ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ : ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ


0
(0)

Την άρνηση της Κυβέρνησης για έγκριση των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης έκανε γνωστή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ι. Οικονόμου, χθες στη Βουλή μετά από ερώτηση του Γραμματέα Κ.Ο. και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου που συνυπογράφουν όλοι οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ι. Οικονόμου απάντησε στην Ερώτηση Βασίλη Κεγκέρογλου και του Κινήματος Αλλαγής συνολικά, και προφασιζόμενος τα άρθρα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το γεγονός ότι δεν υπήρξε δημόσια δέσμευση αλλά και το ότι επίκειται νέα πρόσκληση των σχεδίων βελτίωσης τον Οκτώβρη, αρνήθηκε να προβεί σε ένταξη των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης στους επιτυχόντες όπως επιβάλλεται από τους κανόνες δικαίου και τις ανάγκες της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο Βουλευτής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, ζήτησε από τον Υπουργό να έρθει στην θέση ενός αγρότη, ενός επιλαχόντα αγρότη όπου μετά από γραφειοκρατικό βάσανο και συνεχείς αναβολές 4 σχεδόν χρονών είναι επιτυχών στην κατάταξη για το Σχέδιο Βελτίωσης που υπέβαλε και είχε τεράστια έξοδα για αυτό αλλά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, δεν χρηματοδοτούν με επιπλέον πόρους το πρόγραμμα, τον φέρνουν σε αδιέξοδο καθιστώντας τον μη δικαιούχο, επισημαίνοντας ότι η αδικία είναι διπλή για τους νέους αγρότες και ζήτησε την αποκατάσταση της με έγκριση όλων των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης με αύξηση του Προϋπολογισμού κατά 150 εκ. €.

Ύστερα από την άρνηση του Υπουργού, ο κ. Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, την επιστολή της συντονιστικής επιτροπής αγροτών για αυτό το θέμα και κατήγγειλε την Κυβέρνηση για αναλγησία και αδιαφορία, αφού δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει (ευελιξία λόγω κορωνοϊού της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεταφερθούν πόροι από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής με υπερδέσμευση πόρων κλπ).

«Δεν δίνετε τις κατάλληλες απαντήσεις, δεν πιστεύετε στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, αφού δεν χρηματοδοτείται έτοιμες και εγκεκριμένες μελέτες και μάλιστα στο τομέα της αγροτικής παραγωγής που μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην Ελληνική Οικονομία» αλλά παραπέμπετε στο μέλλον με υποβολή των αγροτών σε απώλεια και επιπλέον κόστος για τις μελέτες αλλά κυρίως ότι επένδυση έχει γίνει έως τώρα στα πλαίσια του τρέχοντος προγράμματος δεν θα είναι επιλέξιμο στο νέο.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι για γραφειοκρατικούς λόγους με ευθύνη των υπηρεσιών, δεν έλαβαν την κορωνοενίσχυση για τις ελιές και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποια ενημέρωση.

Ο Υφυπουργός απέφυγε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, παραπέμποντας σε άλλες δράσεις για ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

Β. Κεγκέρογλου: «Ιδού οι λύσεις για την άμεση ένταξη των 4.000 συμβασιούχων κι όλων των επικουρικών στο ΕΣΥ».

