Γεμιστά κοχύλια με κιμά


0
(0)

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 600 γρ. κιμά χοιρινό
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. κοχύλια
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά, μεσαία
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε καλά.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ρίγανη, τον κύβο, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα ζυμαρικά

  • Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Βάζουμε αλάτι, τα κοχύλια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε, βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κοχύλια και τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ξύσμα από το λεμόνι και τη φέτα σπασμένη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών και ψήνουμε 5-10 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *