Για ενημέρωση: Σχετικά με τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρωθυπουργό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη 23 Ιούλη και ώρα 19.00, θα παρευρεθεί, στη Θεσσαλονίκη, στην πολιτική τελετή αποχαιρετισμού του σπουδαίου εικαστικού, λογοτέχνη και παλαίμαχου αγωνιστή Γιώργη Φαρσακίδη, όπου θα εκφωνήσει τον επικήδειο.

Για το λόγο αυτό η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιούλη, στις 9.30 το πρωί.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Το ξέρουμε πως και σεις κύριοι της ΝΔ και σεις κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, θέλετε απλώς να γράψετε άλλο ένα επεισόδιο στη μεταξύ σας αντιπαράθεση, γύρω από το γνωστό σίριαλ «σκάνδαλο Νοβάρτις».
Λογικό. Έτσι παίζεται το δικομματικό παιχνίδι χρόνια τώρα! Και σεις δεν θα μπορούσατε να αποτελείτε εξαίρεση. Ακόμα κι όταν η μεταξύ σας αντιπαράθεση ξεφεύγει από τα σκάνδαλα, επικεντρώνει σε εκείνα τα ζητήματα που σας επιτρέπει να καλύψετε την ταύτισή σας στα στρατηγικά, στα κρίσιμα, σε αυτά που τελικά καθορίζουν τη ζωή του λαού.
Δείτε, για παράδειγμα, τις χτεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τσακώνεστε για το ύψος του πακέτου για την Ελλάδα, για να κρύψετε με ποιους όρους δίνεται αυτό το πακέτο, αλλά και ποιος τελικά θα το καρπωθεί. Για να κρύψετε τελικά το πιο σημαντικό: ότι η ΕΕ παραμένει βαθιά εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα, όπως εχθρικά για τους λαούς είναι όλα τα «στρατόπεδα» των αστικών κρατών της.
Οι ίδιες οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σκιαγραφούν τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης, που περιέχει από τη μία νέους όρους και μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και από την άλλη πακτωλό χρημάτων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί για την περαιτέρω προώθηση της απαράδεκτης «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας.
Μας λέτε ότι τα επιτελεία της ΕΕ δεν χρειάζεται να επιβάλουν μνημόνια… Μάλιστα. Όμως, δεν λέτε ότι το ίδιο το πλαίσιο που βάζει η ΕΕ, όπως και οι νέοι μηχανισμοί εποπτείας, με τους οποίους έχετε όλοι σας συμφωνήσει, είναι καραμπινάτα μνημόνια και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης.
Το νέο πακέτο για το οποίο κομπάζετε, γιατί είναι όπως λέτε το μεγαλύτερο που έχει ποτέ δοθεί, δεν είναι ούτε δωρεά, ούτε δανεικά κι αγύριστα. Είναι νέα θηλιά στο λαιμό του λαού, ο οποίος θα κληθεί να τα πληρώσει και με την αύξηση της φορολογίας και με τη μείωση των κοινωνικών δαπανών της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας.
Γιατί -όπως σας θυμίζουν οι συνεταίροι σας- «τσάμπα γεύμα δεν υπάρχει στην ΕΕ»! Σωστά. Γιατί για να ταϊστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου ο λαός μας έχει πληρώσει πολλά. Μόνο που τώρα, με τον αγώνα του πρέπει να πει πως δεν θα πληρώσει ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής κρίσης.
Να έρθω και στο άλλο θέμα της μεταξύ σας κόντρας που γίνεται πάλι μόνο και μόνο για να κρύψετε τις στρατηγικές σας συγκλίσεις.
Οι τελευταίες επικίνδυνες εξελίξεις με την NAVTEX της Τουρκίας επιβεβαιώνουν ότι η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται βήμα – βήμα. Μόνο που το χτεσινό βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μια ημέρα μόλις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αποδεικνύει ξανά ότι οι περιβόητοι «σύμμαχοι» σας, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, το μόνο που κάνουν είναι να «νίπτουν τας χείρας» τους μπροστά στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, προωθώντας τα δικά τους σχέδια σε βάρος των λαών. Μάλιστα, η δήλωση του State Department, που κάνει λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα» στο χώρο της τουρκικής Navtex, όχι μόνο είναι προκλητική, αλλά δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης.
