Βιασμοί στα Πετράλωνα – Το άγνωστο συμφωνητικό μεταξύ μητέρας και πατέρα


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Νοεμβρίου 2022 by energinews (admin)

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των Πετραλώνων καθώς τον Μάιο του 2022, δηλαδή πέντε χρόνια μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία η μητέρα των τριών παιδιών ζητούσε διακοπή οποιασδήποτε επικοινωνίας με τον πατέρα κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση του 17χρονου σήμερα γιου τους, το πρώην ζευγάρι προσπάθησε να λύσει το γάμο του!

Εντυπωσιακό όμως είναι ότι στο ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας δεν γίνεται λόγος για σεξουαλικές κακοποιήσεις των παιδιών ούτε αναφέρονται περιορισμοί σε ό,τι αφορά την επικοινωνία των παιδιών με τον πατέρα, παρά θέματα διατροφής, μέριμνας και επιμέλειας.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό λύσης γάμου, παρότι ήταν συντεταγμένο και εγκεκριμένο από τους δικηγόρους των δύο πλευρών, δεν υπογράφτηκε ποτέ, καθώς ο κατηγορούμενος πατέρας προτίμησε την αντιδικία, καθώς, όπως λέει ο ίδιος, δεν μπορούσε να ξεπεράσει το γεγονός ότι η γυναίκα του μαζί με τον ποιητή Χρίστο Κρεμνιώτη τον έσυραν στα δικαστήρια για βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις, πράξεις τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Συμφωνητικό

Στο ιδιωτικό συμφωνητικό λύσης γάμου γίνεται μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της γνωριμίας. Όπως χαρακτηριστικά καταγράφεται, το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 5 Ιουλίου 1998 στην Καβάλα και απέκτησαν τρία παιδιά. Την 22χρονη, σήμερα, κόρη τους, το 17χρονο γιο και ένα ακόμη 11χρονο κοριτσάκι.

Ωστόσο, η έγγαμη συμβίωση των συμβαλλομένων, όπως αναφέρεται, δεν εξελίχθηκε ομαλά, με αποτέλεσμα να κλονισθεί ισχυρά και να προχωρήσουν στην απόφαση να χωρίσουν συναινετικά. Με το έγγραφο του 2022 οι δυο πλευρές φαίνεται να συναινούν στα θέματα της επιμέλειας, της άσκησης γονικής μέριμνας και διατροφής των δύο ανήλικων. Βάσει του συμφωνητικού, τόσο η μέριμνα όσο και η επιμέλεια θα ασκούνται αποκλειστικά από τη μητέρα τους, ενώ τα δύο παιδιά θα μένουν στο σπίτι των Πετραλώνων. Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος πατέρας συμφωνεί να καταβάλλει επιπλέον διατροφή ύψους 400 ευρώ τον μήνα, πλέον των «190 ευρώ που καταβάλλει ήδη και αφορά το 1/2 του μισθώματος» ενός διαμερίσματος που ενοικιάζουν

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι βάσει του συμφωνητικού οι δυο γονείς συνομολογούν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «το συμφέρον των παιδιών τους», ενώ η μητέρα δηλώνει «ότι θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην αρμονική και απρόσκοπτη, βιολογική, πνευματική, ψυχολογική και συναισθηματική ανάπτυξη και πρόοδο» των ανηλίκων. Επίσης, η μητέρα αλλά και ο κατηγορούμενος πατέρας δεσμεύονται ότι δεν έχουν καμία απαίτηση στην περιουσία του άλλου, καθώς και ότι παραιτούνται από οποιαδήποτε εκατέρωθεν αξίωση για καταβολή διατροφής μετά τη λύση του γάμου.Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τον 17χρονο και την 11χρονη
Χωρίς ευρήματα για σεξουαλικές κακοποιήσεις αλλά με ερωτηματικά σχετικά με το χρόνο που παρήλθε έως ότου εξεταστούν από ειδικούς τα δύο παιδιά από τα Πετράλωνα (ο 17χρονος γιος και η 11χρονη κόρη) είναι τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων που βρίσκονται στη διάθεση της «Μ». Στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 ο ιατροδικαστής Αθηνών, Γεώργιος Ντι Λέρνια, εξέτασε το 17χρονο σήμερα αγόρι. Από την εξέταση δεν προέκυψαν εξωτερικά εμφανείς κακώσεις του σώματος, ενώ τα ευαίσθητα σημεία ελέγχθηκαν ως φυσιολογικά χωρίς την παρουσία αλλοιώσεων. Συμπερασματικά ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι ο νεαρός δεν έφερε κακώσεις σώματος, δεν είχε αλλοιώσεις ή κακώσεις στα γεννητικά όργανα, καθώς και ότι «τυχόν θωπείες, προστριβές ή άλλες ασελγείς πράξεις δεν μπορούν να αποκλειστούν ή να επιβεβαιωθούν ιατροδικαστικώς».

Σε ό,τι αφορά το 11χρονο κορίτσι, εξετάστηκε από τον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίες διέγνωσε ότι δεν υπήρξαν αλλοιώσεις στα γεννητικά όργανα. Ωστόσο και εκείνος κατέληξε πως «τυχόν ασελγείς πράξεις (θωπείες, προστριβές) που δεν εγκαταλείπουν κακώσεις στο σώμα δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθούν Ιατροδικαστικώς». Καταθέτοντας (στις 29/9/2020) ενώπιον της ανακρίτριας ο κ. Ντι Λέρνια επεσήμανε ότι «λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος (τρία με έξι χρόνια περίπου) η ιατροδικαστική εξέταση δεν μπορεί να βοηθήσει στην εξακρίβωση περιστασιακών συμβάντων παρά φύσιν ασέλγειας, παρά μόνο η παιδοψυχιατρική εκτίμηση στις περιπτώσεις αυτές». Μάλιστα, επεσήμανε ότι σε ένα νεαρό άτομο ενδεχόμενη «χάλαση των σφιγκτήρων μυών του πρωκτού μπορεί να επανέλθει πλήρως». Σημειώνει όμως ότι, εάν υπήρχε κατ’ επανάληψη παρά φύσιν ασέλγεια, θα ήταν εμφανής. «Τα ίδια ισχύουν και για την ανήλικη 11χρονη», κατέληξε ο έμπειρος ιατροδικαστής.

26

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.