ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΣΚΑΪ»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντσούνο, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «θα μας πει ο πρωθυπουργός την ημερομηνία των εκλογών. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο προσωπικού και πολιτικών. Και τα ψηφοδέλτιά μας θα είναι έτοιμα εγκαίρως–προφανώς – αλλά κυρίως οι πολιτικές προτάσεις μας. Εμείς εκεί στοχεύουμε, στη μάχη του αυτονόητου και του συγκεκριμένου σε κάθε μεγάλο πρόβλημα, σε κάθε μεγάλη πρόκληση του μέλλοντος. Έτσι κάναμε και στην πανδημία, έτσι κάνουμε και στην ενεργειακή κρίση και την κρίση της οικονομικής ακρίβειας».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανάφερε χαρακτηριστικά: «Προσπαθώ να καταλάβω γιατί πανηγύριζε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από προχθές».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «στην αρχή ειπώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά για την αποστρατικοποίηση των νησιών. Χθες είδαμε τον κ. Ερντογάν από τη συνέντευξη Τύπου να επαναφέρει τις ίδιες προκλητικές δηλώσεις. Ειπώθηκε ότι δεν υπήρξε άνοιγμα των εξοπλισμών.Τελικά μέσα από τη συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον κ. Μπάιντεν, ο Τούρκος πρόεδρος μέχρι και ‘’ευχαριστώ’’ πήρε και προφανώς τη διαβεβαίωση ότι θα ανοίξει ξανά η κουβέντα, η συζήτηση στις ΗΠΑ για τα F-16».

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ομολογία πλήρους αποτυχίας για το επιτελικό κράτος της ΝΔ στον τομέα της ενέργειας και στα δίκτυα ηλεκτρισμού από τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κυβέρνησης της ΝΔ.

«Θέλω να αξιοποιήσω την ηλιακή ενέργεια για το εργοστάσιό μου αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μου δίνει πρόσβαση στο δίκτυο».

«Έχω κάνει αίτηση και περνάνε τρεις, τέσσερις και πέντε μήνες και μας ενημερώνουν από το ΔΕΔΔΗΕ ότι δεν υπάρχει “χώρος”. Και τους λέμε να φτιάξουν υποσταθμό και μας απαντούν ότι και με υποσταθμό πάλι δεν υπάρχει “χώρος”».

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις απόψεις που με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε στο συνέδριο «Green Deal Greece 2022» του ΤΕΕ ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ως Υπουργός, δεν έχει ευθύνη για την κατάσταση αυτή; Έχει μιλήσει με τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, τους διαχειριστές των δικτύων (ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ) και την ΡΑΕ; Τελικά ποιος έχει την ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δίκτυα στη χώρα;

Απαιτείται επιτέλους σοβαρότητα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΑΣΕ

Για το Μπέρμπιγχαμ αναχωρεί αύριο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου, προσκεκλημένος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Στο πλαίσιο των εργασιών της ολομέλειας της Κ.Σ., έχουν προσκληθεί οι διατελέσαντες πρόεδροι της συνέλευσης μετά το 2006, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμβολής τους στο έργο του ΟΑΣΕ, μέσω της δημιουργίας ενός advisory board. O κ. Πέτρος Ευθυμίου είχε εκλεγεί πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης σε δύο αλλεπάλληλες θητείες, το 2010-11 και το 2011-12.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

On camera/pool ΕΡΤ

Χθες οι ΗΠΑ αντί να καταδικάσουν τον κ. Ερντογάν ο οποίος επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, δεν σέβεται τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της χώρας του, εκβίαζε για μήνες το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, τον επιβράβευσαν με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, με τα F16.

Για όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι υπήρχε θετικό αποτέλεσμα για την χώρα μας. Δυστυχώς περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πρέπει οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί να καταλάβουν ότι με τη συμπεριφορά τους αντί να στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν να σταματήσει να είναι ένας διεθνής ταραξίας, επιβραβεύουν την τακτική του παζαριού που επιστρατεύει τα τελευταία χρόνια εις βάρος της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΧΑΟΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια πραγματοποίησε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών πουεπλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Δέκα μήνες μετά, οι συνέπειες τους εξακολουθούν να ρίχνουν βαρύ αποτύπωμα στην τοπική οικονομία και στο τοπικό παραγωγικό μοντέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την ανάγκη αναζωογόνησης δεκάδωναγροτικώνδραστηριοτήτων, που ήταν συνδεδεμένες με το δάσος, όπως για παράδειγμα οι ρυτινοπαραγωγοί,αλλά και η υποστήριξη των ελαιοπαραγωγών ,που θα ξαναδούν σοδειά μετά από χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης στο ζήτημα της ανακατασκευής των καμένων σπιτιών, που είχαν χαρακτηριστεί “κίτρινα”με δεδομένο το χαμηλό ποσό αποζημίωσης ανά τετραγωνικό μέτρο.