Τόσο εσείς κύριοι της ΝΔ, όσο και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε σημαία της εξωτερικής σας πολιτικής τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραδίδοντας όλη τη χώρα για αμερικανικές βάσεις, με το πρόσχημα και της προστασίας από την Τουρκία. Το αποτέλεσμα; Να εισπράττετε από τους συμμάχους σας δηλώσεις περί «αμφισβητούμενων υδάτων». Είστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό! Δεν μπορεί να σας έχει κανείς καμία εμπιστοσύνη!

Κυρίες και κύριοι

Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση της βουλής και την παραπέρα δικαστική πορεία της υπόθεσης, το σίγουρο είναι ότι σήμερα πέφτει η αυλαία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις.
Μια διαδικασία που κράτησε κοντά 3 χρόνια και τη ζήσαμε μάλιστα, σε δύο εκδοχές:
Η πρώτη εκδοχή ήταν η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, που συστήθηκε στην προηγούμενη βουλή, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η δεύτερη εκδοχή ήταν η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση του ρόλου του κ. Παπαγγελόπουλου στη συγκεκριμένη υπόθεση, που συστήθηκε σε αυτή την βουλή, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ.
Ποιο είναι το περίεργο στην όλη διαδικασία; Φαινομενικά περίεργο, αλλά για εμάς, καθ΄ όλα λογικό κι εξηγήσιμο. Ενώ οι δύο εκδοχές του σκανδάλου Νοβάρτις εμφανίζονταν ως μεταξύ τους αντίθετες, αφού η πρώτη -υποτίθεται- ερευνούσε τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, ενώ η δεύτερη την υποτιθέμενη σκευωρία σε βάρος αυτών των προσώπων, στην πραγματικότητα είχαν και οι δύο εκδοχές ορισμένα κρίσιμα κοινά χαρακτηριστικά.
Ποια είναι αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά;
Πρώτον, και οι μεν και οι δε, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, βολευτήκατε σε μια δικομματική μικροκομματική αντιπαράθεση, με τη βοήθεια και του ΚΙΝΑΛ. Αυτή σας η αντιπαράθεση, όλο και περισσότερο απομακρυνόταν, από την πραγματική διερεύνηση των ουσιαστικών πτυχών του σκανδάλου. Ενός σκανδάλου που δεν είναι τίποτε άλλο από την εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου, την οποία με συνέπεια υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις.
Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, επέδειξαν εμμονή στα περί σκευωρίας, παρόλο που αυτό το διάστημα ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία για επαφές της Νοβάρτις με πρόσωπα που -αν μη τι άλλο- ακουμπούσαν, είχαν σχέση με την πολιτική και δικαστική εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για μια νέα σκευωρία, αυτή τη φορά σε βάρος του, ανασύροντας μάλιστα και το μακρινό πλέον 1989, προκειμένου να εμφανιστεί και με αυτόν τον τρόπο ως η νέα Ιφιγένεια της σοσιαλδημοκρατίας, του νέου -όπως ισχυρίζεται- ΠΑΣΟΚ. Μιας αμαρτωλής και ξεφωνημένης, εδώ που τα λέμε, σοσιαλδημοκρατίας, της οποίας, ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια, της έχει πάρει το βασικό ρόλο, ψυχή τε και σώματι εκδιδόμενη.
Και όλο αυτό μάλιστα, εν είδει μιας ιδιότυπης μεταξύ σας «ομερτά», συνέβαινε την ώρα που ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που υπέγραφε η NOVARTIS στις ΗΠΑ, αποτελούσε την πιο τρανή παραδοχή για την ύπαρξη του σκανδάλου.
Το οποίο βέβαια, δεν αποτελεί ούτε πρωτοτυπία, ούτε εξαίρεση στο χώρο των φαρμακοβιομηχανιών. Αντίθετα, η αποκάλυψή του έγινε, λόγω ακριβώς των τεράστιων ανταγωνισμών αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων, για την απόκτηση μεγαλύτερων μεριδίων στην παγκόσμια αγορά, όπως κατά καιρούς συνέβη και με άλλους κολοσσούς. Μ’ αυτά τα γνωστά «deal» μεταξύ κρατών και μεγάλων εταιρειών, μένουν όλοι ευχαριστημένοι… Αφού και το σκάνδαλο μένει στον «αφρό» και η Νοβάρτις, με ένα συμβολικό για τα μεγέθη της τίμημα, συνεχίζει ανενόχλητη να κάνει τις δουλειές της.
