Γεγονός η πρώτη αρθροσκόπηση ποδοκνημικής άρθρωσης στην Ιεράπετρα


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 17 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Οι μόνες επεμβάσεις που δεν γίνονται στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, είναι εκείνες της σπονδυλικής στήλης

Από τότε είχαν ξεκινήσει σιγά – σιγά οι αρθροσκοπήσεις γόνατος, με την αρθροσκοπική αποκατάσταση της ρήξης του πρόσθιου χιαστού.

«Με την αγορά και εγκατάσταση του νέου αρθροσκοπικού πύργου, από τον περασμένο Ιούνιο, αποκτήσαμε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και κάναμε πριν μερικές μέρες με απόλυτη επιτυχία, την πρώτη αρθροσκόπηση ποδοκνημικής άρθρωσης (αστραγάλου), με διενέργεια ενδοστικών τρυπανισμών. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, διεξήχθη σε καλό κλίμα, καθώς είχαμε άριστη συνεργασία από όλους στο χειρουργείο, και ο 37χρονος ασθενής αναρρώνει για να επιστρέψει στην εργασία του», μας είπε ο ορθοπεδικός χειρουργός επιμελητής Α΄ κ. Γιώργος Παπαδοπούλης.

«Κάποια συμπληρώματα περιμένουμε ακόμα για να ολοκληρώσουμε τον εξοπλισμού του αθροσκοπικού πύργου, ώστε να ξεκινήσουμε σύντομα και τις αρθροσκοπήσεις του ώμου. Πλέον στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας κάνουμε το 95% των χειρουργικών ορθοπεδικών επεμβάσεων που γίνονται στις γενικές Ορθοπεδικές κλινικές» πρόσθεσε ο κ. Γιώργος Παπαδοπούλης.

Εκτός από Οφθαλμολογική Κλινική και την Χειρουργική κλινική που έχουν να επιδείξουν σπουδαίο επεμβατικό χειρουργικό έργο προσελκύοντας ασθενείς από όλο το Νομό Λασιθίου, τα τελευταία χρόνια, η ομάδα των Ορθοπεδικών ιατρών, έχει αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες της κρατώντας τους ασθενείς στον τόπο τους.

Στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας γίνονται αρθροσκοπήσεις όλων των αρθρώσεων και κυρίως του γόνατος από το 1995.

Οι μόνες επεμβάσεις που δε γίνονται στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, είναι εκείνες της σπονδυλικής στήλης.

Τώρα όμως που έχει έρθει ο κατάλληλος εξοπλισμός και υπάρχει η τεχνογνωσία της δυνατής ομάδας των ορθοπεδικών χειρουργών, ξεκίνησαν και οι αρθροσκοπήσεις της ποδοκνημικής οι οποίες γίνονται μέσα από δύο πολύ μικρές οπές και χωρίς να ανοιχτεί όλος ο αστράγαλος.

Οι ιατροί που στελεχώνουν την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι οι: Μιχάλης Διαλυνάς συντονιστής διευθυντής, Γιάννης Δελημπαλνταδάκης διευθυντής, Γιώργος Παπαδοπούλης επιμελητής Α’ και Κώστας Παπαδομιχελάκης επιμελητής Α΄.

Με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που υπάρχει τώρα και εφόσον έρθουν κάποια συμπληρώματα ακόμα, οι έμπειροι ορθοπεδικοί χειρουργοί που υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, αν αυξηθεί λίγο ο προϋπολογισμός για να γίνονται και επεμβάσεις υψηλού κόστους, μπορούν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αλλάζοντας εντελώς τη νοοτροπία εκείνων που έτρεχαν στα μεγάλα Νοσοκομεία, ακόμα και για επεμβάσεις ρουτίνας.

Μέσα σε αυτό το έντονα αρνητικό τοπίο που είχε διαμορφωθεί, η Ορθοπεδική, η Χειρουργική, η Γυναικολογική-Μαιευτική και η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να πάρουν θετικό πρόσημο στις υπηρεσίες που πρόσφεραν στον κόσμο.

Με λίγη ακόμη προσπάθεια και υποστήριξη από την ΥΠΕ Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας, και οι άλλες κλινικές μπορούν αφού στελεχωθούν σωστά και χρηματοδοτηθούν, να κάνουν τη διαφορά τα επόμενα χρόνια.

πηγη:www.neakriti.gr

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.