σας, οπωσδήποτε με διαβαθμίσεις, προσηλωμένοι και ταγμένοι. Τόσο κερδισμένος είναι ο λαός μας από τις συμμαχίες σας, τόση ασφάλεια και προστασία του παρέχει το ΝΑΤΟ και οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ, που έχετε φτάσει στο σημείο όλοι σας να θέτετε στο λαό το δίλημμα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, “Συνεκμετάλλευση και υποχώρηση με την Τουρκία ή σύγκρουση και πολεμική εμπλοκή”;

Μόνο που αυτό το ψευτοδίλημμα, είναι εξίσου επικίνδυνο για το παρόν και το μέλλον του λαού μας, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την ειρήνη.

Γιατί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου υπάρχουν σημαντικά και πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, κυρίως φυσικού αερίου. Κι αυτά τα κοιτάσματα θέλει να τα ελέγξει, εκτός από την αστική τάξη της Ελλάδας, και η αστική τάξη της Τουρκίας, όπως και άλλα κράτη της περιοχής, αλλά και οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Κίνα.

Κι ο λαός μας πρέπει να ξέρει πως αυτοί οι έντονοι ανταγωνισμοί, για το ποιος θα βάλει στο χέρι τον πλούτο μιας ολόκληρης περιοχής, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε πολεμικές συγκρούσεις. Τέτοιοι ανταγωνισμοί βρίσκονται πίσω από τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και την ίδια τη Λιβύη.

Το ΚΚΕ, για μια ακόμα φορά, τοποθετείται καθαρά, απευθύνεται με ευθύνη στους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας, όπως και στους ξενιτεμένους μας.

Απορρίπτουμε τα διάφορα ψευτοδιλήμματα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Όποια διαπραγμάτευση, συμφωνία και διευθέτηση με την Τουρκία πρέπει να γίνει στην βάση του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Βέβαια, οι εξελίξεις δείχνουν πώς οι ιμπεριαλιστές φίλοι δεν πιάνονται.

Εμείς θεωρούμε ότι αυτό που μπορεί να ταρακουνήσει για καλά τα νερά και να φωτίσει μία άλλη διέξοδο, είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του ΝΑΤΟ.

Είναι η πάλη για να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην χώρα μας, για να ανοίξει ο δρόμος για άλλες εναλλακτικές, σε συντονισμό με τα λαϊκά κινήματα της περιοχής και του υπόλοιπου κόσμου, για ριζικές αλλαγές.

Η θέση μας, ο ελληνικός λαός μαζί με τον λαό της Τουρκίας, τους άλλους λαούς της περιοχής να επιβάλουν με την πάλη τους την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, είναι η πιο φιλική θέση για τους λαούς και τις χώρες μας.

Δε λέμε ότι δεν πρέπει να έχουμε πολύμορφες και καλές σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, πρώτα από όλα της περιοχής μας. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τέτοιες σχέσεις συνεργασίας και ισοτιμίας με όλες τις χώρες του κόσμου.

Αυτές οι σχέσεις όμως να στηρίζονται, κυρίως, στους λαούς και τα κινήματά τους σε αυτές τις χώρες. Να στηρίζονται σε μια εξουσία που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των διάφορων επιχειρηματικών κολοσσών, που τρώγονται σαν τα σκυλιά για το ποιος θα πρωτοβάλει χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές στην περιοχή μας.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.