Πότε το ξαναείδαμε το σήριαλ αυτό στην Ελλάδα;
Με το γνωστό σκάνδαλο Siemens, όπου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν υπογράψει τότε, τον γνωστό εξωδικαστικό συμβιβασμό και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον εφάρμοσε μια χαρά.
Είδαμε βέβαια το εξής τραγελαφικό: Από τη συμφωνία του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Νοβάρτις, προσπάθησαν να εμφανιστούν δικαιωμένοι, τόσο η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζοντας όλοι τους με τις λέξεις και ερμηνεύοντας, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τη συμφωνία.
Στην ουσία όμως, με το γνωστό αποπροσανατολιστικό χυδαίο σκυλοκαβγά τους, προσπάθησαν να συγκαλύψουν την μπόχα που αναδύουν τα διάφορα πάρε – δώσε με μεγαλοεπιχειρηματίες. Πάρε- δώσε που είχαν όλες οι κυβερνήσεις. Αλλά, κυρίως, προσπάθησαν να κρύψουν την κυνική και ωμή πραγματικότητα, ότι μέσα από τέτοιες συμφωνίες, νομιμοποιείται η ασυδοσία και κερδοσκοπία των μεγάλων εταιριών, εν προκειμένω, σε βάρος του πιο σημαντικού και πολύτιμου αγαθού που είναι η υγεία του λαού.
Ο λόγος της αλλεργίας σας προφανής. Όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και του φαρμάκου, φορτώνοντας στις πλάτες των ασφαλισμένων και των ασθενών τις όποιες περικοπές έγιναν στη δημόσια δαπάνη.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε με ιδιαίτερη ένταση σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, κατά τις οποίες, ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου, βρίσκονται στο έλεος των διεθνών ανταγωνισμών, των εμπορικών πολέμων, των επιχειρηματιών και κερδοσκόπων του τομέα της υγείας και του φαρμάκου.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε σήμερα, που ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία -αυτός ο επίγειος για εσάς θεός της ελεύθερης αγοράς- φανέρωσε, όχι μόνο τον παρασιτικό, αλλά και τον πολλαπλά επιζήμιο χαρακτήρα και ρόλο του.

Κυρίες και κύριοι

Κοινό στοιχείο όλων σας επίσης ήταν η προσήλωσή σας στον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Που, ενώ το ΚΚΕ, και στις δύο φάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης επέμενε στην πλήρη κατάργησή του, εσείς -η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ- τον διατηρήσατε, προτείνοντας κάποιες μικροβελτιώσεις, αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο την ουσία αυτού του νόμου. Ότι δηλαδή, η δικαστική έρευνα και η δίωξη για υπουργούς και πρώην υπουργούς, καθορίζεται από τον εκάστοτε κοινοβουλευτικό και πολιτικό συσχετισμό.
Η ευθύνη είναι πλέον όλη δική σας, γιατί ειδικά η εμπειρία αυτής της περιόδου απέδειξε τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα αυτού του νόμου. Σταματήστε, λοιπόν, το άχαρο θέατρο -ανάλογα με το αν βρίσκεστε στη θέση του κατηγορουμένου ή του κατήγορου- να διαμαρτύρεστε, για παρατυπίες και για αξιοποίηση των διαδικασιών από την κάθε φορά κυβερνητική πλειοψηφία, με τρόπο που εξυπηρετεί τις εκάστοτε πολιτικές της επιδιώξεις.
Δεν τα γνωρίζατε αυτά όταν όλοι σας, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, απορρίπτατε κατά τη συνταγματική αναθεώρηση την πρόταση του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε να μην υπάρχει η βάση γι’ αυτά τα πολιτικά παιχνίδια;
Δεν γνωρίζετε ότι όταν μια κοινοβουλευτική επιτροπή, ένα πολιτικό όργανο, αναλαμβάνει ανακριτικά καθήκοντα, από τα οποία εξαρτάται η δίωξη υπουργών για πιθανά αδικήματα, αυτή θα υποτάσσεται στους εκάστοτε πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, με τις γνωστές πλέον σε όλους συνέπειες;
Αυτός ο διπλός ρόλος της επιτροπής, ως πολιτικού και ταυτόχρονα ανακριτικού οργάνου, είναι που δημιούργησε και μια σειρά αντιφάσεις στη λειτουργία του, με τις ατέρμονες συνεδριάσεις για τις εκατέρωθεν προτάσεις εξαίρεσης μελών της επιτροπής με διάφορους προσχηματικούς λόγους, αλλά και τις προσθαφαιρέσεις μαρτύρων, με σκοπό όχι την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά τη δημιουργία του επιδιωκόμενου σε κάθε φάση κλίματος.
