Βυθίσατε τον «Έβρο»: Aσκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά της Κρήτης [βίντεο]


0
(0)

Με μία άσκηση που σχεδιάστηκε κι εκτελέστηκε την τελευταία στιγμή, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αφήνει τα λόγια και δίνει μια μικρή ιδέα από τις πράξεις που μπορεί να κάνει εάν η Ελλάδα προκληθεί ή αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, πάνω από την Φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη, έδωσε την εντολή βύθισης του ΕΒΡΟΣ. Πρόκειται για παροπλισμένο πλοίο μεταφορά πυρομαχικών του Πολεμικού Ναυτικού (Α415), το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως στόχος από τους «εφιάλτες» της Τουρκίας.

Το ένα από τα υποβρύχια ΤΥΡΕ 214 – κλάσης «Παπανικολής» ΠΙΠΙΝΟΣ S121, έστειλε τορπίλη, τη στιγμή που η φρεγάτα Λήμνος εκτόξευε πύραυλο Sea Sparrow, το Hellfire έσταζε φωτιά από ελικόπτερο Aegan Hawk και ένα F-16 Block 52+ έριχνε 2 AGM 65 Maverick.

Συνέβη χθες, αργά το μεσημέρι 60 μίλια νότια της Καρπάθου, εκεί όπου οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα κι ονειρεύονται να φτιάξουν ΑΟΖ με το έκπτωτο καθεστώς της Λιβύης.

Το πλοίο ΕΒΡΟΣ βυθίστηκε μέσα σε λίγη ώρα, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να στέλνουν πολλαπλά μηνύματα ετοιμότητας και ισχύος.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.