Για ενημέρωση – Σχετικά με τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Defender Europe 21»


Τελευταία ενημέρωση 4 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Αυτό το διάστημα διεξάγεται στη χώρα μας η ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Defender Europe 21». Πρόκειται για μια γιγαντιαία “πρόβα πολέμου” για την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τα δίκτυα του Έβρου, οδικό και σιδηροδρομικό, ως βασικό σημείο διεκπεραίωσης των δυνάμεών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τους επόμενους 6 μήνες.

Οι αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση έχουν αναχωρήσει εδώ και εβδομάδες από τις ΗΠΑ και προωθούνται από λιμάνια και αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης και της Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

            Ως σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής!!!

Το στρατηγείο των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική, έχει συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της άσκησης για πρώτη φορά τη Θράκη, με νέους, τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Αυτό γίνεται, μετά την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ με την υπογραφή της νέας συμφωνίας της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις με την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

            Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ιεραρχεί αυτά τα θέματα αναδεικνύει τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πρωτοστατεί στην οργάνωση κινητοποιήσεων, όπως αυτές που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στις πόλεις της Θράκης από δεκάδες μαζικούς φορείς της περιοχής.

Στο 2ο κείμενο των θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο με θέμα: “Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα. Το πολιτικό – στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα” η θέση 15 αναφέρεται αναλυτικά στο περιεχόμενο της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας και της ανανέωσης της που είναι στα σκαριά και συνολικά πως η χώρα μας εμπλέκεται στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Σας αποστέλλουμε το σχετικό κομμάτι από το κείμενο των θέσεων:

 

Η συμμετοχή της αστικής τάξης της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς

 

            Θέση 15. Η αστική τάξη της Ελλάδας επιδιώκει τη γεωπολιτική της αναβάθµιση, συµµετέχοντας ενεργά στους στρατιωτικούς – πολιτικούς σχεδιασµούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ο στόχος και τα µέσα της γεωπολιτικής αναβάθµισης υιοθετούνται και προωθούνται, παρά τις επιµέρους διαφοροποιήσεις, από τα αστικά κόµµατα και τις κυβερνήσεις, µονοκοµµατικές ή συµµαχικές, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ πριν όσο και της ΝΔ σήµερα. Αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων των αστικών κοµµάτων, βασικό στοιχείο της στρατηγικής σύµπλευσής τους.

Η αστική τάξη της Ελλάδας φιλοδοξεί να αναβαθµίσει τις θέσεις της σε Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου έχει µεγάλα οικονοµικά συµφέροντα. Προχώρησε στη Συµφωνία των Πρεσπών, για να ανοίξει ο δρόµος ένταξης µιας ακόµη χώρας στις ιµπεριαλιστικές ενώσεις των ΝΑΤΟ – ΕΕ. Επιδιώκει συνεργασία εκµετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου για τη διοχέτευσή του στις ευρωπαϊκές αγορές, µέσω του αγωγού EastMed, όπως και µε την κατασκευή κάθετων αγωγών στη Βόρεια Ελλάδα, από τους οποίους αµερικανικό υγροποιηµένο αέριο, που θα έρχεται στην Ελλάδα, θα διοχετεύεται σε χώρες της Ευρώπης. Όλα αυτά εντάσσονται στον σχεδιασµό «απεξάρτησης» της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Επιδιώκει την ανάδειξη της χώρας σε τεχνολογικό, ενεργειακό και οικονοµικό κόµβο στήριξης των ευρωατλαντικών σχεδίων για την περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αξιοποίηση των ελληνικών ναυπηγείων για τις ανάγκες του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, των λιµανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας για τη µεταφορά υγροποιηµένου φυσικού αερίου και οι επενδύσεις ισχυρών αµερικανικών οµίλων στον τοµέα Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής στην Αττική.

Παράλληλα, προσπαθεί να διαχειριστεί την αµερικανική αντίδραση στις επενδύσεις της Κίνας στις εγχώριες λιµενικές υποδοµές και στον τοµέα µεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθήθηκε ο λεγόµενος «Στρατηγικός διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ», που διαµόρφωσε πλαίσιο οικονοµικών, πολιτικών, στρατιωτικών θεµάτων, µε καθοριστικής σηµασίας την αναθεώρηση και επέκταση της ελληνοαµερικανικής συµφωνίας για τις βάσεις.

Αυτόν το σχεδιασµό υπηρετεί και η συµφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ µε τις ΗΠΑ, που περιλαµβάνει την παραπέρα αναβάθµιση της βάσης της Σούδας και τη δηµιουργία των βάσεων Drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιµάνι της Αλεξανδρούπολης που αποτελεί σηµαντικό αναβαθµισµένο κρίκο των αµερικανικών σχεδίων, ενώ διατηρείται η βάση των ιπτάµενων Ραντάρ Awacs στο Άκτιο της Πρέβεζας κι εκσυγχρονίζεται η βάση στον Άραξο για «φιλοξενία» πυρηνικών όπλων. Σήµερα, η κυβέρνηση ετοιµάζεται να εκχωρήσει πάνω από 20 σηµεία της χώρας, προκειµένου να χρησιµοποιηθούν ως στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Στην πράξη, δηµιουργείται ένας ιστός στρατιωτικών βάσεων που καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιοχές της χώρας, καθιστά την Ελλάδα ορµητήριο υλοποίησης ιµπεριαλιστικών σχεδιασµών, µε στάθµευση µαχητικών αεροσκαφών κι ελικοπτέρων, ελλιµενισµό αεροπλανοφόρων, πυρηνικών υποβρυχίων, αντιτορπιλικών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, τηλεπικοινωνιακές – κατασκοπευτικές υποδοµές, αποθήκες καυσίµων, εγκαταστάσεις για υποδοχή επίγειων δυνάµεων.

Ενισχύει τη σύνδεση µε τις αµερικανικές βάσεις και υποδοµές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στα Βαλκάνια και µε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, µε δυνατότητα εξαπόλυσης πυρηνικών χτυπηµάτων από τον Άραξο, για την περικύκλωση της Ρωσίας και µεταφορά σε διάφορες εστίες πολέµων.

Η ελληνοαµερικανική συµφωνία δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιµοποίησης αµερικανικών δυνάµεων σε όλες τις µονάδες του ελληνικού στρατού, µε πολλαπλές συνέπειες στον ρόλο και τον προσανατολισµό τους, ως οργανικού τµήµατος του ΝΑΤΟικού στρατού.

Στην πράξη, βαθαίνει η εµπλοκή της χώρας στους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς, ενώ τις συνέπειες των ιµπεριαλιστικών ανταγωνισµών και των ήδη τεράστιων κινδύνων στοχοποίησής της θα πληρώσουν ο λαός µας όπως και οι άλλοι λαοί. Η Ρωσία και το Ιράν προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που µπει σε κίνδυνο η ασφάλειά τους από αµερικανικές βάσεις, θα τις χτυπήσουν µε πυραύλους.

Η επιθετικότητα της ελληνικής αστικής τάξης εκδηλώνεται και µε την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάµεων σε δεκάδες ιµπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις αποστέλλεται το πυραυλικό σύστηµα Patriot στη Σαουδική Αραβία µε ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό.

Η Ελλάδα συµµετέχει µε στρατιωτικές δυνάµεις και πολιτικό προσωπικό στη Λιβύη. Πολεµικά πλοία περιπολούν στα Στενά του Ορµούζ, στον Περσικό Κόλπο, ενώ έχει τεθεί στο τραπέζι αποστολή στο Μάλι, όπου πολεµούν γαλλικές και πολυεθνικές δυνάµεις.

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια δικαιολόγησης των αποστολών ελληνικών δυνάµεων στο εξωτερικό, που στηρίζουν όλα τα αστικά κόµµατα µε πρωταγωνιστές την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, µε την επίκληση σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η επιδίωξη της αστικής τάξης να συγκροτήσει «άξονα» µε Ισραήλ, Αίγυπτο, Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, Κύπρο δυναµώνει την εµπλοκή της χώρας σε αντιθέσεις που αφορούν και τα κράτη των συµµαχικών σχηµάτων όπου συµµετέχει. Πολύ περισσότερο, που το Ισραήλ είναι κατοχική δύναµη στην Παλαιστίνη και δολοφονεί τον λαό της, είναι σε σύγκρουση µε το Ιράν, βοµβαρδίζει συριακά εδάφη, ενώ η Αίγυπτος εµπλέκεται στον πόλεµο στη Λιβύη κι έχει γενικότερες βλέψεις στην περιοχή. Η ευφορία που καλλιεργείται είναι αβάσιµη, ενώ σε κάθε περίπτωση ωφεληµένα θα είναι τα ενεργειακά µονοπώλια.