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου, προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την αναγκαιότητα μονιμοποίησης των 4.000 συμβασιούχων απασχολουμένων στο ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Κεγκέρογλου, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, με διαδοχικές ετήσιες ανανεώσεις των συμβάσεων τους, καλύπτουν σοβαρές ανάγκες των νοσοκομείων μας  καθώς στελεχώνουν με αποτελεσματικότητα ολόκληρα τμήματα, κλινικές και διευθύνσεις. Καλύπτουν, δηλαδή, λόγω της σοβαρότατης έλλειψης μόνιμου προσωπικού  στις πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα κατά τους τελευταίους 13 μήνες της πανδημικής κρίσης, μαζί με όλο το προσωπικό του ΕΣΥ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Υπενθύμισε, επιπλέον, ότι οι 4.000 αυτοί εργαζόμενοι απασχολούνται σε θέσεις 100 διαφορετικών ειδικοτήτων και έχουν προσληφθεί, με βάση τις Δημόσιες Προσκλήσεις 13/2016 και 10/2017 και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Ο Γραμματέας της Κ.Ο. διατύπωσε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής ότι οι ανάγκες του ΕΣΥ αλλά και η ανεκτίμητη προσφορά των 4.000 αυτών εργαζομένων καθώς, και των επικουρικών που όλοι μαζί εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  επιβάλλουν την μόνιμη ένταξή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης παραδέχτηκε την προσφορά των 4.000 εργαζομένων καθώς και του επικουρικού προσωπικού και εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα, ωστόσο διατύπωσε τον προβληματισμό του ως προς τον τρόπο μόνιμης ένταξής τους στον ΕΣΥ, αφού οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι περίπου 20.000. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη οι επιλογές είναι περιορισμένες, αφού αφενός οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρες  και δεν διασφαλίζουν την μονιμοποίηση όλων όσων απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αφετέρου δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης προκήρυξης όλων αυτών των θέσεων. Υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Υγείας αναζητά  τη διαδικασία εκείνη με την οποία θα διαμορφώνονται οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου να καλύψουν τις ελλείψεις του ΕΣΥ σε μόνιμο προσωπικό. Καταλήγοντας ο Υπουργός επανέλαβε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα αλλά παρατήρησε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης συχνά ζητούν την επίλυσή του, χωρίς όμως να υποδεικνύουν τον τρόπο.

Με αφορμή την τελευταία παρατήρηση του Υπουργού, ο κ. Κεγκέρογλου στη δευτερομιλία του, υπογράμμισε ξανά την αναγκαιότητα μόνιμης ένταξης των 4.000 εργαζομένων και των επικουρικών στο ΕΣΥ και  τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής πάντα τεκμηριώνει τις προτάσεις του και υπέδειξε στον Υπουργό δύο υπαρκτές και συγκεκριμένες λύσεις:

α) είτε την ευρεία  προκήρυξη των κενών θέσεων του ΕΣΥ που θα προβλέπει  την ισχυρή μοριοδότηση πολύχρονης προϋπηρεσίας τους στο ΕΣΥ. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι παρόμοια λύση  ακολουθήθηκε τόσο παλαιότερα για την στελέχωση των ΚΕΠ, όσο και πρόσφατα για το «Βοήθεια στο σπίτι» με τη διαφορά ότι πρέπει να προκηρυχθούν πολύ περισσότερες θέσεις από τους υπηρετούντες,

β) είτε την εφαρμογή της υπ’αριθ. C-760/18/11-2-2021 απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα μετατροπής διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, εφόσον με αυτές καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εξάλλου, πρόσθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο., η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει άμεσα αντικείμενο επεξεργασίας από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση συνολικά, προκειμένου, συμμορφούμενη η χώρα μας με την απόφαση αυτή, ως οφείλει, να διευκολυνθεί η επίλυση σοβαρών προβλημάτων υποστελέχωσης γενικώς υπηρεσιών του Δημοσίου και ειδικότερα του ΕΣΥ.

Ο κ. Κεγκέρογλου, καταλήγοντας, κατέθεσε τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και κάλεσε τον Υπουργό  Υγείας και την κυβέρνηση να αποδείξουν έμπρακτα και με ταχύτητα την εκφρασθείσα πολιτική τους βούληση, επιλέγοντας και υλοποιώντας μια από τις δύο λύσεις που τεκμηριωμένα υπέδειξε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης στη δευτερολογία του επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσφορά και την αναγκαιότητα των 4.000 εργαζομένων και του επικουρικού προσωπικού καθώς και ότι θα συνεχίσει να διερευνά όλους τις πιθανούς τρόπους και τις προτάσεις που κατατέθηκαν  ως και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου χωρίς να δεσμευτεί για το χρόνο και το αποτέλεσμα, ώστε να δοθεί λύση στο αίτημα μονιμοποίησής των συμβασιούχων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Video από τη συζήτηση στην Ολομέλεια: https://youtu.be/AuSE2KAbQrc

«Τα πραγματικά ερωτήματα σχετικά με το ταφικό μνημείο του Εθνικού μας Ευεργέτη Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών».

