Βασιλακόπουλος στο real.gr Δεν υπάρχει λόγος να αναστείλουμε τον εμβολιασμό με AstraZeneca


0
(0)

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξε -ομόφωνα- εκ νέου στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση που να σχετίζει τα θρομβοεμβολικά επεισόδια με το εν λόγω εμβόλιο.

Για τον θόρυβο που έχει υπάρξει γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca και για τους κινδύνους παρενεργειών που ενέχουν μίλησε στο real.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η Γερμανία δήλωσε ότι παρατήρησε αυξημένη συχνότητα μιας σπάνιας θρόμβωσης, κάποιον φλεβών του εγκεφάλου. Σε 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμούς προέκυψαν 7 περιστατικά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε 11 εκατομμύρια εμβολιασμούς είχαν μόλις 3 τέτοια περιστατικά. Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό αυτής της επιπλοκής, είναι από 3 έως 15 περιστατικά στο εκατομμύριο ανά έτος. Έχει ξεσηκωθεί πολύς θόρυβος για κάτι σπάνιο, χωρίς να εμφανίζεται με αυξημένη συχνότητα και δεν συνδέεται με κάποιον μηχανισμό του εμβολίου. Η νόσηση από κορωνοϊό, και όχι το εμβόλιο, αυξάνει τρομερά τον κίνδυνο για θρόμβωση και για αυτό όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στα νοσοκομεία παίρνουν αντιπηκτική αγωγή. Όλα είναι υπέρ της συνέχισης χορήγησης του εμβολίου, όπως πολύ σωστά δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ότι μέχρι να έχουμε άλλη άποψη από τα επίσημα όργανα, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν υπάρχει λόγος να αναστείλουμε τον εμβολιασμό»,

 

 

Ακούστε το ηχητικό

real.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αρέσει σε %d bloggers: