Βιβλίο που έχει μήκος 4 μέτρα!


0
(0)

Το Szinpetri, ένα γραφικό χωριό 300 κατοίκων που βρίσκεται στη βόρεια Ουγγαρία είναι κυρίως γνωστό γιατί φιλοξενεί ένα εντυπωσιακού μεγέθους «χειροποίητο» βιβλίο, που έχει κατασκευαστεί από το δέρμα 13 αγελάδων.

Το βιβλίο ολοκληρώθηκε το 2010, από τον Bela Varga και τον Gábor Varga, δύο τεχνίτες της παραδοσιακής χαρτοποιίας. Κατασκευάστηκε με παραδοσιακές τεχνικές βιβλιοδεσίας, προσαρμοσμένες σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι συνήθως, και αυτή τη στιγμή εκτίθεται στο εργοστάσιο των δυο τεχνητών, οι οποίοι εξηγούν και περιγράφουν στους επισκέπτες τις διαδικασίες που απαιτήθηκαν για τη δημιουργία του. Το βιβλίο έχει μήκος περίπου 4 μέτρα και πλάτος 3 και  ζυγίζει 1.420 κιλά. Αποτελείται από 346 σελίδες τυπωμένες με πληροφορίες για την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

«Είναι μοναδικό όχι μόνο λόγω του μεγέθους αλλά και λόγω των τεχνικών και των διαδικασιών που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του. Το χαρτί εισήχθη από ένα αυστριακό εργοστάσιο χαρτιού και η εκτύπωσή του έγινε από έναν μεγάλο βιομηχανικό εκτυπωτή που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διαφημιστικών πινακίδων. Μάλιστα για να γυρίσει μια σελίδα απαιτεί τις προσεκτικές κινήσεις έξι ατόμων!

Με τίτλο «Η εύθραυστη φυσική μας κληρονομιά», το βιβλίο του Bela Varga είναι το μεγαλύτερο χειροποίητο βιβλίο στον κόσμο.

πηγη:perierga.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *