Για ενημέρωση: Εκδήλωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια “Μάθε την αλήθεια! Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!” Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Για ενημέρωση

Εκδήλωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια

 Μάθε την αλήθεια!

Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!

 Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

 Σε εκδήλωση στην Πολυτεχνειούπολη, που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Αττικής, την Τετάρτη 13 Απρίλη, στις 14:00, στον υπαίθριο χώρο, στη Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ, θα μιλήσει για πρώτη φόρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση έχει τίτλο “Μάθε την αλήθεια! Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!”

 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους φοιτητές να κάνουν κριτήριο στάσης ζωής αλλά και ψήφου στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές, που θα διεξαχθούν μετά από τρία χρόνια, στις 18 Μάη την ίδια τους τη ζωή. Καλούν τη νέα γενιά να αναλογιστεί:

  • Γιατί διεξάγεται αυτός ο πόλεμος, ποιος φταίει και ποιος τελικά την πληρώνει;
  • Πώς μπορούμε να μάθουμε την αλήθεια ανάμεσα στα fake news, την πολεμική προπαγάνδα & τη μονοφωνία όλων των αστικών κομμάτων;
  • Μπορεί τελικά η νέα γενιά, που μέχρι τώρα έχει δει στη ζωή της κρίσεις, πανδημία και πολέμους, να κάνει κάτι για τον πόλεμο, για την ακρίβεια, για τις σπουδές της;
  • Ποια τελικά είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας;

Για όλα αυτά τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεδιπλώνουν πλούσια συζήτηση και δράση στα Πανεπιστήμια προβάλλοντας την πολιτική του Κόμματος και καλώντας τη νέα γενιά να βάλει στο επίκεντρο τις δικές της ανάγκες, να συμπορευθεί με το ΚΚΕ.

Download (PDF, 9.26MB)

 

Πρέμβαση του Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στον ρ/φ σταθμό “Real fm”

Ο λαός της Γαλλίας θα πληρώσει τον πολεμικό και ενεργειακό λογαριασμό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον «Real FM» για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σημείωσε ότι ο γαλλικός λαός πρέπει να απομονώσει αποφασιστικά την αποκρουστική υποψηφιότητα Λεπέν, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, όμως -τόνισε- η απομόνωσή της δεν μπορεί να γίνει με στοίχιση πίσω από τον Μακρόν που στηρίζει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και εφάρμοσε αντιλαϊκή πολιτική. Πρόσθεσε ότι η πείρα έδειξε πως όποτε ο λαός μπήκε στη λογική του μικρότερου κακού το πλήρωσε δίπλα.

Τα γαλλικά αστικά κόμματα και η κυβέρνηση Μακρόν έχουν ευθύνες για τη γιγάντωση της ακροδεξιάς, θυμίζοντας ότι από το 2002 με το δίλημμα Σιράκ – Λεπέν όταν ο πατέρας της Λεπέν πήρε 17%, το 2021 η κόρη Λεπέν πήρε στον 1ο γύρο 21% και τώρα έφτασε στο 23% συν το 7% του ακροδεξιού Ζεμούρ.

Για τον Μελανσόν σημείωσε ότι η λέξη «αριστερός» χάνει το νόημά της, αφού στήριξε τον βομβαρδισμό στη Λιβύη και ως σοσιαλδημοκράτης έχει στηρίξει κατά καιρούς αντιλαϊκές πολιτικές. Για το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα σημείωσε ότι έχει απαξιωθεί διότι συμμετείχε σε κυβερνήσεις που έγδαραν τον λαό, που έβαλε την υπογραφή του στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και έγινε παρακολούθημα της σοσιαλδημοκρατίας και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τους κομμουνιστές στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι ο γαλλικός λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να έχει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα που να τιμά το όνομα και την αποστολή του, να μη συμμετέχει στη διαχείριση του καπιταλισμού, αλλά να στοχεύει στην ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται περαιτέρω κλιμάκωση και πως το ζητούμενο είναι οι λαοί να βάλουν εμπόδια στην εμπλοκή των κυβερνήσεων.

Ομιλία του Νίκου Καραθανασόπουλου στη Βουλή: «Πράσινη» μετάβαση και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οι πραγματικές αιτίες της ακρίβειας (video)

Τις πραγματικές αιτίες του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, ταυτόχρονα με τις ευθύνες των άλλων κομμάτων, ανέδειξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση και την τροπολογία με «μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας».

Όπως τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, οι αιτίες της ενεργειακής φτώχειας και του κύματος ακρίβειας στην ενέργεια είναι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση,» με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να ακολουθούν κατά γράμμα αυτή την πολιτική, με τα τέλη ρύπων, το χρηματιστήριο ενέργειας, το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η άλλη όψη του νομίσματος της ακρίβειας προέρχεται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, οι οποίοι οδήγησαν στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, οδήγησαν στην εισβολή της Ρωσίας που εκτόξευσε παραπάνω τις τιμές.

