Γιατρός με «φακελάκι» στο ΠΑΓΝΗ: Τέθηκε σε 6μηνη αργία


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 28 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε την αργία του γιατρού έως την εκδίκαση της υπόθεσης

Ο γιατρός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω πριν από περίπου ένα μήνα, μετά την καταγγελία 46χρονου που κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό και, όπως ισχυρίστηκε, του ζήτησε χρήματα ο εν λόγω γιατρός κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ραντεβού.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου, ωστόσο αρνείται τον χρηματισμό και την καταγγελία του 46χρονου, παρότι η σύλληψή του έγινε με προσημειωμένα χρήματα. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού.

Όμως, το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει τον γιατρό σε αργία, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του ασθενούς, ο γιατρός φέρεται να ζήτησε φακελάκι για να προχωρήσει στην επέμβαση, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά επαναπροσδιόρισε το ποσό, γεγονός που οδήγησε τον ασθενή στην καταγγελία.

«Είναι ένα διοικητικό μέτρο για λόγους γενικότερης προστασίας, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση. Όμως σαν γεγονός το καταδικάζουμε γενικά και θα θέλαμε να πούμε πως δε χαρακτηρίζει τον ιατρικό κόσμο», τόνισε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος, λίγο μετά την απόφαση να τεθεί ο εν λόγω γιατρός σε αργία.

«Ευχόμαστε να μην ξαναϋπάρξουν τέτοια περιστατικά, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και αποτελούν μια κακή αντίληψη», πρόσθεσε ο κ. Τασσόπουλος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του χειρουργού του ΠΑΓΝΗ έχει αναβληθεί για τις 15 Ιουνίου του 2020. Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής του ΕΣΥ σε κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου συνελήφθη από την Αστυνομία, έχοντας στην κατοχή του 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής συναντήθηκε με τον χειρουργό λίγες μέρες μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη. Ο γιατρός φέρεται να είχε ήδη συμφωνήσει με τον ασθενή του για την καταβολή συγκεκριμένου χρηματικού ποσού. Ειδικότερα, φαίνεται ότι ο χειρουργός είχε ζητήσει από τον άνδρα, με καταγωγή από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, “φακελάκι” με περιεχόμενο περίπου 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ασθενής έδωσε στον γιατρό μικρότερο ποσό από αυτό που φέρεται να είχε συμφωνηθεί, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, ο χειρουργός τού ζήτησε περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί.

Ο γιατρός φέρεται να προσέβαλε τον ασθενή του, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεύτερου. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο ασθενής δεν έμεινε με “σταυρωμένα χέρια”.

Αμέσως μετά, μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όπου κατήγγειλε το συμβάν. Κατόπιν, σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς, ο ασθενής ξαναπήγε στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να παραδώσει στον χειρουργό το υπόλοιπο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, τα χαρτονομίσματα που αντιστοιχούν στο ποσό αυτό είχαν προσημειωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Ο ασθενής παρέδωσε τα χρήματα αυτά στον χειρουργό και, τελικά, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου εντόπισαν στην κατοχή τού γιατρού τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Έτσι ο γιατρός συνελήφθη.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.