Γάντια και μάσκες πεταμένα από δω και από κει στην Ιεράπετρα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Μια νέα κατάσταση που απαιτεί και νέες συνήθειες από όλους έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού, έστω κι αν κάποια πράγματα θα έπρεπε να ήταν καλύτερα κι από πριν.

Μιλάμε για την καθαριότητα στην πόλη και τα χωριά της Ιεράπετρας, που ποτέ δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο και τώρα υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για την κατάσταση να βελτιωθεί, αφού τόσο η δημόσια υγεία όσο και η υγεία των εργαζομένων που καθημερινά και ανεξαρτήτως συνθηκών πρέπει να μαζεύουν τα σκουπίδια, μπαίνουν σε κίνδυνο.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας Μαρία Ρουμελιωτάκη, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, για τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη όπου πέρα από τα συνηθισμένα προβλήματα πλέον έχει να διαχειριστεί και το πρόβλημα με τα πεταμένα γάντια και μάσκες που πετιούνται από εδώ και από κει.

Αυτή είναι η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι καθαριστές της πόλης που βρίσκουν παντού πεταμένα γάντια και μάσκες και ιδιαίτερα γύρω από τα σούπερ μάρκετ και τις τράπεζες. Μάλιστα σήμερα όπως είπε, σε τράπεζα στο κέντρο της πόλης, ο κόσμος άρχισε να αφήνει τα γάντια πάνω στους κλειστούς κάδους.

Γάντια και μάσκες τα οποία οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πιάσουν και να τα μεταφέρουν κάπου αλλού.

Ο Υπηρεσία Καθαριότητας ήδη έχει εκδώσει οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων με βασικότερη οδηγία τα γάντια και οι μάσκες να μη μπαίνουν ποτέ στους μπλε κάδους, και τα σκουπίδια γενικά να βγαίνουν από τα σπίτια από την ώρα που θα πέσει η νύχτα.

Η κα Ρουμελιωτάκη, τόνισε επίσης πως από την ερχόμενη Δευτέρα πιθανότατα θα αρχίσουν να πλένονται και να απολυμαίνονται οι κάδοι και οι γύρω χώροι, ενώ ανάλογη δράση απολύμανσης πρόκειται να γίνει και στο καταυλισμό των Ρομά. Καταυλισμός που όπως λέει η κα Ρουμελιωτάκη δεν είναι νόμιμος και έτσι δεν επιτρέπει πολλές παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου, όμως υπάρχει καθημερινός έλεγχος και ενημέρωσης, ενώ ο Δήμος έχει προμηθεύσει τους Ρομά με νερά και μάσκες όπως οι ίδιοι έχουν ζητήσει.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.