«Βασικό ζητούμενο προς τον Υπουργό η 24ωρη φύλαξη της Χρυσής»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Σημαντικές πρόκειται να είναι οι εξελίξεις που έρχονται για τη Νήσο Χρυσή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ετοιμάζεται να εγκρίνει ένα τριετές σχέδιο διαχείρισης και τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να έρχεται ο ίδιος στην περιοχή, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι και αναφέρθηκε σε όσα έγιναν για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο και τα ποια είναι τα σημαντικότερα ζητούμενα των επόμενων τριών ετών στη Χρυσή.

Όπως είπε ο κ. Καλαντζάκης από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ζητήθηκε αρχικά να παρουσιαστούν όλες οι σχετικές μελέτες για τη νήσο Χρυσή, αλλά και να γίνει μια πρόταση εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας για την κατασκευή μιας προβλήτας.

Έτσι παραδόθηκε η μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας η οποία ήταν εγκεκριμένη και στη διάθεση του Δήμου Ιεράπετρας από το 2015, ενώ παράλληλα έγινε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί μια πρόταση για την κατασκευή μιας προβλήτας στη Χρυσή.

Αυτό που προτείνεται εκ μέρους του Δήμου όπως είπε, είναι μια προβλήτα κόστους 1,5 εκατ, ευρώ η οποία θα εξυπηρετεί τα ημερόπλοια, θα έχει προδιαγραφές για λειτουργία υδατοδρομίου, όχι όμως και κρουαζιερόπλοιων, και προτείνεται να γίνει στο ίδιο σημείο με αυτή που υπάρχει σήμερα.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως η κατασκευή ενός τέτοιου έργου είναι πάρα πολύ δύσκολη, για αυτό το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να φανούν οι προθέσεις του Υπουργείου για τη χρηματοδότηση της μελέτης που απαιτείται η οποία επίσης έχει υψηλό κόστος  ύψους 150.000-200.000 ευρώ και αυτή είναι που θα δείξει τη συνέχεια.

Βασικότερο σημείο για την προστασία και παράλληλα ανάπτυξη της νήσου Χρυσής, είναι η 24ωρη φύλαξη του νησιού και αυτό θα είναι ένα από βασικά τα αιτήματα που θα τεθούν στον Υπουργό με στόχο της ενίσχυση της Διεύθυνσης Δασών με προσωπικό και την κατασκευή εγκαταστάσεων φιλοξενίας στη Χρυσή.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.