Βλέποντας και κάνοντας οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας για τη φετινή διαλυμένη τουριστική σεζόν


0
(0)

Το πλάνο για τον χειρισμό μιας κατάστασης πολύ δύσκολης, στην οποία αυτή τη στιγμή ελάχιστα είναι τα σταθερά δεδομένα προσπαθούν εδώ και μέρες να βρούν οι επαγγελματίες του τουρισμού όλης της χώρας, με την πανδημία του κορονοϊού, να έχει φέρει ένα πλήγμα χωρίς προηγούμενο στη φετινή σεζόν το οποίο κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα να εκτιμήσει πόσο μεγάλο θα είναι.

Παρόμοια η κατάσταση και στην Ιεράπετρα που τα τελευταία χρόνια είχε δει τον τουρισμό να κάνει μεγάλα βήματα και η φετινή σεζόν αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία με δύο νέες τουριστικές μονάδες υψηλού προφίλ να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργος Βαρδάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα εξελίσσονται αυτές τις μέρες στον ξενοδοχειακό κόσμο της περιοχής και τις σκέψεις που υπάρχουν για τη φετινή σεζόν.

Όπως λέει η πρόσφατη απόφαση για κλείσιμο των εποχικών μονάδων μέχρι τον Απρίλη, έχει μικρή σημασία, αφού για όλους ήταν αυτονόητο πως κανείς δεν θα άνοιγε αυτή την περίοδο. Η παράταση της τουριστικής σεζόν θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη και μετά από το Μάιο, ενώ το ενδεχόμενο να ανοίξουν ξενοδοχεία εντός Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, θα σημαίνει πως πάρα πολλά θα πρέπει να έχουν αλλάξει σε σχέση με την πανδημία και το σενάριο αυτό μοιάζει ιδανικό.

Παράλληλα ακόμα και τα αστικά ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά και δεν επηρεάζονται από την πρόσφατη απόφαση αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα λόγω της πολύ μειωμένης κίνησης.

Τα τουριστικά γραφεία όπως λέει αυτή την περίοδο κρατούν στάση αναμονής αφού ούτε εκείνοι γνωρίζουν πως πρέπει να κινηθού

Το ενδεχόμενο να μείνουν γενικά κλειστά τα ξενοδοχεία είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα και για το εποχικό προσωπικό.  Ζητήματα για τα οποία ο κ. Βαρδάκης τόνισε πως είναι πάρα πολύ νωρίς για να δοθούν απαντήσεις, εν αναμονή και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση συνολικά του κλάδου.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.