Γιατί δεν πήρε ο Δήμος Ιεράπετρας τις 4 γαλάζιες σημαίες που αιτήθηκε

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Μια γαλάζια σημαία σε δημοτική παραλία ανάμεσα σε συνολικά έξι θα έχει το καλοκαίρι ο Δήμος Ιεράπετρας με την Δημοτική Πλαζ 1, δηλαδή την Κάτω Παραλία μέσα στην Ιεράπετρα να είναι αυτή που κατάφερε να πιστοποιηθεί, με τις υπόλοιπες πέντε να ανήκουν σε ξενοδοχεία στα ανατολικά της περιοχής.

Από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας αιτήσεις είχαν γίνει για τέσσερις συνολικά παραλίες, με τις δύο να είναι αυτές εντός της πόλης, και από μια σε Μακρύ Γιαλό και Μύρτος όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη, όμως τελικά καθυστερήσεις στην προετοιμασία των απαραίτητων προδιαγραφών δεν έκανε εφικτή την πιστοποίησή τους.

Το πρόβλημα όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος ήταν στην προμήθεια απαραίτητων υλικών την περσινή χρονιά αφού υπήρξε μεγάλη δυσκολία να βρεθούν οι απαραίτητοι προμηθευτές και τελικά καθυστέρησαν οι διαδικασίες. Υλικά όπως σημαδούρες, πινακίδες, κάδοι απορριμμάτων κλπ δεν ήταν διαθέσιμα και τοποθετημένα στις παραλίες όπως θα έπρεπε και έτσι δεν πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια.

Η κα Ρουμελιωτάκη ανέφερε πως είχε ζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή να υπάρξει ενημέρωση για την περίοδο των ελέγχων το περσινό καλοκαίρι ώστε να γίνει μια προσπάθεια να είναι κάποια πράγματα έτοιμα, όμως τελικά ο έλεγχος έγινε απροειδοποίητα τον περσινό Ιούνιο.

Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού όλες οι απαραίτητες προμήθειες έχουν γίνει και έτσι οι τέσσερις αυτές παραλίες θα είναι έτοιμες για οποιοδήποτε έλεγχο ενώ θα υπάρχουν και κάποια άτομα που θα επιβλέπουν τον εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί αφού ήδη διαπιστώνονται φθορές.

Τελικά το καλοκαίρι του 2023 ο Δήμος Ιεράπετρας θα καταφέρει να πιστοποιήσει και τις τέσσερις παραλίες για τις οποίες θα κάνει αιτήσεις.

«Μια περιοχή δεν χαρακτηρίζεται από το πόσες γαλάζιες σημαίες διαθέτει», ήταν το σχόλιο της αντιδημάρχου προσθέτοντας παράλληλα πως τα νερά σε όλες τις παραλίες της περιοχής έχουν ελεγχθεί και δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα.

38

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.