Σηµαντικό πεδίο ενδοϊµπεριαλιστικών ανταγωνισµών είναι τα Βαλκάνια, που έχουν ιδιαίτερη γεωστρατηγική σηµασία, τόσο ως «δίοδος» µεταφορικών και ενεργειακών «αρτηριών» από και προς την ΕΕ όσο και ως «προγεφύρωµα» των ευρωατλαντικού ιµπεριαλισµού για την πολιτική, οικονοµική και στρατιωτική κατοχύρωση της επιρροής του στην περιοχή Ευρασίας, Μαύρης Θάλασσας, Καυκάσου, Κασπίας κ.ά. Σήµερα το σύνολο των χωρών έχει ενταχθεί στις ιµπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια εντάθηκαν οι προσπάθειες να ολοκληρωθεί η ενσωµάτωση των Δυτικών Βαλκανίων σε αυτές τις ενώσεις.

Οι αµερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάµεις συνεχίζουν την ενίσχυσή τους στην περιοχή, ήδη διαθέτουν µεγάλο αριθµό βάσεων, πραγµατοποιούν µεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, οριοθετώντας ως αντίπαλους τη Ρωσία και την Κίνα, τα µονοπώλια των οποίων προωθούν τις δικές τους θέσεις στην περιοχή. Η πορεία της ενσωµάτωσης των Δ. Βαλκανίων αναβαθµίστηκε παραπέρα µε τη Συµφωνία των Πρεσπών που έκλεισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, στη διαδικασία ενσωµάτωσης των Δ. Βαλκανίων στις ιµπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν ασκούν επίδραση µόνον οι «κακοφορµισµένες πληγές» των ιµπεριαλιστικών επεµβάσεων και προτεκτοράτων του Κοσόβου και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, αλλά και οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ καθώς και άλλα ισχυρά µονοπωλιακά (ρωσικά και κινεζικά) συµφέροντα, εκτός αυτών των ενώσεων, τα οποία έχουν ενισχυθεί στην περιοχή.

Για την αξιοποίηση εκείνων ή των άλλων σχεδιασµών οι αστικές πολιτικές δυνάµεις αξιοποιούν το «δηλητήριο» του εθνικισµού, των θρησκευτικών – πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων ή τον κοσµοπολιτισµό του κεφαλαίου, επιδιώκοντας να χειραγωγήσουν τους λαούς σε διάφορους σχεδιασµούς, ξένους προς τα λαϊκά συµφέροντα. Σε κάθε περίπτωση, ισοπεδώνουν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώµατα των λαών της Βαλκανικής.

Η εµπλοκή της αστικής τάξης της Ελλάδας στους ανταγωνισµούς εµπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις, σε αιµατηρούς σχεδιασµούς σε βάρος άλλων λαών, ενώ η εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάµεις µετατρέπονται σε όµηρο των ιµπεριαλιστικών πολέµων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Συζητείται σήμερα ένα νομοσχέδιο που αποτελεί τον καθρέφτη της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής.

Μιας πολιτικής που από τη μία θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες και από την άλλη προσαρμόζει την οργάνωση και τη λειτουργία του κράτους, με τέτοιο τρόπο και με άρση των όποιων εμποδίων υπήρχαν, ώστε να υπηρετεί ακόμη καλύτερα και ακόμη πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τι κάνει – μεταξύ άλλων – το νομοσχέδιο που ανέπτυξαν αναλυτικά οι βουλευτές του ΚΚΕ;

