Βροχή «χρυσάφι» για τις ελαιοκαλλιέργειες


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Θετικά τα μηνύματα για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο – «Αγκάθι» η έλλειψη εργατικού δυναμικού για το λιομάζωμα

“Χρυσάφι” για τις ελαιοκαλλιέργειες χαρακτηρίζουν οι γεωπόνοι τη βροχή που έπεσε στην Κρήτη τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα, τονίζοντας ότι θα συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου. Η χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά καλή για τις περισσότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Κρήτης, ωστόσο ανησυχία προκαλεί η έκτη φάση των ψεκασμών για τη δακοκτονία, καθώς και το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν υπάρχουν εργατικά χέρια για τη συγκομιδή.
Το θέμα θέτει ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς-ερευνητής κ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, ο οποίος σημειώνει ότι «εξαιτίας της πανδημίας δεν υπάρχουν εργάτες γης» και τονίζει πως σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, όπως τη Μεσσηνία, έχουν παρθεί πρωτοβουλίες για την επιδότηση ανέργων που προέρχονται από άλλους κλάδους, ώστε να έχουν κίνητρο να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα.

Μέχρι στιγμής, σε επίπεδο περιφέρειας, μέριμνα για εξασφάλιση εργατικών χεριών από άλλους κλάδους της οικονομίας δεν υπάρχει. Υπό προϋποθέσεις πάντως, η φετινή ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τους 90 χιλιάδες τόνους.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.