Β.Κεγκέρογλου: Ειδική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού σε όλους τους κτηνοτρόφους και ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς, χωρίς αποκλεισμούς


0
(0)

«Ειδική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού  σε όλους τους κτηνοτρόφους και ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς, χωρίς αποκλεισμούς».

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την χορήγηση ειδικής ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού σε όλους τους κτηνοτρόφους και ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς, χωρίς αποκλεισμούς.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

Οι ανακοινώσεις περί ειδικής οικονομικής ενίσχυσης 4 ευρώ το κεφάλι και συνολικά της τάξεως των 23,2 εκατ. ευρώ, για 5.800.000 θηλυκά αιγοπρόβατα που είναι δηλωμένα στο ΟΣΔΕ και παίρνουν συνδεδεμένη ενίσχυση εγείρουν θύελλα αντιδράσεων, αφού πρακτικά αυτό σημαίνει ότι την ειδική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού θα πάρουν όλοι όσοι δικαιούνται συνδεδεμένη ενίσχυση, κάτι που αδικεί κατάφορα μεγάλο τμήμα από παραδοσιακούς παραγωγούς, οι οποίοι αποκλείονται.

Επειδή στην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πάρα πολλοί μικροί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι παράγουν τυροκομικά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο, από το γάλα παραγωγής τους ή και από γάλα άλλων μικρών παραγωγών και δεν λαμβάνουν συνδεδεμένες ενισχύσεις, με συνέπεια να έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και να μην μπορούν να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.

Επειδή όλο αυτό το διάστημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε λόγο για  προσπάθεια τεκμηρίωσης στοχευμένων ενισχύσεων και αναπλήρωση εισοδήματος εκεί όπου πραγματικά υπήρξε πρόβλημα λόγω της πανδημίας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  1. Λαμβάνοντας υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής υπαίθρου, σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αποτραπούν αδικίες και να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι παραγωγοί την ειδική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού, χωρίς αποκλεισμούς;
  2. Προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία και να λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση και οι παραδοσιακοί παραγωγοί;

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.