ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ» ΤΟΥ Τ/Σ ΣΚΑΪ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ» ΤΟΥ Τ/Σ ΣΚΑΪ

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εκπομπή «Σήμερα» και τους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε για το προεκλογικό κλίμα που καλλιεργείται από τα κυβερνητικά στελέχη.

«Ο Πρωθυπουργός μίλησε για υπευθυνότητα και έχει πει πάρα πολλές φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Ήταν η κυβέρνηση η πρώτη – πριν λίγες ημέρες είχατε καλεσμένο και τον κ.Γεραπετρίτη- που άνοιξε το παράθυρο για πρόωρες εκλογές. Αυτοί πρέπει να μας απαντήσουν αν θα προκηρύξουν άμεσα εκλογές ή όχι. Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει διακυβέρνηση. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κάνουν προεκλογική εκστρατεία, το βλέπετε καθημερινά. Δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του πολίτη» ανέφερε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για μετεκλογική συνεργασία, υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος δεν έλεγαν τα ίδια το 2015. Για την ακρίβεια δεν έλεγαν τίποτα στον ελληνικό λαό σχετικά με το ποιους θα συγκυβερνήσουν. Ξαφνικά εμφανίστηκε το βράδυ των εκλογών στην πλατεία ο κ. Καμμένος. Μιλάμε όλοι αλλά δεν έχει μιλήσει ακόμη ο ελληνικός λαός. Προφανώς η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση αλλά χρειάζεται και ένα νέο πολιτικό πλαίσιο. Εμείς καταθέτουμε το πολιτικό μας πλαίσιο στο λαό. Στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα και ο λαός να μας καταστήσει δυνατούς την επόμενη μέρα για να εφαρμόσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, που έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική κατοικία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την μείωση της ανεργίας, την δημιουργία ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους».

Σχετικά με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και προϊόντα ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «το πρώτο πεντάμηνο η υπεραπόδοση του ΦΠΑ στον προϋπολογισμό είναι ένα 1 δισεκατομμύριο ευρώ», δημοσιονομικός χώρος που δεν αξιοποιήθηκε για να επιστρέψει στους πολίτες μέσω της μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του Κινήματος για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, μέτρο ενταγμένο στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής που μειώνει το επόμενο πρωί τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΤΟΥ Τ/Σ OPEN

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Α. Παυλόπουλο και Ε. Ρέβη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε το πολιτικό κλίμα των ημερών.

«Ελπίζουμε ότι ο τακτικισμός, που έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται μπροστά τα μάτια μας τους τελευταίους μήνες, γιατί είναι πριν από το Πάσχα όλη αυτή η επίδειξη τακτικισμού από την πλευρά της Κυβέρνησης, θα σταματήσει και επιτέλους θα υπάρξει σοβαρότητα. Διότι ζούμε την απόλυτη παραδοξότητα. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που τη μία ημέρα λέει ότι θα εξαντλήσει την θητεία του και τυπικά είμαστε σε μία μακρά προεκλογική περίοδο αφού έχουμε μπει στο τελευταίο έτος της συνταγματικής του θητείας. Και από την άλλη έρχεται και ρίχνει το βάρος, το πταίσμα, την ευθύνη στην αντιπολίτευση για να δημιουργήσει το περιθώριο που εκείνος χρειάζεται για να πλασάρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο μετά το Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο. Η αντιπολίτευση από το Σύνταγμά μας έχει μία δουλειά. Να κάνει σοβαρή, αξιόπιστη, αντικειμενική, αλλά αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση. Και να επισείουμε τον κίνδυνο από τις δικές της εσφαλμένες πολιτικές προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και την οικονομία. Εμείς το κάνουμε αυτό με πολύ δημιουργικό τρόπο. Άρα μακριά από μας οποιαδήποτε αιτίαση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησή του για τοξικότητά στο δημόσιο διάλογο» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Για τα θέμα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας ο κ. Μάντζος τόνισε: «Επειδή ακούσαμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το fuel pass 2 και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, εμείς επιμένουμε ότι η λύση δεν μπορεί να είναι οι επιδοματικές πολιτικές της Κυβέρνησης, οι οποίες είναι μεν ανακουφιστικές, αλλά εντελώς βραχυπρόθεσμα και πρόσκαιρα και δεν δίνουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα. Πως θα μπορούσε να υπάρξει μία σοβαρή αντίδραση, μίας σοβαρής πολιτείας σε αυτή τη σοβαρή κρίση; Με την υιοθέτηση της πρότασή μας για δομικά μέτρα, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως έκανε η γειτονική μας Ιταλία και έχει ρίξει την αμόλυβδη στο 1,81. Πηγαίνεις στην μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ο οποίος ως φόρος είναι και έμμεσος και άδικος, αλλά ως δημοσιονομικό αποτύπωμα έχει αποδώσει. Έχουμε στα δημόσια ταμεία περισσότερα χρήματα, κερδοσκοπεί το δημόσιο, κερδοσκοπεί το κράτος εις βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας. Μαζί με τα μέτρα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, είναι αναγκαίο να υπάρξει σοβαρός έλεγχος σε όλη την αλυσίδα της αγοράς καυσίμων στη χώρα. Είναι σαφές ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και αυτή πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, που επιτέλους θα πρέπει να ενισχύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να τη στελεχώσει, να την αφήσει να κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της και να δώσει μία λογοδοσία στους πολίτες για το τι γίνεται με τους ελέγχους».

Ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε και στην χθεσινή ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος για τυχόν κρυφά χρέη που μπαίνουν κάτω από το χαλί. «Υπάρχουν ορισμένες αποκλίσεις ή ετεροχρονισμένες πληρωμές από τον προϋπολογισμό. Δεν γνωρίζουμε αν οι κυβερνητικές εγγυήσεις είναι αρκετές για την μη τήρηση αυτών των υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου. Άρα φοβόμαστε και ζητάμε να απαντηθεί από την ελληνική κυβέρνηση αν έχουμε greek statistics νούμερο 2» κατέληξε ο κ. Μάντζος.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΈΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Για μια ακόμη φορά μια γυναικά πολιτικός βρίσκεται αντιμέτωπη με απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια. Αυτή τη φορά ήταν η Έφη Αχτσιόγλου.

Και τα απαράδεκτα αυτά σχόλια είναι καταδικαστέα και άκρως προβληματικά για τον πολιτισμό μας. Κανείς δεν μπορεί με τρόπο ρατσιστικό και σεξιστικό να κάνει σχόλια για την εμφάνιση κανενός.

Κανείς δεν μπορεί να γράφει αθλιότητες κατά οποιασδήποτε και οποιουδήποτε, η δε πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα της καθεμίας και του καθενός μας δεν μπορεί να βαθμολογείται με βάση την εμφάνιση μας, με βάση το αν είμαστε πολύ αδύνατες η πολύ εύσωμες, ντυμένες, βαμμένες, χτενισμένες «σωστά» ή όχι.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε μέχρι να αφομοιωθούν τα αυτονόητα και να κατακτήσουμε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό και κουλτούρα.

Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλες και όλοι μας.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.