Βγάζουν στο «σφυρί» τεράστια ποσότητα θαλασσινών και ψαριών


Τελευταία ενημέρωση 7 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Διαγωνισμός για την εκποίηση του εμπορεύματος που κατάσχεσαν οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου

Στο «σφυρί» βγαίνουν 4,5 τόνοι γαρίδας και αλιευμάτων που κατάσχεσαν οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου, από Ιταλικό σκάφος, ανοιχτά του Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σήμερα Δευτέρα και στις 11:00 θα διενεργήσει στον Λιμένα Hρακλείου Προβ. ψυγείου, Πρόχειρους Πλειοδοτικούς Διαγωνισμούς για την εκποίηση 4036 κιλών κόκκινης γαρίδας (ARS), 242 κιλών γαλαζοκόκκινης γαρίδας (ARA) ,61 κιλών γάμπαρης (WHL), 72 κιλών μπακαλιάρου (ΗΚΕ), 42 κιλών βαθύτικου σκορπιού (BRF) , 46 κιλών θράψαλου βυθού , 04 κιλών πεσκαντρίτσας (MON) , και 20 κιλών μπαλά (WHL), που προέρχονται από κατάσχεση.

Το χρονικό

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο, 4.523kg αλιεύματα κατάσχεσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο αλιευτικής επιθεώρησης που διενεργήθηκε στον κόλπο Ηρακλείου από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στελέχη του Γραφείου Αλιείας.

Όπως διαπιστώθηκε στο ιταλικής σημαίας επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ”TWENTY ONE”, υπήρχαν αλιευτικά εργαλεία οι διαστάσεις των οποίων δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6 συρόμενα δίχτυα (τράτες) με ρομβοειδή μάτια, στο σύνολο των οποίων το μέγεθος των ματιών στο σάκο ή και στο τεμάχιο επιμήκυνσης της τράτας, ήταν μικρότερο του επιτρεπόμενου για ρομβοειδή μάτια, δηλαδή 50 χιλιοστά.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.523kg.

Αναλυτικά, στο ”TWENTY ONE” βρέθηκαν:

4.036kg κόκκινης γαρίδας,

242kg γαλαζοκόκκινης γαρίδας,

61kg γάμπαρης,

72kg μπακαλιάρου,

42kg βαθυτικού σκορπιού,

46kg θράψαλων βυθού,

4kg πεσκαντρίτσας

20kg μπαλάδων.

Από τη Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.