ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣΤΟ ΑΤΤΙΚΑ TV & ΤΟ ΔΗΜ/ΦΟ Β. ΤΑΛΑΜΑΓΚΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Για το προσφυγικό και τις κλειστές δομές Οι κλειστές δομές δεν έπρεπε να ξεκινήσουν καν. Να τις σταματήσει, αλλά όχι για μια εβδομάδα ή για ένα μήνα. Πρέπει να σταματήσουν εντελώς και να ξεκινήσει η διαδικασία που προτείνουμε εμείς. Αυτή είναι η θέση μας.

Για το ασφαλιστικό

Αυτός ο νέος νόμος είναι απαράδεκτος και πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι πρώτα απ’ όλα να παλέψουν για την ανατροπή του, διότι ενσωματώνει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια και κυρίως της τελευταίας 4ετίας, που είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο δεν τον καταργεί όπως ψεύτικα ισχυρίζεται το υπ. Εργασίας, αλλά αντίθετα τον ενσωματώνει.

Για τη δήλωση του Τσίπρα “να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας”

Κατ’ αρχήν, ούτε ο ίδιος ξέρει τι είναι οι αρμοί της εξουσίας ούτε ελέγχονται οι αρμοί της εξουσίας. Αυτούς τους αρμούς πρέπει να τους γκρεμίσεις. Ο κύριος Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει τι είναι αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα, πώς λειτουργεί και τι είναι αυτό το κράτος. Παρ’ ότι κυβέρνησε. Ή μάλλον έχει καταλάβει και θέλει να κοροϊδεύει και το κόμμα του και τον ελληνικό λαό, αυτόν που σκέφτεται προοδευτικά.

Ένας κόσμος αμέσως κάνει συνειρμούς ότι αυτοί οι αρμοί της εξουσίας είναι κάτι κακό, διεφθαρμένο, σάπιο. Και είναι έτσι κι αλλιώς, κατά τη δική μας άποψη. Αλλά αυτούς πρέπει να τους γκρεμίσεις, όχι κάνοντας αυτά που έκανε ο κύριος Τσίπρας, ελέγχοντας τους δικαστές ή δημιουργώντας διάφορα ζητήματα ως κυβέρνηση, σαν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτά που και σήμερα κάνει και η ΝΔ.

Για τα ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου

            Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η άποψή μου είναι ότι ένα πολεμικό – στρατιωτικό επεισόδιο, το οποίο οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει από ατύχημα, όχι μόνο σκόπιμα από κάποια πλευρά, θα οδηγήσει σε  διαπραγματεύσεις και σε συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης.

Αυτή η λογική της συνεκμετάλλευσης, με μαθηματική ακρίβεια λόγω των ανταγωνισμών και των διαφορετικών τέτοιων μονοπωλιακών συμφερόντων θα μας οδηγήσει και μάλιστα σε μεγαλύτερης έκτασης, πιθανόν, πολεμική σύγκρουση.  Και βεβαίως σε υποχωρήσεις.

Για το δικαστήριο της Χάγης

Εμείς θεωρούμε ότι δεν θα λύσει το πρόβλημα γιατί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν είναι ότι το καλύτερο υπάρχει σήμερα. Για να πας στο Δικαστήριο της Χάγης θέλει συνυποσχετικό και από τις δύο πλευρές. Η Ελλάδα λέει υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ, η Τουρκία απαντά ότι “εγώ δεν θέλω μόνο αυτά, αλλά θέλω και τις διεκδικήσεις που έχω, δηλαδή τα ζωτικά και νόμιμα συμφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία τα έχετε υπογράψει στην Ελλάδα”. Άρα, λοιπόν και μόνο από το συνυποσχετικό, πριν εκδικάσει δηλαδή το δικαστήριο της Χάγης, θα έχεις ένα το κρατούμενο, δηλαδή, η Τουρκία θα έχει βάλει όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και βεβαίως αυτό δημιουργεί προηγούμενα και είναι απαράδεκτο.

17/2/2020                                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.