Γιατί «κοκκίνησε» ολόκληρο το Λασίθι; Οι πρώτες απαντήσεις από την αρμόδια Covid-19 του Δήμου Αγ. Νικολάου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Μια πρώτη αντίδραση και απαντήσεις για μια είδηση που πραγματικά έπεσε σαν κεραυνός σε όλο το νομό Λασιθίου το οποίο πλέον από τις 6 το πρωί βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown, έδωσε στο Ράδιο Λασίθι η αρμόδια για θέματα Covid, δημοτική σύμβουλος Αγίου Νικολάου E. Φανουράκη.

Τα κρούσματα των τελευταίων ημέρων στον Άγιο Νικόλαο όπως είπε είναι 54 υπολογίζοντας και τα χθεσινά του Σαββάτου, αριθμός για τον οποίο τόνισε πως μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή αφού έχουν γίνει ακόμα τεστ για τα οποία δεν υπάρχουν αποτελέσματα.

Η ίδια όπως είπε δεν είναι σε θέση να κρίνει αν πρόκειται για μια υπερβολική απόφαση από τη στιγμή που αυτή παίρνεται από μια μεγάλη ομάδα εμπειρογνωμόνων οι οποίοι έχουν χειριστεί ήδη καταστάσεις που για τα τοπικά δεδομένα είναι πρωτόγνωρες.

Παράλληλα όμως ανέφερε πως ενδεχομένως να οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα από τεστ τα οποία ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ανακοινωθεί, αλλά και από τα στοιχεία που έδειξε η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Συμπερασματικά δηλαδή οι πολύ στενές επαφές που υπήρχαν στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας όπου και εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα να έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση.

Στην πόλη του Αγίου Νικολάου υπάρχει ήδη από την Παρασκευή μεγάλη αγωνία από τους γονείς για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς μέχρι τώρα να έχει υπάρξει κάποια πρωτοβουλία από Σύλλογο Γονέων να προτρέψει τα παιδιά να μην πάνε στα σχολεία.

Αύριο όπως είπε θα γίνουν μοριακά τεστ σε όλα τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία βρισκόταν σε τμήμα με επιβεβαιωμένο κρούσμα ώστε να φανεί το μέγεθος της διασποράς και να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, ενώ εντός της εβδομάδας η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Κρήτης θα πραγματοποιήσουν τεστ με τη μέθοδο του drive through στην πόλη του Αγίου Νικολάου, με πολίτες να εξετάζονται μέσα στα οχήματά τους, όπως έγινε τις περασμένες εβδομάδες και στη Σητεία.

Παράλληλα ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε επίπεδο δημοσίων υπηρεσιών εξακολουθεί να παρέχει rapid τεστ σε οποίον τα χρειάζεται ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.