Με επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ν.Ηρακλείου ζητά να δοθούν απαντήσεις στα πραγματικά ερωτήματα που έχει θέσει με την ερώτηση του, σχετικά με το ταφικό μνημείο του Εθνικού μας Ευεργέτη Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

   Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Με την ανακοίνωσή σας ότι «ουδέποτε ετέθη θέμα αποχαρακτηρισμού του ταφικού μνημείου του Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών» απαντήσατε σε ένα ερώτημα που δεν σας θέσαμε (τουλάχιστον εμείς). Σας υπενθυμίζω ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ 5827/09-04-21 ερώτηση μου (επισυνάπτεται), σας ζητώ να μου γνωρίσετε κάτι διαφορετικό και συγκεκριμένο: Τους λόγους που υπαγόρευσαν την ανάκληση της εισήγησης της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού για το εν λόγω μνημείο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρω και στην ερώτηση μου, η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών έργων, διεύθυνση προστασίας και αναστήλωσης νεώτερων και σύγχρονων μνημείων με την υπ’αριθμ 135220/05-04-2021 απόφαση της, ανακάλεσε την από 30-03-21 εισήγηση της Διεύθυνσης του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία θεωρούσε ότι οι μεταγενέστερες επεμβάσεις που έχουν γίνει στο μνημείο αλλοιώνουν την αρχική σύνθεση και πρέπει να απαλειφθούν, με ευθύνη της υπηρεσίας.

Επειδή η ανάκληση της απόφασης αυτής προκάλεσε και προκαλεί αντιδράσεις ακαδημαϊκών, ιστορικών, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου) αλλά και εύλογο προβληματισμό, περιμένω, μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου τις απαντήσεις σας για:

-Τους λόγους και τα νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της Διεύθυνσης, τα οποία υπαγόρευσαν την ανάκληση της εισήγησης για συμπλήρωση ή μη της Υ.Α 1604/Β/04-12-2001 και εάν

-Απαιτούνται ή όχι περαιτέρω εργασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού και διατηρητέου ταφικού μνημείου του Εθνικού μας ευεργέτη Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με δεδομένο μάλιστα ότι φέτος συμπληρώνονται και 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γραμματέας Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής-Βουλευτής Ν. Ηρακλείου»,

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της  υπ’αριθμ. 5827/09-04-21  ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ.Κεγκέρογλου στα Υπουργεία  Πολιτισμού και Αθλητισμού, Επικρατείας και Εξωτερικών:

«Θέμα: Ποιοι λόγοι υπαγόρευσαν την ανάκληση της εισήγησης της Δ/νσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά στο ταφικό μνημείο του Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών;.

Με την υπ’αριθμ.  ΦΕΚ 1604/Β/04-12-2001 Υ.Α χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο Μνημείο και  έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία το ταφικό μνημείο του Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Αντώνης Φ.Παπαδάκης, με μια μεγάλη διαδρομή από το Οροπέδιο Λασιθίου -γεννήθηκε στην κοινότητα Ψυχρού-  στην Κωνσταντινούπολη, την Οδησσό και τέλος στην Αθήνα είχε πάντα έγνοια για την πρόοδο της Ελλάδας και την απελευθέρωση της ιδιαίτερης πατρίδας του της Κρήτης.

Συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους Εθνικούς ευεργέτες και του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ η διαδρομή και το έργο του είναι ευρέως γνωστά.

Όταν ήταν εν ζωή, η Πολιτεία τον τίμησε με το παράσημο του Σωτήρος και η κηδεία του έγινε με στρατιωτική πομπή από την τότε Μητρόπολη των Αθηνών και το Πανεπιστήμιο ανήγειρε στον τάφο του μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας επιτύμβιο μνημείο.

Μάλιστα, όπως γνωρίζετε, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μπούμπουρα δημιουργήθηκε το Ελληνικό πάρκο στην Οδησσό, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2018 και είναι πολυθεματικό πάρκο έκτασης 34.000 τ.μ. που βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης, δίπλα από τις Σκάλες Ποτέμκιν για να τιμηθούν οι Εθνικοί ευεργέτες και μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Φ.Παπαδάκης.

