Βραβεία από την Περιφέρεια στους κορυφαίους Κ. Δασκαλάκη και D. Holton


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Αυγούστου 2019 by energinews (admin)

Η Περιφέρεια Κρήτης δια του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη τίμησε στα πλαίσια των εργασιών του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη και τον David Holton, δύο κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι με τη δράση τους, συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο στη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην προώθηση της επιστήμης σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Οι βραβεύσεις από τον κ Αρναουτάκη έγιναν στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου και χειροκροτήθηκαν θερμά από το πολυπληθές ακροατήριο παρουσία του υφυπουργού εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου, Χάρη Μαμουλάκη, Γιώργου Λογιάδη, του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, θεσμικών εκπροσώπων, φορέων, εκπροσώπων της ομογένειας, ομιλητών, κ.α

Ο Περιφερειάρχης βραβεύοντας τους κορυφαίους επιστήμονες αναφέρθηκε στήν αδιαμφισβήτητη αξία και παγκόσμια επιστημονική τους αναγνώριση αλλά και στην θέληση της Περιφέρειας για συνεργασία “στην προσπάθεια που συνεχίζουμε προκειμένου να καταστήσουμε την Κρήτη ως μια Περιφέρεια Έρευνας και Καινοτομίας.”

Συγκεκριμένα ο κ Αρναουτάκης ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Κρήτης, η σημερινή βράβευση δύο κορυφαίων επιστημόνων, οι οποίοι με τη δράση τους, συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην προώθηση της επιστήμης σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Αξιότιμε κ. Χόλντον, Αξιότιμε κ. Δασκαλάκη, η  Κρήτη σας τιμά και σας ευχαριστεί. Σας τιμούμε γιατί έχετε κατακτήσει την κορυφή του επιστημονικού σας πεδίου, σας ευχαριστούμε γιατί αποτελείτε σημαντικούς πυλώνες και κύριους εκφραστές, αφενός στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Κρήτης και αφετέρου γιατί μέσα από την επιστημονική σας πορεία μεταφέρετε το όνομα της Κρήτης στη σύγχρονη ανθρωπότητα.

Η ζωή σας, η λαμπρή πορεία σας, η επιστημονική σας αδιαμφισβήτητη αξία έχει αναγνωριστεί ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζοντας την αξία του έργου σας, σας κατατάσσει στην κορυφή της δικής μας πυραμίδας, στην προσπάθεια που συνεχίζουμε προκειμένου να καταστήσουμε την Κρήτη ως μια Περιφέρεια Έρευνας και Καινοτομίας.

Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία σας στο Ηράκλειο. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στους άξιους συντοπίτες μας που τιμούνται απόψε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, τον κ. Νίκο Χατζάκη, τον κ.  Δημήτρη Παπαδοδημητράκη και τον κ. Σωκράτη Τσουρδαλάκη. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους. Σας ευχαριστώ».

Επιτυχία συνεδρίου, βραβεύσεις και ευχαριστίες προέδρου σε Περιφέρεια, Δήμο.

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμουτζής από του βήματος του συνεδρίου αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του ευχαριστώντας θερμά τους συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ απένειμε διάκριση στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Επίσης ευχαρίστησε για την συνδιοργάνωση τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη, την πρόεδρο του συνεδρίου Μαρία Χναράκη, όλους τους συμμετέχοντες, ομιλητές, για την παρουσία τους τον Υφυπουργό κ. Διαματάρη, τους Βουλευτές, εκπροσώπους φορέων κ.α.

Οι κκ Διαματάρης, Αρναουτάκης και Λαμπρινός αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους στην σημαντικότητα του συνεδρίου, στον σημαίνοντα ρόλο της ομογένειας στην διατήρηση-ανάδειξη-διάδοση της ιστορίας, των παραδόσεων, του πολιτισμού, της Κρήτης του Ελληνισμού, ενώ παράλληλα ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος ευχαρίστησαν για την συνεργασία και επιτυχή διοργάνωση το προεδρείο του Παγκόσμιου συμβουλίου Κρητών, και όλους που συμμετείχαν. Ο κ Αρναουτάκης έδωσε αναμνηστικό δώρο στον Υφυπουργό, το βιβλίο-τόμο της ιστορίας της Κρήτης γραμμένη από τον Πανεπιστημιακό καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη. Ο ίδιος τόμος παράλληλα με τα βραβεία δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη και στους βραβευθέντες κκ Δασκαλάκη, Χόλτον.

Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων-βραβεύσεων το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών βράβευσε κατά Ομοσπονδία τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (Παγκρητική Ένωση Αμερικής), το Νίκο Χατζάκη (Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης) κα τους Δημήτρη Παπαδοδημητράκη & Σωκράτη Τσουρδαλάκη (Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Ν. Ζηλανδίας).

[wp1s id=’20216′]

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.