Βιωματική η συμμετοχή των μαθητών του Β΄Δημοτικού στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Αγίου Νικολάου


0
(0)

“Οι  μικροί συμπολίτες που καλούνται να  διαμορφώσουν κυκλοφοριακή κουλτούρα στο σχολείο, όπου φοιτούν,  αποκτούν δεξιότητες συμπεριφοράς και οραματίζονται μια άλλη κοινωνία, όπου η οδική ασφάλεια  είναι αυτονόητη!  Είναι οι νέοι που θεωρούν την απόκτηση άδειας οδήγησης ως φυσικό επακόλουθο μιας μακροχρόνιας εκπαιδευτικής διαδικασίας και επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα παιδιά, όπως έχει αποδείξει η διεθνής εμπειρία επηρεάζουν θετικά τους γονείς οδηγούς και μπορούν να τους προτρέψουν να οδηγούν ασφαλέστερα”.

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,με αφορμή την λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, που στο εξής δίνεται σε χρήση,  πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαιτούμενα μέσα και τον μηχανολογικό εξοπλισμό (μικρά αυτοκίνητα – ποδήλατα κ.λ.π) που απαιτούνται για την βιωματική εκπαίδευση των μαθητών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το  Δ.Σ σε παλαιότερη απόφαση του, ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης του πάρκου , στην Ένωση Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτ/των Ν.Λασιθίου, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης και μικρών παιδιών- δύο μέρες την εβδομάδα – μετά την κατάρτιση του προγράμματος, που αναμένεται να συνταχθεί.

Ο κ. Ζερβός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ένωσης Οδηγών, την Τροχαία Αγίου Νικολάου,τον Δ/ντη του Β΄Δημοτικού κ. Γ. Μαμάκη και την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Β. Παγκάλου, που συνέδραμαν ώστε να ξεκινήσει η  εκπαίδευση των μελλοντικών οδηγών με σωστό και ολοκληρωμένο τρόπο.

Να σημειώσουμε ότι το Β΄Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου, συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο εθελοντικό πρόγραμμα “Νοιάζομαι και δρω”, ενώ έχει ήδη προτείνει την υιοθεσία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί με τίτλο : Η γειτονιά μας , είμαστε εμείς”.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *