Γεμιστό χοιρινό με μήλα


0
(0)

Συστατικά

  • 60 γρ. σταφίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μήλα
  • 100 γρ. ψωμί, χωριάτικο, μπαγιάτικο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 κλ. θυμάρι
  • 3 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
  • 1 1/2 κιλό χοιρινό, μπούτι, χωρίς κόκαλο
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πιπέρι
  • 250 γρ. μπίρα
  • 200 γρ. νερό
  • 1/2 λάχανο
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μουλιάζουμε τις σταφίδες (ή τα κράνμπερι) σε νερό για 10-20 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι.
  • Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους 1 εκ.
  • Περνάμε το ψωμί από το μούλτι μέχρι να γίνει ψίχουλα.
  • Σοτάρουμε τα μήλα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στα πρώτα λεπτά προσθέτουμε το θυμάρι, το φασκόμηλο, και τα σοτάρουμε.
  • Τέλος, βάζουμε το ψωμί και τις σταφίδες (ή τα κράνμπερι), αφού τις έχουμε στραγγίξει.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, και όταν πάρει χρώμα το μείγμα, το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κρέας. Γυρνάμε το κρέας πάνω στον πάγκο με το δέρμα προς τα κάτω.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε κάνοντας μακριές χαρακιές παράλληλα προς το άνοιγμα. Εξακολουθούμε να ανοίγουμε το κρέας σαν ρολό, μέχρι να λεπτύνει πολύ.
  • Απλώνουμε τη μουστάρδα πάνω στο κρέας. Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Με απαλές κινήσεις, τυλίγουμε το κρέας και το δένουμε σε 4-5 σημεία με σπάγκο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε τη μπίρα και το νερό.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 80 λεπτά.
  • Κόβουμε το λάχανο και τα πράσα σε λεπτές λωρίδες. Τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο ταψί τα τελευταία 45 λεπτά.

Tip

Αντί για το λάχανο και τα πράσα, μπορούμε να συνοδέψουμε και με πατάτες baby.

Πηγη:akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.