 • Οι εκτεταμένες “ηλεκτρονικές διαδικασίες” και η διεύρυνση των ορίων των έργων που απαιτούνται, διευκολύνουν τη δράση μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος μικρότερων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων. H εφαρμογή του θα επιταχύνει σημαντικά την πορεία συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου.
 • Το σχέδιο νόμου προβλέπει εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση των διαδικασιών επίβλεψης των έργων. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ‘ιδιωτικοποίηση” λειτουργιών του κράτους.
 • Επεκτείνεται ο θεσμός της “διαιτησίας” σε μεγάλες κατηγορίες έργων και συμβάσεων, με το κράτος ουσιαστικά να παραιτείται ακόμα και απ’ τη δικαστική προστασία που παρείχε στον εαυτό του, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τις μεγάλες επιχειρήσεις
 • Επιταχύνει τη συγκέντρωση των έργων σε μεγάλες επιχειρήσεις, εισάγοντας και σε μικρά έργα τα λεγόμενα “μη οικονομικά κριτήρια” που σχετίζονται με την οικονομική ισχύ των επιχειρήσεων.
 • Το σχέδιο νόμου έχει σωρεία διατάξεις με στόχο να διευκολυνθεί ο αντιδραστικός αστικός σχεδιασμός για τη λεγόμενη πράσινη ψηφιακή μετάβαση, σχεδιασμός κοινός για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά την ΕΕ. Για παράδειγμα, οι προβλέψεις για περιοχές Natura και για υλοποίηση έργων, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι σχεδόν φωτογραφικές για διάφορες υποδομές, που απαιτεί το σχέδιο, για βιομηχανοποίηση ολόκληρης της υπαίθρου με το πρόσχημα της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης. Αυτός ο σχεδιασμός προωθήθηκε και επί ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίζεται τώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τι αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω; Ότι το σημερινό αστικό κράτος μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό, ευέλικτο και ικανό, μόνο όταν πρόκειται να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά τις ανάγκες του λαού, είναι ανεπαρκές και αναποτελεσματικό. Όχι από ανικανότητα ή από έλλειψη σωστού σχεδιασμού, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από συνειδητή, ταξική, πολιτική επιλογή.

Για το χθεσινό σεισμό στη Θεσσαλία

Δείτε για παράδειγμα την εξής αντίφαση:

Την ίδια ώρα που θα προχωράνε με fast track διαδικασίες οι προμήθειες και τα διάφορα επενδυτικά σχέδια, με τους ιδιώτες να έχουν το ρόλο του ελεγκτή και του ελεγχόμενου και με σοβαρές εκπτώσεις σε ζητήματα, όπως είναι η ασφάλεια και η προστασία περιβάλλοντος. Την ίδια ώρα κορυφαία ζητήματα, όπως είναι η πολιτική προστασία, η αντιπλημμυρική κι αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική προστασία παραμένουν καθηλωμένα κι υποβαθμίζονται, γιατί πολύ απλά θεωρούνται ως περιττό κόστος για το κράτος σας.

Ο χθεσινός ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα ήρθε να επιβεβαιώσει τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν, γιατί – πώς να το κάνουμε – ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή. Η χώρα μας είναι τέτοια.

Κι όμως εν έτει 2021 δεν έχει εξασφαλιστεί ο έλεγχος της στατικότητας των δημοσίων κτιρίων – ούτε καν των σχολικών κτιρίων – και δε θα μας σώζει πάντα η γενναιότητα και η αυτοθυσία κάποιων ανθρώπων, όπως του δασκάλου στο χωριό Δαμάσι. Αυτή η λογική διέπει τα πάντα. Αυτή η λογική διέπει και τη διαχείριση της πανδημίας.

 

Για την πανδημία

Ειλικρινά αδυνατούμε να σας παρακολουθήσουμε. Όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο ελληνικός λαός που ένα χρόνο τώρα ζει μέσα στην ανασφάλεια. Ακούσαμε σήμερα το πρωί τον πρωθυπουργό σε μία από τις πολλές καρμπόν δηλώσεις του για την πανδημία, να μιλάει για “καλά νέα”.

