Γιατί έκλεισαν τελικά τα σχολεία σήμερα στην Ιεράπετρα;


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 18 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Ένα μεγάλο μπλέξιμο δημιουργήθηκε χθες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων της Ιεράπετρας μετά από δύο συνεχόμενες μέρες που ήταν κλειστά.

Αρχικά είχε δοθεί η ενημέρωση και σε γονείς και εκπαιδευτικούς πως τα σχολεία θα ανοίξουν, και ανάλογη ανακοίνωση έκανε και η αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη, νωρίς το απόγευμα, και έτσι όλοι γνώριζαν πως τα σχολεία θα ήταν ανοιχτά.

Κάτι που στην πορεία άλλαξε, αφού όπως λέει σήμερα η κα Ρουμελιωτάκη στο Ράδιο Λασίθι, έγινε συνάντηση μεταξύ της ίδιας, του Δημάρχου Ιεράπετρας και του προέδρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αστροπεκάκη, και κρίθηκε πως θα ήταν προτιμότερο να μείνουν για άλλη μια μέρα κλειστά τα σχολεία λαμβάνοντας υπόψιν και άλλα στοιχεία, όπως η αυξημένη πρωινή υγρασία, τις ιώσεις που είναι σε έξαρση κλπ.

Σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε σε αγοράκι στον παιδικό σταθμό της Αγίας Φωτεινής, αυτό ήταν κάτι που η κα Ρουμελιωτάκη δεν το συσχέτισε άμεσα με το κλείσιμο των σχολείων, ανέφερε πάντως πως σήμερα θα γίνει απολύμανση σε όλο τον παιδικό σταθμό.

Η κα Ρουμελιωτάκη τόνισε πως η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, δεν έχει την παραμικρή σχέση με έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία, κάτι για το οποίο υπήρξαν κατηγορίες, αναφέροντας πως κανένα σχολείο δεν έχει αντιμετωπίσει ούτε για μια μέρα πρόβλημα με τη θέρμανση και πως κάθε Δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει διαρκή σύμβαση με κάποιον προμηθευτή καυσίμων και έτσι οι διευθυντές μπορούν να παραγγέλνουν πετρέλαιο όποτε έχουν ανάγκη.

Για την αυριανή μέρα ανέφερε πως αργότερα το απόγευμα θα επανεξεταστούν τα δεδομένα στην περιοχή και θα υπάρξει ανακοίνωση για το αν τα σχολεία θα ανοίξουν την Παρασκευή σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.