Στο σημείο αυτό επισήμανε ξανά τις ευθύνες των αστικών κομμάτων, καθώς οι ελληνικές κυβερνήσεις προετοίμασαν το έδαφος για τον πόλεμο με τις ομόφωνες αποφάσεις στο ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας. Επισήμανε ότι η χώρα μας εμπλέκεται ενεργητικά στον πόλεμο που θύμα έχει τον λαό της Ουκρανίας και τους υπόλοιπους λαούς, καθώς τα αστικά κόμματα έχουν αποδεχθεί την γεωστρατηγική αναβάθμιση της άρχουσας τάξης που έχει μόνιμο θύμα τον λαό, ο οποίος  πληρώνει για τις κούρσες των νέων εξοπλιστικών. Όπως υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, αποτέλεσμα των ανταγωνισμών αυτών είναι η ακρίβεια που ματώνει τον λαό και δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Ταυτόχρονα, η ΕΕ, με την παρότρυνση των ΗΠΑ, μιλάει για απεξάρτηση από το ρώσικο φυσικό αέριο και αντικατάσταση με LNG, αμερικανικών συμφερόντων που είναι πολύ πιο ακριβό και θα ακριβύνει ακόμα περισσότερο λόγω της ζήτησης, με τους Έλληνες εφοπλιστές να τρίβουν τα χέρια τους που θα αναλάβουν την μεταφορά του.

Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση καθώς σε αυτές τις συνθήκες προχωρά στην επιτάχυνση της «πράσινης μετάβασης» και επενδύσεις στις ΑΠΕ, με «λαγό» το κόμμα του Βαρουφάκη, που διαφημίζει τα φωτοβολταϊκά στις ταράτσες, για να δεχθεί ο λαός την «πράσινη μετάβαση»/

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «πράσινη μετάβαση» σημαίνει διέξοδος για υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, ακριβές τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια, μεγέθυνση της ενεργειακής φτώχειας για τον λαό.

Την ίδια ώρα, τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αναδιανομή από τους λιγότερος φτωχούς στους εξαθλιωμένους. Αυτό κάνει άλλωστε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, καθώς η πηγή χρηματοδότησής του είναι από την αύξηση των εσόδων από την έμμεση φορολογία.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι οι στόχοι που θα βάλει το εργατικό κίνημα, πρέπει να συγκρούονται με τις αιτίες και τις πολιτικές της ακρίβειας. Τέτοιοι στόχοι είναι η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, των τελών ρύπων, του χρηματιστηρίου ενέργειας, των ειδικών φόρων, καθώς και η κατάργηση των αντεργατικών νόμων Αχτσιόγλου-Βρούτση και Χατζηδάκη.

Γιατί όπως είπε, δεν μπορεί να αντέχει η οικονομία τα εξοπλιστικά και τις επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους και να μην αντέχει μέτρα για την ανακούφιση του λαού. Αυτό συμβαίνει γιατί στο επίκεντρό της σημερινής και όλων των κυβερνήσεων, είναι πώς θα διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Για να γίνει η κάλυψη των λαϊκών αναγκών ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας, χρειάζεται να αλλάξει χέρια η εξουσία, να τσακιστεί το αστικό κράτος, να οικοδομηθεί η νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός, είπε. Γι’ αυτό, κάλεσε σε μέτωπο ρήξης και ανατροπής απέναντι στη μιζέρια του καπιταλιστικού συστήματος.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 14.00, σε συγκέντρωση της σπουδάζουσας νεολαίας που διοργανώνουν η Τ.Ο ΑΕΙ – Ερευνητικών Κέντρων του ΚΚΕ, η Π.Ο της Σπουδάζουσας & η Τ.Ο του  ΠΑΔΑ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, στις 13.30 θα έχει συνάντηση με τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή, Πρύτανη του ΕΜΠ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τους υδρογονάνθρακες

Οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, με ορίζοντα το 2030, δεν μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, που βλέπει την αφαίμαξη του εισοδήματός του απ’ την τεράστια ακρίβεια στην ενέργεια σήμερα.

Δεν μπορούν, επίσης, να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που διαχρονικά έχουν παγώσει την εκμετάλλευση των εγχώριων ενεργειακών πόρων για να προχωρήσουν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί, τα παζάρια με τους υδρογονάνθρακες στη Ν.Α Μεσόγειο, η πολιτική της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση και οι σχεδιασμοί εφοδιασμού με LNG, που προκρίνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Η εξόρυξη πετρελαίου στη Καβάλα, που σήμερα παραμένει εκτός λειτουργίας, αποδεικνύει τον επικοινωνιακό χαρακτήρα των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Σε κάθε περίπτωση, η εξόρυξη υδρογονανθράκων -αν και όποτε γίνει- στις σημερινές συνθήκες θα βρει ωφελημένους μεγάλους εγχώριους και ξένους ενεργειακούς ομίλους, που θα επενδύσουν στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φυσικό αέριο για το λαό. Το αποδεικνύει η ίδια η κυνική κυβερνητική ομολογία ότι σήμερα είναι ακριβώς η υψηλή τιμή του φυσικού αερίου που καθιστά αυτές τις επενδύσεις προσοδοφόρες, το οποίο σημαίνει ότι το εξορυσσόμενο φυσικό αέριο θα πρέπει να πωλείται σε τέτοιες υπέρογκες τιμές.

ΑΘΗΝΑ 12/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 12:30 το μεσημέρι, με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γ. Καταπόδη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος στον Περισσό.

 

ΑΘΗΝΑ 12/04/2022                                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ   

 

                                                                                                                                        

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.