Επειδή με την υπ’αριθμ 135220/05-04-2021 απόφαση της Γενικής Δ/νσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών έργων, δ/νσης προστασίας και αναστήλωσης νεώτερων και σύγχρονων μνημείων ανακλήθηκε η από 30-03-21 εισήγηση της δ/νσης του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά στη συμπλήρωση ή μη της ΥΑ, βάσει της οποίας χρειάζεται ειδική κρατική προστασία το ταφικό μνημείο του Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών «λαμβάνοντας υπόψη τα νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της Δ/νσης»,θεωρώντας ότι οι μεταγενέστερες επεμβάσεις αλλοιώνουν την αρχική σύνθεση και πρέπει να απαλειφθούν.

Επειδή η απόφαση αυτή εγείρει πλήθος ερωτημάτων και προκαλεί αντιδράσεις ακαδημαϊκών, ιστορικών, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου) αλλά και εύλογο προβληματισμό.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Ποιοι λόγοι και ποια στοιχεία υπαγόρευσαν την ανάκληση της εισήγησης για συμπλήρωση ή μη της Υ.Α 1604/Β/04-12-2001;

-Με την ανάκληση της εισήγησης της υπηρεσίας, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ το ΦΕΚ 1604/Β/04-12-2001 Υ.Α με το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο Μνημείο και  έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία το ταφικό μνημείο του Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών;

-Τι προτίθεστε να πράξετε για την αποκατάσταση του ιστορικού και διατηρητέου ταφικού μνημείου, με δεδομένο μάλιστα ότι φέτος συμπληρώνονται και 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση;».

«Εχέγγυα για την επαρκή ναυαγοσωστική κάλυψη και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Με ερώτηση του, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  ζητά εχέγγυα για την επαρκή ναυαγοσωστική κάλυψη και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Με βάση το άρθρο 7 του ΠΔ 71/2020 «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες» οι παραθαλάσσιοι και νησιωτικοί ΟΤΑ όλης της χώρας, υποχρεούνται να παρέχουν ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες δικαιοδοσίας τους.

Mε το εν λόγω προεδρικό διάταγμα,  μεταξύ άλλων, αυξάνονται οι σταθμοί ναυαγοσωστικής κάλυψης και αλλάζει και  ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται αυτή, με σκάφη, με jet ski με πολλές νέες, άκρως αποτελεσματικές  μεν αλλά δε πολύ ακριβές διαδικασίες, οι οποίες, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ σχεδόν διπλασιάζουν το κόστος ναυαγοσωστικής κάλυψης, από τα περίπου 11-12 εκατομμύρια, στον 1ο χρόνο που θα ισχύσει, δηλαδή το 2021, στα 22-23  εκατομμύρια.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η μεγάλη αύξηση του κόστους της ναυαγοσωστικής κάλυψης με βάση τις συγκεκριμένες προβλέψεις του νέου  ΠΔ, σε συνδυασμό με την πτώση των δημοτικών εσόδων, στα οποία συνυπολογίζονται και τα μειωμένα οικονομικά ανταλλάγματα που εισπράττουν οι ΟΤΑ από την παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, οδηγούν τους παραθαλάσσιους και νησιωτικούς Δήμους σε απόγνωση και αδιέξοδο, με ορατό τον κίνδυνο ακόμη και της απώλειας ανθρώπινων ζωών, αφού αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος για την παροχή της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κρήτης με επιστολή της προς τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Εσωτερικών εκφράζει τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις της και ζητά είτε να ανασταλεί η ισχύς του ΠΔ 71/2020 για το έτος 2021 και να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ΠΔ 31/2018., είτε να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό παράλιων χώρων ως πολυσύχναστων λαμβάνοντας υπόψη όσα προβλέπονταν στο άρθρο 11 του ΠΔ 31/2018, ώστε να μην προκύψει αύξηση των ναυαγοσωστικών πύργων είτε να χρηματοδοτηθούν οι ΟΤΑ από το Κράτος προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον κόστος που προκύπτει και το οποίο οι Δήμοι αδυνατούν να καλύψουν, σε περίπτωση μη αναστολής του ΠΔ 71/2020.

