Γεροπόταμος: Τσιμεντένιες μπάρες στο σημείο της τραγωδίας

Γεροπόταμος: Τσιμεντένιες μπάρες στο σημείο της τραγωδίας
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Στο φονικό σημείο της Μεσαράς τοποθετήθηκαν μπάρες για να μην διέρχονται οχήματα

Πέρασαν δύο 24ωρα από τη στιγμή που βρέθηκαν οι σοροί των τεσσάρων ανθρώπων οι οποίοι χάθηκαν τόσο γρήγορα και άδικα στον Γεροπόταμο, και οι αρμόδιοι τοποθέτησαν τσιμεντένιες μπάρες προκειμένου να εμποδίσουν οχήματα να διέρχονται από την εν λόγω «Ιρλανδική Γέφυρα».

Την ίδια ημέρα που σημειώθηκε η τραγωδία, είχε τοποθετηθεί μία προειδοποιητική κορδέλα την οποία έσπασε ένα αγροτικό χωρίς κανένα δισταγμό προκειμένου να περάσει και να πάει σύντομα στον προορισμό του.

Παράλληλα λοιπόν με τις μπάρες που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, η Περιφέρεια Κρήτης εξέδωσε μία ανακοίνωση σχετικά με το φονικό σημείο της Μεσαράς όπου πέθαναν οι άνθρωποι. Εκεί αναφέρονται όλες οι χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν στο Δήμο Φαιστού για τον Γεροπόταμο.

Λίγο νωρίτερα, η οικογένεια των θυμάτων εξέδωσε επίσης ανακοίνωση ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιρριφθούν ευθύνες.

Διαβάστε τα όσα αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης:

«Στις 7 Απριλίου 2017 με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε το Δήμο Φαιστού με το ποσό των 260.000 Ευρώ για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών, προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη «Ιρλανδική γέφυρα», η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια.

Με άλλη απόφαση στις 13 Μαρτίου 2018, η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε το Δήμο Φαιστού με το ποσό των 400.000 Ευρώ για την ανακατασκευή του ίδιου καθώς και παρακείμενου δρόμου.

Και για τα δύο έργα φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Φαιστού με προϊστάμενη αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο και Διευθύνουσα Υπηρεσία τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Στις 22 Ιουνίου 2018 ο Δήμος Φαιστού υπέβαλλε στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης την μελέτη κατασκευής του πρώτου έργου. Επειδή η μελέτη ήταν ανυπόγραφη τόσο από τις Υπηρεσίες του Δήμου όσο και το μελετητή επιστράφηκε στο Δήμο Φαιστού για υπογραφή.».

Διαβάστε το δριμύ κατηγορώ της οικογένειας:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ ….. Σε όλους όσους μοιράστηκαν την αγωνία μας και προσπάθησαν μαζί μας για τον εντοπισμό των ανθρώπων μας! Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, τα παιδιά της ΕΜΑΚ, τους Δύτες οι οποίοι ρίσκαραν μέχρι και την ζωή τους, την Ομάδα Διάσωσης, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Εθελοντές, τους ντόπιους ανθρώπους της περιοχής που βοήθησαν προσωπικά και ειδικά τα παιδιά που διέθεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμα και τα εκσκαφτικα και γερανοφορα οχήματα τους για να ενταθούν οι έρευνες…. Σας Ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας !!!

Ένα πικρό παράπονο…. Ποιος φταίει για την τραγωδία ;;;;; Μήπως δεν φταίει κανείς ;;;;; Μήπως φταίνε τα παιδιά που πήγανε στον γάμο δύο δικών τους ανθρώπων για να μοιραστούν την χαρά τους ;;;;; Μήπως φταίει η Βροχή που έπεφτε ασταμάτητα εκείνο το μοιραίο βράδυ ;;;;; Μήπως φταίει ο ποταμός ;;;;; Μα ο “Γεροπόταμος” είναι εκεί χιλιάδες χρόνια και από την εποχή του Μίνωα, της Φαιστού και της Γόρτυνας προσφέρει ευεργετικά και απλόχερα τα ζωτικής σημασίας αγαθά του στην περιοχή !!!!!…..

Μήπως οι Τοπικές Αρχές έπρεπε να έχουν αποκλείσει εκείνο το βράδυ τον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της βροχής και του κινδύνου που υπήρχε έστω με μια απλή ταινία σήμανσης ;;;;; Μήπως ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια αφού υπήρξαν και παρόμοια περιστατικά έπρεπε να είχε μεριμνήσει για να φτιαχτεί μια γέφυρα στο σημείο ή να απαγορευτεί το πέρασμα κατά τον χειμώνα ;;;;; Εγκληματικές Παραβλέψεις κατά την γνώμη μας !!!!! Εκείνο το σημείο δεν είναι “Κίνδυνος-Θάνατος” είναι κυριολεκτικά “Το Στόμα του Χάρου”!!!!! Ας αναρωτηθούν οι Αρμόδιες Αρχές τι έφταιξε μπας και γίνει κάτι επιτέλους και σταματήσει το κακό !!!!! Δυστυχώς τέσσερις δικοί μας άνθρωποι χάθηκαν τόσο άδικα !!!!! Ας δώσει ο Θεός να είναι οι τελευταίοι !!!!!…..

Η οικογένεια».

Οι φωτογραφίες αλιεύτηκαν από το Facebook του Γιώργου Τιτάκη και τη σελίδα Δια – SOS – τε τη Μεσαρά.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.