«Μισό εκατομμύριο στρέμματα καμένα. Από τύχη δε θρηνήσαμε νεκρούς. Πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί το πολύ μεγάλο έργο του οδικού δικτύου, ώστε να υπάρχει ένα αντισταθμιστικό έργο, ένα έργο πνοής το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους. Παράλληλα η σύνδεση με τη νότια Εύβοια αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι πολύ κρίσιμη για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και όλων των τομέων της οικονομίας. Το Ταμείο Ανάκαμψης έπρεπε να είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο που όφειλε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση. Θα είμαστε στο πλευρό σας, ξέρουμε τα προβλήματα, ξέρουμε τις αδυναμίες, ξέρουμε πολύ καλά πόσο ακριβά πληρώσατε το επιτελικό χάος του κ.Μητσοτάκη και κατά τη διάρκεια της καταστροφής, αλλά και μετά με όλες αυτές τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται» σημείωσε ο κ.Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια σύσκεψης με το Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψούκαι φορείς της περιοχής.

Από την πλευρά του Δήμαρχος Ιστιαίας -Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, επισήμανε ότι «δε μπορεί να γίνει ο δρόμος μισός, να φτάνει μέχρι τη Στροφυλιά, μέχρι τη Λίμνη, μέχρι τα Ψαχνά. Υπάρχουν προβλήματα που έρχονται από παλιά όπως είναι το ζήτημα της υγείας. Από σήμερα ειδικευόμενοι γιατροί μετακινούνται από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίαςγια να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, πράγμα που σημαίνει ότι υποβαθμιζόμαστε ακόμα περισσότερο».

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ

Για άλλο έναν μήνα έχουμε τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό της ευρωζώνης με 12%.

3,4 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον μέσο όρο, ενώ η «ψαλίδα» από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης ανοίγει διαρκώς. Παράλληλα, έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στις τιμές για τον μήνα Ιούνιο σε όλη την Ευρωζώνη.

Ως ποτέ η κυβέρνηση θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;

Στη χώρα πλέον ούτε οι αριθμοί ούτε οι πολιτες ευημερούν. Η Κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει τώρα πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να μειώσει τη φορολογία των καυσίμων και τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά κι όχι να παρακολουθεί αδιάφορη την ακρίβεια να εξανεμίζει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΑΣΕ

Για το Μπέρμπιγχαμ αναχωρεί αύριο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου, προσκεκλημένος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Στο πλαίσιο των εργασιών της ολομέλειας της Κ.Σ., έχουν προσκληθεί οι διατελέσαντες πρόεδροι της συνέλευσης μετά το 2006, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμβολής τους στο έργο του ΟΑΣΕ, μέσω της δημιουργίας ενός advisory board. O κ. Πέτρος Ευθυμίου είχε εκλεγεί πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης σε δύο αλλεπάλληλες θητείες, το 2010-11 και το 2011-12.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ και βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, θα συμμετέχει στην Κ.Σ. ως μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΟ MEF ENERGY FORUM: ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ήταν κεντρικός ομιλητής στο MEF Energy Forum 2022, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στη Λίμνη Οχρίδα, με θέμα την «ενεργειακή ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία».

Κατά τη συζήτηση του με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Βόρειας Μακεδονίας, Fatmir Bytyqi, την οποία συντόνισε ο Γερμανός δημοσιογράφος Ali Ashlan, o Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισήμανε την ανάγκη να αναληφθούν επειγόντως κοινές πρωτοβουλίες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και της οικονομικής σταθερότητας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, «και πρέπει και μπορούμε εμείς οι λαοί των Βαλκανίων, αντί να βρισκόμαστε στην ουρά των εξελίξεων, να γίνουμε πρωτοπορία στη μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια μετάβαση που θα εξασφαλίσει την αυτονομία μας, την οικονομική μας ευμάρεια, χαμηλές τιμές για τους πολίτες μας, και την απεξάρτηση από γεωπολιτικά παιχνίδια με την ενέργεια».

Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, υπογράμμισε τους κινδύνους για την ασφάλεια της Ευρώπης εάν δεν προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, όπως και την ανάγκη έναρξης διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε πρόγευμα εργασίας με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας και σειρά επαφών με αρμόδιους Υπουργούς από χώρες της περιοχής και εκπροσώπους της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.