Για ενημέρωση


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 14 Μαρτίου 2023 by energinews (admin)

Για ενημέρωση

Download (DOCX, 6KB)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΣΤΟ ATTICA TV: “Έχουμε ένα κράτος εχθρικό για τις ανάγκες και τη ζωή του λαού και φιλικό για το κέρδος”

“Έχουμε ένα κράτος εχθρικό για τις ανάγκες και τη ζωή του λαού και φιλικό για το κέρδος, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, μιλώντας για το έγκλημα στα Τέμπη το βράδυ της Δευτέρας στο κανάλι «Attica».

Υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αυτού του κράτους είναι η ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μην ξέρει πού είναι δύο τρένα και να κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τόνισε ακόμα ότι η πολιτική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών της ΕΕ, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, οδήγησε στον τεμαχισμό του ΟΣΕ και στην ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρους τμήματος, αυτό των δρομολογίων και η ασφάλεια πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω κόστους. Επικαλέστηκε τη σχετική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που δείχνει ότι η τηλεδιοίκηση είναι μόλις στο 13% του κεντρικού σιδηροδρομικού δικτύου της ΕΕ λόγω κόστους, με αποτέλεσμα το 2021 να σκοτωθούν σε δυστυχήματα σε τρένα 636 άνθρωποι ενώ έγιναν 97 μετωπικές συγκρούσεις!

Οι μεγάλοι αγώνες που γίνονται πρέπει να οδηγήσουν σε καταδίκη των υπευθύνων, να αποκτήσουν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και η ψήφος όσων διαδηλώνουν να είναι ενάντια στο πολιτικό σύστημα.

«Ή θα συνεχίσουμε να ματώνουμε και να θυσιάζουμε τις ανάγκες στον βωμό της κέρδους ή θα βαδίσουμε στον δρόμο της ριζικής ανατροπής», τόνισε χαρακτηριστικά.”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΚΩΤΣΑΝΤΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ, ΣΤΗΝ ΕΡΤ1: “Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ”

Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είναι θλιβερό το πινγκ – πονγκ των ευθυνών που προκαλεί και αυξάνει την οργή της νεολαίας, τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1 για το έγκλημα στα Τέμπη.

Σημείωσε πως δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας είναι στον δρόμο για την αλήθεια, για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και αυτή η οργανωμένη πάλη είναι η μόνη εγγύηση για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Όπως είπε, η πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ, που οδήγησε στο «σπάσιμο» του ΟΣΕ για να πουληθεί το κερδοφόρο τμήμα και να μεταφερθεί στις πλάτες του λαού το ζημιογόνο, είναι υπεύθυνη για το έγκλημα και αυτή την πολιτική την υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Πρόσθεσε ότι το σημερινό κράτος των επενδυτών και των αγορών είναι συνυπεύθυνο μαζί με την ιδιωτική εταιρεία για αυτό το έγκλημα και πως απαιτείται ενιαίος κρατικός φορέας μεταφορών με ριζικές αλλαγές στο κράτος, με κεντρικό σχεδιασμό, για να είναι οι μεταφορές κοινωνικό αγαθό, διότι όσο είναι εμπόρευμα η ασφάλεια θα θεωρείται κόστος!

Ξεκινώντας μίλησε για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι το «ποτέ ξανά» πρέπει να γίνει πράξη κόντρα στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό.”

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά από τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Download (DOC, 27KB)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Download (PDF, 123KB)

Αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη σύγκληση της Επιτροπής με θέμα το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη

Download (DOC, 25KB)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Λ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ – ΤΟ ΚΚΕ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός απαιτεί απαντήσεις και πλήρη απόδοση ευθυνών για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 αδικοχαμένους ανθρώπους είναι ενδεικτικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο και οι πολιτικές του ομάδες προκλητικά απέρριψαν τη διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με παρέμβαση της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μέσω της διαδικασίας ομιλιών ενός λεπτού με θέμα της επιλογής των ευρωβουλευτών η φωνή των διαδηλωτών ακούστηκε στο κοινοβούλιο της συνένοχης για το έγκλημα ΕΕ.

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Στην Ελλάδα ζούμε τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, προδιαγεγραμμένο έγκλημα με 57 νεκρούς. Eκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, με απεργίες και διαδηλώσεις απαιτούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Δεν ήταν ούτε “ανθρώπινο λάθος”, ούτε “κακιά στιγμή”. Ήταν αποτέλεσμα της  ευρωενωσιακής στρατηγικής της απελευθέρωσης των μεταφορών, του τεμαχισμού  και της παράδοσής τους σε μονοπωλιακούς ομίλους, με μειωμένο προσωπικό χωρίς ασφάλεια δικτύου.

Αυτή η ευρωενωσιακή στρατηγική κόστισε 636 θύματα μόνο το 2021, στην ΕΕ όπου μόλις το 13% του κεντρικού δικτύου καλύπτεται από συστήματα τηλεδιοίκησης. Σύμφωνα με έκθεσή του Ευρωκοινοβουλίου που μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε, προκλητικά δικαιολογούνται οι όμιλοι για τη μη εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, εάν αυτό βλάπτει την κερδοφορία τους.

Αυτό είναι το Ευρωκοινοβούλιο που απέρριψε ακόμα και συζήτηση στην Ολομέλεια για τα Τέμπη. Αυτή την ΕΕ θέλουν “πραγματογνώμονα” τα ελληνικά αστικά κόμματα, που κυβερνούν υλοποιώντας την επικίνδυνη στρατηγική της.

Το δίλημμα για την εργατική τάξη και τα παιδιά της είναι: νέα θύματα κι απώλειες για το κέρδος ή οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας; Η απάντηση δίνεται με νέα  απεργία 16 Μάρτη, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!»

14/03/2023                                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Download (DOC, 19KB)

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού τμήματος των νοσοκομείων Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού”

Download (DOC, 20KB)

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.