Για Ενημέρωση: Παρεμβάσεις του ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης


0
(0)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης, στις 18/12 και με δεδομένες τις σοβαρές, αρνητικές εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει σειρά σχετικών παρεμβάσεων:

  • Την Παρασκευή 17/12 και ώρα 00, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Διεύθυνση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Αθηνών, Κεντρικού Τομέα και Δυτικής Αττικής, στο κτήριο Πέτρου Ράλλη & Σαλαμινίας 2, όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της Υπηρεσίας, καθώς και με τους εργαζόμενους και εκπροσώπους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας και του Συλλόγου Εργαζόμενων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
  • Την Παρασκευή 17/12, ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, θα επισκεφθεί την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω και θα συναντηθεί με φορείς.
  • Τη Δευτέρα 20/12, ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ και η Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για Πρόσφυγες και Μετανάστες, θα επισκεφθούν στη Λέσβο τη δομή που λειτουργεί στο Καρά Τεπέ και ενόψει της δημιουργίας της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής θα έχουν συναντήσεις με φορείς και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

 

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσει και η ΚΝΕ πανελλαδικά, την Παρασκευή 17/12, με περιοδείες και εξορμήσεις το πρωί σε σχολεία και το απόγευμα στις γειτονιές.

Τοποθέτηση του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στην Ολομέλεια της Βουλής επί του προϋπολογισμού: “Η ανάπτυξη του συστήματος Υγείας στον καπιταλισμό είναι ασύμβατη με τις λαϊκές ανάγκες”

“Τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που βιώνει ο λαός μας λόγω της πανδημίας και του σμπαραλιασμένου συστήματος Υγείας κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ  Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του προϋπολογισμού.

Ο Γ. Λαμπρούλης χαρακτήρισε προκλητική την τοποθέτηση της υφυπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, η οποία ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως όλα βαίνουν καλώς και η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει «με ιδιαίτερη προσοχή» τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο σύστημα Υγείας.

Ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρθηκε στα στοιχεία μελέτης για τις ΜΕΘ που δείχνουν ότι 1.500 ασθενείς πέθαναν περιμένοντας για ένα κρεβάτι εντατικής. «Αλήθεια, έχετε σχέση με την πραγματικότητα, ξέρετε τι τραβάνε οι ασθενείς και οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία;», επισήμανε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. Δείγμα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας είναι και η αναστολή του 80% των χειρουργείων, επισήμανε.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η υφυπουργός Υγείας στην τοποθέτησή της, και αναφερόμενη στην αναστολή των χειρουργείων, ισχυρίστηκε ότι τα νοσοκομεία, δεν έγιναν ποτέ μονοθεματικά λόγω της Covid19. Μάλιστα, απέδωσε τα προβλήματα στο ΕΣΥ, στην “πίεση” που δέχεται από τα “αυξημένα κρούσματα του κορονοιού” που προκύπτουν γιατί «όλος ο κόσμος κουράστηκε και γι’ αυτό έχουμε πολλά κρούσματα, προσέχουμε λιγότερο», όπως είπε, ανάγοντας την ατομική ευθύνη ως βασική αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων και όχι την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία οφείλεται στη διαχρονική πολιτική της ανταγωνιστικότητας

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, ο Γιώργος Λαμπρούλης επισήμανε ότι η άθλια κατάσταση που ζούμε εν μέσω κορονοϊού με τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες σε κλίνες και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα Υγείας οφείλεται όχι στην «πίεση» που ασκείται στο σύστημα από τον κορονοϊό, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά στη στρατηγική που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα για την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας, με μείωση κονδυλίων, περικοπές κοινωνικών υπηρεσιών και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Οι ανεπαρκείς δαπάνες για την Υγεία, οι νέες περικοπές σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και νοσοκομεία κατά 279 εκατομμύρια ευρώ επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο δεν θα λυθούν τα προβλήματα του λαού στην Υγεία, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποκλειστική ευθύνη χρηματοδότησης των απαιτούμενων μέτρων από το κράτος. Στην ουσία παραμένουν στο ακέραιο όλοι οι όροι που έχουν καταστήσει το δημόσιο σύστημα Υγείας αναντίστοιχο με τις δυνατότητες της εποχής μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στον τομέα της Υγείας, υπογράμμισε, καταγγέλλοντας τις πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ, πιο πριν του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και πιο πριν και πάλι της ΝΔ που «υπηρετούν την ίδια πολιτική, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφοροποιήσεις, στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, στο πλαίσιο μιας ανάπτυξης, που έχει ως ατμομηχανή τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους». Άλλωστε, πρόσθεσε, όλα αυτά τα κόμματα συμφωνούν με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για δραστική μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που πρακτικά σημαίνει μείωση των κονδυλίων για τις δημόσιες μονάδες Υγείας και άρα λιγότερες δωρεάν υπηρεσίες για τον λαό.

Υπογράμμισε πως με βάση τον προϋπολογισμό, από πουθενά δεν προκύπτουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, γιατί αυτές κοστίζουν για το κράτος και δεν μπορούν να υπερβούν τους κανόνες «κόστους – οφέλους».

Επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του συστήματος Υγείας στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας είναι ασύμβατη με τις λαϊκές ανάγκες, σημείωσε πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί, ενώ θα διευρύνεται συνεχώς η απόσταση μεταξύ των δυνατοτήτων της επιστήμης και της δυσκολίας να αξιοποιήσει ο λαός αυτές τις δυνατότητες. Τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι χρειάζεται με τον αγώνα τους να τιμωρήσουν πολιτικά το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα και τους υποστηρικτές του, κατέληξε ο Γ. Λαμπρούλης”.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Μέσα στη Βουλή λέμε ένα μεγάλο “όχι” στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Όμως το μεγαλύτερο “όχι” πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δυναμώνοντας τους αγώνες του, τη συμμαχία του, ανατρέποντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, ανατρέποντας όλους τους υπηρέτες μιας αδίστακτης εξουσίας.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr