Βγήκαν τα “μαχαίρια” στον Δήμο Σητείας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Οι προσλήψεις γενικού γραμματέα και ειδικού συμβούλου άναψαν “φωτιές” ανάμεσα στον νυν και τον πρώην δήμαρχο

Μπορεί την παρούσα περίοδο, λόγω κορωνοϊού, σε γενικές γραμμές να επικρατεί ηρεμία και τόνοι υποτονικοί στο αυτοδιοικητικό σκηνικό της Κρήτης, στη Σητεία ωστόσο άναψαν ξαφνικά “φωτιές”… Με φόντο την πρόσληψη γενικού γραμματέα και ειδικού συμβούλου Οδοποιίας, βγήκαν τα αυτοδιοικητικά… “μαχαίρια”

ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη και τον πρώην δήμαρχο Θοδωρή Πατεράκη, με έναν “πόλεμο” εκατέρωθεν ανακοινώσεων, απαντήσεων, και ανταπαντήσεων να μαίνεται για τα καλά τα τελευταία 24ωρα.

Η σφοδρή αντιπαράθεση δεν άργησε μάλιστα να πάρει διαστάσεις, “πιάνοντας” γενικότερα τα πεπραγμένα και τις πολιτικές της προηγούμενης και της νυν δημοτικής Αρχής.

Το αρχικό “κατηγορώ”

Μετά από την προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου να παραχωρήσει μέρος της χερσαίας ζώνης λιμένος σε επιχείρηση που σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν τη δικαιούται, για να ικανοποιήσει την απαίτηση υποψήφιας με τον συνδυασμό τους, στερώντας την μάλιστα από άλλη επιχείρηση, προχωρεί σε αύξηση των αμειβόμενων μετακλητών με την πρόσληψη γενικού γραμματέα και ειδικού σύμβουλου σε θέματα οδοποιίας στον Δήμο Σητείας.

Τη στιγμή που η χώρα και οι τοπικές κοινωνίες υποφέρουν, η δημοτική Αρχή επιβαρύνει τους δημότες, αυξάνοντας τους μετακλητούς και τις αμοιβές τους σε όλους τους φορείς του Δήμου, συνολικά με ποσό που αγγίζει σχεδόν τις 100.000 ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα:

– Γενικός γραμματέας 40.200 ευρώ ετησίως.

– ΔΟΚΑΣ (Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας) από μηδέν αποζημίωση προέδρου και αντιπροέδρου, σε 10.200 (850×12) ευρώ ετησίως.

– ΜΑΔΕΣ (Μονομετοχική Ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία Σητείας) από μηδενική αποζημίωση προέδρου σε 8.400 ευρώ ετησίως (700×12).

– Ειδικός σύμβουλος για αγροτική οδοποιία περίπου 20.000 ετησίως.

Δε μας έχουν ενημερώσει για την αποζημίωση του ειδικού συμβούλου στον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ), όταν, επί των ημερών μας, περικόψαμε δαπάνες στον ΟΑΣ, καταργώντας τις αντιμισθίες αιρετών και τις αποζημιώσεις συνεργατών ύψους πάνω από 60.000 ευρώ ετησίως.

Διαθέταμε αυτό το ποσόν στην εξωστρέφεια της περιοχής μας, στην τουριστική προβολή, στη στήριξη του Γεωπάρκου, στον πολιτισμό και στον πρωτογενή τομέα (“Κορνάρεια”, Μεσογειακό Φεστιβάλ, ημερίδες για το ελαιόλαδο)».

«Στη δημοτική Αρχή μάλλον παραβλέπουν πως η διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων δεν είναι αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης και εξαργύρωσης πολιτικής στήριξης. Η δίνη της καραντίνας του κορωνοϊού δε θα αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για αυτές τις ενέργειες», κατέληγε η σκληρή ανακοίνωση.

Η απάντηση Ζερβάκη

Ενημερώνω λοιπόν τους συνδημότες μας ότι η πλήρωση των δύο θέσεων έγινε εις αναπλήρωση και αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπαρχόντων ειδικών συμβούλων με ανοιχτές και απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι δε η πρώτη φορά που δεν υπηρετούν το γραφείο του δημάρχου, αλλά ευρύτερα τις υπηρεσίες του Δήμου και ένα τρόπο διοίκησης σύγχρονο και αποτελεσματικό. Αναγκάζομαι σ’ αυτή τη συγκυρία, και επειδή προκλήθηκα, να σας ενημερώσω ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ο μισθός του δημάρχου και του συνόλου σχεδόν των έμμισθων αιρετών διατίθεται σε καθημερινές και επείγουσες ανάγκες για τη λειτουργία του Δήμου, που λόγω της δυσκαμψίας και των δυσκολιών του δημόσιου τομέα δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης.

Αγαπητοί συνδημότες, όσοι αναπολούν έναν Δήμο συρρικνωμένο, αδύναμο και αναποτελεσματικό, περιχαρακωμένο σε ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα, με τους πολίτες δέσμιους προσωπικών εξυπηρετήσεων και υποχρεώσεων, μάλλον ζουν με ψευδαισθήσεις και βρίσκονται εκτός πραγματικότητας».

Σε αιχμηρό τόνο η ανταπάντηση Πατεράκη

Στη δήλωση-απάντηση του δημάρχου ανταπάντησε σε αιχμηρό τόνο η παράταξη Πατεράκη.

«Αγαπητέ δήμαρχε, ψυχραιμία… Δυστυχώς για σένα τα νούμερα είναι αμείλικτα και γι’ αυτό και εσύ στην απάντησή σου μιλάς με γενικότητες. Σε αυτό λοιπόν το δύσκαμπτο σύστημα δουλέψαμε και εμείς σε μνημονιακές εποχές και καταφέραμε να υλοποιήσουμε έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες. Έργα αναπλάσεων, βιολογικών, αθλητικά, έργα αρδευτικά, έργα πολιτισμού… Επιπλέον σας έχουμε αφήσει μια μεγάλη προίκα που αφορά εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις σε έργα δεκάδων εκατομμυρίων.

Αλήθεια, για τα έργα προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. που εκτελούνται αυτή την περίοδο ποιοι εξασφάλισαν τις πιστώσεις και τα δημοπράτησαν σε πραγματικά δύσκολους καιρούς; Τα 4,7εκατ. για την ανέγερση του Δημαρχείου ποιος τα εξασφάλισε; Τα 20 εκατ. για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων ποιος τα εξασφάλισε; Στη μέχρι τώρα θητεία σας, αντί να προσθέτετε έργα, εσείς αφαιρείτε από το τεχνικό πρόγραμμα. Αντί να τα λέμε όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σας προκαλούμε να γίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο κύκλοι συζητήσεων για θέματα που αφορούν την προηγούμενη και τη σημερινή περίοδο, για να ξεκαθαρίσουμε τι έγινε και τι γίνεται τώρα».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.