Αντίστοιχα, παρεμποδίστηκε η διερεύνηση της υπόθεσης με την επιλεκτική αποστολή στην επιτροπή κρίσιμων εγγράφων για την υπόθεση NOVARTIS, που παρακρατούνταν από την Εισαγγελία με το πρόσχημα του απορρήτου.
Σε τι συμπεράσματα θα καταλήξει η επιτροπή, έχοντας άγνοια, όχι μόνο για το περιεχόμενο βασικών εγγράφων, αλλά ακόμα και για μια σειρά πληροφορίες και παρεμβάσεις που απ’ ό,τι φάνηκε ανταλλάσσονταν μεταξύ αμερικάνικων και ελληνικών αρχών, με κάθε απίθανο τρόπο και με την άμεση εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα;
Διαδικασίες που δε θυμίζουν σε τίποτα δικαστική συνδρομή, αλλά μάλλον παραπέμπουν σε άλλου είδους ύποπτες πρακτόρικου χαρακτήρα διαδικασίες, με διάφορες άλλες προεκτάσεις…
Στη συντήρηση αυτού του αποπροσανατολιστικού παιγνιδιού, συνέβαλε βέβαια και το νέο επεισόδιο με τη δημοσιοποίηση των γνωστών ηχογραφημένων συνομιλιών!!!
Εμείς, ως ΚΚΕ, ποτέ δε θα νομιμοποιήσουμε τη χρήση τέτοιων αποδεικτικών μέσων, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος θεσμοθέτησε τη χρήση τους για ένα διάστημα και τώρα παριστάνει και το θύμα!
Βεβαίως, αν υπάρχει κάτι που δεν αμφισβητείται από κανένα σας, ούτε από τον κ. Παππά, και το οποίο βέβαια, δεν τολμά να θίξει η ΝΔ, είναι τα διάφορα παζάρια κυβερνήσεων με μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα οποία περιλαμβάνουν ακόμα και διακρατικές συμφωνίες με τους ιμπεριαλιστές φίλους σας, εν προκειμένω με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, αφού ως γνωστόν οι ηχογραφημένες συναντήσεις έγιναν, κατά παραγγελία Νετανιάχου (λέγε με Μπίμπη).
Αυτή τη στάση αρχών κρατήσαμε και στο θέμα των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, στο οποίο υπήρξε άλλη μια συμπαιγνία μεταξύ σας. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ξέμειναν στις δηλώσεις ότι «θα τραβήξουν τις κουκούλες», ο δε ΣΥΡΙΖΑ κρατάει το λάβαρο στην υποστήριξη της κουκούλας, σε πλήρη αντίθεση με όσα ορθά επεσήμαινε, όταν ήταν αντιπολίτευση για «έναν άκρως επικίνδυνο θεσμό», σε εισαγωγικά, δικά σας λόγια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, «ασυμβίβαστο με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα», πάλι σε εισαγωγικά. Τελικά και το θεσμό χρησιμοποιήσατε όσο ήσασταν κυβέρνηση και τον υπερασπίζετε μαζί μ’ αυτούς που θέσπισαν την κουκούλα και τώρα διαμαρτύρονται για τις συνέπειές της.
Το τρίτο κοινό χαρακτηριστικό σας είναι η ευθύνη που μοιράζεστε για την κατάσταση στο χώρο της δικαιοσύνης.
Ως Κόμμα δε διατηρούμε την παραμικρή αυταπάτη, ότι παρεμβάσεις ασκούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση και στο έργο της δικαιοσύνης. Ούτε αυτό είναι καινούριο φαινόμενο. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι υπαρκτές, χρόνιες, και αφορούν ιδιαίτερα υποθέσεις που σχετίζονται με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα ή παρουσιάζουν ένα γενικότερο πολιτικό ενδιαφέρον.
Ηταν εξάλλου αποκαλυπτικές, έως και θλιβερές, οι αλληλοκατηγορίες ανώτατων δικαστικών λειτουργών για ομαδοποιήσεις και διαφόρων ειδών εξυπηρετήσεις, για απειλές και εκβιασμούς, αλλά και συγκαλύψεις αυτών, στο όνομα δήθεν της προστασίας του κύρους της δικαιοσύνης. Κι όλα αυτά στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης.
Βέβαια, αυτά είναι τα επακόλουθα όταν δημιουργείτε και συντηρείτε μια δικαιοσύνη που προσανατολίζεται στην εξυπηρέτηση κάποιων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν τον κρύβετε εξάλλου αυτό τον προσανατολισμό σας. Όταν η ηγεσία της ορίζεται από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία, ουσιαστικά δίνετε και την τυπική νομιμοποίηση, για να γίνονται αυτές οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.
Αντικειμενικά δημιουργούνται οι δεσμοί και δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό, στην εκάστοτε κυβέρνηση να ασκεί πιέσεις και παρεμβάσεις στους δικαστικούς λειτουργούς. Όλες οι κυβερνήσεις αξιοποίησαν αυτή τη διαδικασία. Και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ…
Αλήθεια, δεν αρνηθήκατε όλοι σας -κύριοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ- ακόμα και αυτή την πρόταση του ΚΚΕ, στη συνταγματική αναθεώρηση, να εκλέγεται η ηγεσία της δικαιοσύνης από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα και όχι να ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση;
Δε δικαιούστε λοιπόν, να παριστάνετε τους ανήξερους για μια κατάσταση που οι ίδιοι συντηρείτε.
Το ίδιο ισχύει και για τα όσα -κατά τη γνώμη μας πολύ σοβαρά- έχουν βγει στη φόρα και αφορούν την τραγωδία στο Μάτι αλλά και τις μεγάλες πυρκαγιές στα Κύθηρα και στη Μάνη. Δεν δικαιούστε να παριστάνετε τους ανήξερους για τα όσα φαίνεται ότι συμβαίνουν στο πυροσβεστικό σώμα. Και όταν μιλάμε για το πυροσβεστικό σώμα μιλάμε για ένα κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που έχει επωμιστεί την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού!
Είναι πραγματικά σοκαριστικό, για όσους έχουν ζήσει τις τραγικές συνέπειες μιας πυρκαγιάς, να ακούν πως στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη ζωή μπροστά στο μεταξύ τους ξεκαθάρισμα λογαριασμών!
Αλλά εσείς κύριοι, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιούστε να εμφανίζεστε σοκαρισμένοι, γιατί ορισμένα από αυτά τα στελέχη ακουμπούν και στο κόμμα της κυβέρνησης της ΝΔ και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα πρωτοτυπήσουμε, αν πούμε, ότι όλα πρέπει να διερευνηθούν!
Το πιο σημαντικό είναι, όχι μόνο να μάθει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις ώρες, αλλά και το να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά περιστατικά.
Μόνο που κανείς από εσάς δεν κινείται σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, θέλησε με τη συμμετοχή του να συμβάλλει στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και των όσων διαδραματίστηκαν γύρω από την υπόθεση «NOVARTIS». Αν και η επαναλαμβανόμενη πλέον αρνητική εμπειρία που έχουμε από ανάλογες επιτροπές, δε μας γεννούσε ιδιαίτερες ελπίδες για την επιτυχία του εγχειρήματος. Όπως τελικά και επιβεβαιώνεται.
Σας κάναμε, επίσης, από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας διαδικασίες που οδηγούν σε κουκούλωμα, στη συγκάλυψη και στον αποπροσανατολισμό.
Εξάλλου την ίδια στάση κρατήσαμε και κατά την αρχική συγκρότηση της αντίστοιχης επιτροπής το 2018 από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ τότε, που με διαδικασίες εξπρές έκλεισε την υπόθεση, με το πρόσχημα της δήθεν αναρμοδιότητας.
Σας είναι λοιπόν ήδη γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει όλα αυτά τα παιχνίδια και την προσπάθεια συγκάλυψης, είτε αφορά το σκάνδαλο στο χώρο του φαρμάκου, είτε τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, γι’ αυτό και δε θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Θα συνεχίσουμε, όμως, να ενημερώνουμε το λαό για τα πραγματικά γεγονότα. Κυρίως, θα συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στην εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή, σε τελική ανάλυση τη βαθιά σήψη αυτού του συστήματος και αυτού του κράτους.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.