Πείτε μας ποια είναι τα “καλά νέα” κύριοι της κυβέρνησης;

– Ότι η πανδημία ένα χρόνο μετά δεν μπορεί να ελεγχθεί;

– Ότι παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα συνεχιζόμενα lockdown τα κρούσματα εκτοξεύονται;

– Ότι τα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση;

– Ότι το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού απέχει πολύ ακόμα από το να γίνει πραγματικά μαζικό;

Όλα αυτά εσάς σας ακούγονται για καλά νέα; Γιατί σ’ εμάς αλλά και στο λαό ακούγονται ως μάλλον κακά νέα. Εκτός αν ο πρωθυπουργός λόγω της ημέρας το έριξε στο μπλάκ χιούμορ.

Η πρόκληση βέβαια είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί έχουν προηγηθεί οι χτεσινές σας ανακοινώσεις, όπου με κάθε επισημότητα ανακοινώσατε τη μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου. Αυτό που φωνάζουν εδώ και μήνες οι υγειονομικοί, ότι δηλαδή το ΕΣΥ έχει γίνει σύστημα υγείας αποκλειστικά για περιστατικά covid, τώρα έχει και την επίσημη σφραγίδα σας.

Δεν μας έφτανε δηλαδή η πανδημία του κορονοϊού, τώρα απειλούμαστε με μία νέα “παράλληλη” πανδημία, η οποία θα αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία για άλλες ασθένειες από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ξέρετε πολύ καλά πως χιλιάδες ασθενείς παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό, αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό. Παρά το ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά έχει χτυπήσει “κόκκινο” για εσάς, αλλά και για τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία πέρα βρέχει! Μάλιστα το “ειδικό σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ”, που ανακοινώσατε χτες, αφήνει ανενόχλητους τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, οι οποίοι, λες και δεν έχουμε έκτακτες συνθήκες, αξιοποιούν τα χάλια του δημόσιου συστήματος για να βγάλουν επιπλέον κέρδη σε βάρος του λαού.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι ήδη ορατό. Το τελευταίο εμπόδιο για να φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας, κύριε Μητσοτάκη, απέχει πολύ ακόμα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εσείς με την πολιτική σας αντί να ρίχνετε εμπόδια, προσθέτετε και καινούργια.

Είναι ή δεν είναι εμπόδιο η έλλειψη μέτρων προστασίας με δική σας ευθύνη στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς; Σας το είπαμε και θα το ξαναπούμε: Κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς κ.α, ούτε να γεννήσει επιπλέον νοσοκομειακές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό. Ξέρετε καλά πως νοσοκομειακές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Σας λέμε λοιπόν σήμερα, τώρα , αυτή τη στιγμή:

 • Επιτάξτε στο Λεκανοπέδιο τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Σας τα προτείναμε και χτες συγκεκριμένα και ονομαστικά, με τη διεύθυνσή τους. Για να προστεθούν απλές, ειδικές κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια για τις ανάγκες των ασθενών.
 • Κάντε το από απόψε στο σύστημα εφημερίας και νοσηλείας ασθενών (Covid και μη Covid), για να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές τους και όλο το προσωπικό τους με κάλυψη της μισθοδοσίας από το κράτος.
 • Αξιοποιήστε τους ειδικούς επιστήμονες κύρους που συνεργάζονται με τα συγκεκριμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ταυτόχρονα αποτελούν μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την προσαρμογή τους στις ανάγκες νοσηλείας ασθενών από τον κορονοϊό.
 • Ενισχύστε το υγειονομικό προσωπικό τώρα.
 • Διορίστε με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση όλους τους γιατρούς που έχουν πτυχίο ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.
 • Προχωρήστε ως επείγουσες τις διαδικασίες να ξεκινήσουν άμεσα όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα.
 • Μη χάνετε άλλο χρόνο για τον εμβολιασμό. Προχωρήστε με γρήγορες διαδικασίες με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Αυτά που σας προτείνουμε μπορούν να γίνουν τώρα, αυτή τη στιγμή!

Είναι ρεαλιστικά, γιατί απαντάνε άμεσα και πρακτικά στα αδιέξοδα που ήδη έχει οδηγηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στην Αττική και για το οποίο όλοι σας μηδενός εξαιρουμένου έχετε βάλει το “χεράκι” σας.

Με την προστασία και την υγεία του λαού δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει!

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.