Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Κύμα 30 εκατοστών καταγράφηκε στην Ιεράπετρα από το σεισμό, ισχυρά ρεύματα για ώρες


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 2 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Ισχυρές συστάσεις να μείνει ο κόσμος μακριά από της ακτές της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής για τις επόμενες ώρες γίνεται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών μετά από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στην περιοχή.

Ήδη το αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας έχει κλείσει, μετά την παρατήρηση του φαινομένου υποχώρησης της θάλασσας κατά 30 με 40 εκατοστά, ενώ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το φαινόμενο είναι εντονότερο στη Νήσο Χρυσή.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αρμόδιοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο στο Ράδιο Λασίθι στην Ιεράπετρα o καταγράφηκε ήδη ένα κύμα ύψους 30 εκατοστών από τον παλιρροιογράφο της περιοχής, το οποίο οφείλεται στη σεισμική δραστηριότητα και έτσι εξηγείται η πτώση της στάθμης της θάλασσας.

Οι ρευματισμοί στη θάλασσα λόγω των φαινομένων θα είναι αρκετά ισχυροί για τις επόμενες ώρες χωρίς να υπάρχει ένδειξη για κάποιο μεγαλύτερο κύμα, όμως στις ακτές της Χρυσής της Ιεράπετρας και ως την Άρβη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω των έντονων ρευμάτων που θα συνεχιστούν σήμερα.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.