Επειδή οι νησιωτικοί Δήμοι της Κρήτης χώρας αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος για την παροχή της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών και

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να παρέχει εχέγγυα τόσο για την επαρκή ναυαγοσωστική κάλυψη όσο και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και

Επειδή το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκτός των παραπάνω, επισημαίνει ότι χρειάζεται εκπαίδευση και  κατάρτιση των ναυαγοσωστών στα νέα δεδομένα και τα νέα τεχνολογικά μέσα.

Ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί:

– Προτίθεστε να αναστείλετε  την ισχύ του ΠΔ 71/2020 για το έτος 2021 και να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ΠΔ 31/2018, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού;

– Αν όχι, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ΟΤΑ από το Κράτος ώστε να καλυφθεί το επιπλέον κόστος που προκύπτει από την εφαρμογή του ΠΔ 71/2020  και το οποίο οι Δήμοι αδυνατούν να καλύψουν;

– Τι άλλα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την επαρκή ναυαγοσωστική κάλυψη σε όλη την χώρα αλλά και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής;

– Θα εφαρμόσετε πρόγραμμα κατάρτισης και εκπαίδευσης των ναυαγοσωστών;».

«Να μην πραγματοποιηθούν «οι εκδηλώσεις» που όχι μόνο αμαυρώνουν την Ελληνική Ιστορία αλλά προσβάλλουν την Εθνική μνήμη των χιλιάδων αγωνιστών που έπεσαν στα πεδία των μαχών και όλους τους Κρητικούς».

Με ερώτηση του, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Προστασίας του Πολίτη, και Εξωτερικών, ζητά να μην πραγματοποιηθούν «οι εκδηλώσεις» που όχι μόνο αμαυρώνουν την Ελληνική Ιστορία αλλά προσβάλλουν την Εθνική μνήμη των χιλιάδων αγωνιστών που έπεσαν στα πεδία των μαχών και όλους τους Κρητικούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Κρήτης, ηλεκτρονικών μέσων καθώς και καταγγελιών ιστορικών και συγγραφέων, οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» – «European Paratroopers» ετοιμάζουν εκδηλώσεις «μνήμης» στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την επαίσχυντη επιχείρηση Ερμής της ναζιστικής Γερμανίας και συγκεκριμένα από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που παρά την σθεναρή και ηρωική αντίσταση των Κρητών και των συμμαχικών δυνάμεων, κατέκτησαν το νησί της Κρήτης.

Η Ένωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών φαίνεται ότι έχει έδρα την Ιταλία και στο καταστατικό της αναφέρει πως πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Επειδή σε πολλά μαρτυρικά χωριά της Κρήτης ακόμη φοράνε μαύρα, τιμώντας αυτούς που έχασαν την ζωή τους από τα αντίποινα των ναζί Γερμανών αλεξιπτωτιστών (Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους)

Επειδή η μάχη της Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα λόγω της σθεναρής αντίστασης που πρόβαλλαν οι Κρητικοί εναντίον των αριθμητικά ανώτερων Γερμανών

Επειδή τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όχι μόνο αμαυρώνουν την Ελληνική Ιστορία αλλά προσβάλλουν την Εθνική μνήμη και τους χιλιάδες αγωνιστές που έπεσαν στα πεδία των μαχών και

Επειδή μέχρι σήμερα είναι αδικαίωτος ο αγώνας για την καταβολή των οφειλόμενων επανορθώσεων

 

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

-Προτίθεστε να ερευνήσετε  τις παραπάνω καταγγελίες;

-Έχει δοθεί και από ποιόν φορέα άδεια για την παραπάνω εκδήλωση της οργάνωσης «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» στα Χανιά και αν ναι, θα φροντίσετε για την άμεση ανάκλησή της;

-Έχετε λάβει υπόψη σας το ενδεχόμενο πρόκλησης δίκαιων αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας με απρόβλεπτες συνέπειες;».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *