ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΗΜΕΡΑ” ΤΟΥ Τ/Σ ΣΚΑΪ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Για τις αυξήσεις στην ενέργεια: Η χώρα έχει ήδη καθυστερήσει την επιβολή πλαφόν, μια πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποκλειστικά, προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα της ενέργειας. Ελπίζουμε τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τέλος Ιουλίου, να είναι κάποια βοήθεια αλλά και πάλι δεν το γνωρίζουμε. Αναφορικά με την αύξηση των τιμών των καυσίμων, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε μείωση φόρων, μείωση των κερδών του κράτους και ελέγχους για την αισχροκέρδεια, ώστε να μην υπάρχει η απόκλιση που παρατηρείται από το ένα βενζινάδικο στο άλλο, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι κάνει ελέγχους αλλά οι πολίτες μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα. Επίσης, όταν ο πολίτης πάρει τα χρήματα από το επίδομα, αναμένεται να έχει να αυξηθεί κι άλλο η τιμή, άρα το μέτρο θα είναι ανούσιο. Τέλος, η αλήθεια είναι ότι ο πόλεμος δεν επηρεάζει τη διενέργεια ελέγχων, οπότε η κυβέρνηση δεν έχει δικαιολογία.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών: Μέχρι πρότινος πίστευα ότι αυτό που υποστήριζε ο Πρωθυπουργός, δηλαδή να προχωρήσει μέχρι το τέλος της τετραετίας, ότι θα ήταν μια καλή αρχή για τη χώρα, από θεσμική άποψη. Άσχετα που ο ίδιος όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε συνέχεια εκλογές. Όμως σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υποστηρίξουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει παρακάτω. Άρα, για το καλό της χώρας πρέπει να γίνουν εκλογές. Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό προς τους πολίτες: πρώτον, το κάθε κόμμα θα αποδείξει την καλή πρόθεσή του για συνεργασίες από την πρώτη Κυριακή. Δεύτερον, εμείς καταθέτουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα και πάνω σε αυτό θα καλέσουμε τα άλλα κόμματα προς συζήτηση. Τρίτον δεν αποδεχόμαστε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου Πρωθυπουργού. Αντιθέτως αμφότεροι συμφωνούν να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Μπορούν αν θέλουν να ψηφίσουν ο ένας τον άλλον. Αυτό που συνειδητοποιούμε είναι ότι τα κόμματα θέλουν τις ψήφους μας, αλλά δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες είδαν τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θυμούνται πώς ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια και γνωρίζουν και το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό τους ζητάμε να αξιολογήσουν και ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 26 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας. Σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων κατάφερε με τη διεθνή ακτινοβολία του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη και τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο ελληνικός λαός ακόμη και σήμερα βλέπει πόσο σημαντικές ήταν οι πολιτικές προτεραιότητες, που έθεσε το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατά όρθια την ελληνική κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στην περίοδο της πανδημίας. Η εθνική συμφιλίωση έχει ως αποτέλεσμα οι νέες γενιές, παρά τις δυσκολίες, να μεγαλώνουν σε ένα σταθερό περιβάλλον ώριμης δημοκρατίας, χωρίς διακρίσεις και πάθη του παρελθόντος. Η ανοδική κοινωνική κινητικότητα και η μείωση των ανισοτήτων δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες στους μη προνομιούχους και μια εύρωστη μεσαία τάξη.

Μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και τις ανοιχτές πληγές που άφησε ο Αττίλας, ο Ανδρέας Παπανδρέου άσκησε μια πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Άνοιξε τον δρόμο για την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας. Την ακηδεμόνευτη Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες. Την Ελλάδα που οικοδομεί ισότιμες συμμαχίες.

26 χρόνια από τον θάνατο του ανεπανάληπτου ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης, το μοναδικό του αποτύπωμα παραμένει ανεξίτηλο.

Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μου, που στις 6 Ιουλίου παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών τιμάμε τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζοντας το Αμφιθέατρο, που θα φέρει το όνομα του, στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ, Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αναφορικά με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μάντζος σχολίασε ότι «είναι εντελώς προβληματικό ο πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας να ρίχνει στην αντιπολίτευση το βάρος των δικών του πολιτικών επιλογών. Όσο επιλέγει ο ίδιος και οι υπουργοί του να ανοιγοκλείνουν το σενάριο ανάλογα με τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις της ΝΔ, αφαιρούν κεφάλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και συνέπειας από την κυβέρνησή του».

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση αυτή αδιαφορεί με έμφαση απέναντι σε κάθε μεγάλο κοινωνικό θέμα που έχει η χώρα: ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός. Όσο εκείνοι σχεδιάζουν τι θα κάνουν με τις εκλογές, τα προβλήματα εκεί έξω γιγαντώνονται και οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στενάζουν. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Κατά τη γνώμη μας, εκλογές πρέπει να γίνουν γιατί η χώρα οδεύει ολοταχώς προς συνθήκες αστάθειας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε πως «ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας επιθυμούν οποιαδήποτε συνεργασία ή πολιτική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές του. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Η σταθερότητα απαιτεί σοβαρότητα. Αν δεν υπάρχει σοβαρότητα, δεν θα έχουμε σταθερότητα, αλλά στασιμότητα. Εμείς, απέναντι στις δύο αποτυχημένες πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε ένας τρίτος αξιόπιστος, εναλλακτικός πόλος. Η συζήτηση πρέπει να γίνει αξιακά και προγραμματικά, όχι προσχηματικά. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας για το ποιες πολιτικές προτάσεις έχει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη σχολή σκέψης στην κυβέρνηση που θέλει να απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ για να ανακόψει την πολιτική του ενίσχυση. Αυτό είναι μάταιο. Δεν μας είναι αρκετή η εναλλαγή στην κυβέρνηση με τυπικούς όρους, αλλά η αλλαγή του πολιτικού πλαισίου».

Κλείνοντας, ο κ. Μάντζος υπενθύμισε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει πολύ μεγάλη διαφορά το δικό μας μοντέλο αντιμετώπισης των κρίσεων. Εμείς εκφράζουμε τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική, η οποία δεν στοχεύει σε πολίτες-πελάτες. Εμείς θέλουμε χάρη στις δημόσιες πολιτικές να υπάρχει ο χώρος για ανάπτυξη, εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτό το πετυχαίνεις με δομικά, εύστοχα και γενναία μέτρα. Εμείς έχουμε πει τρία πράγματα, τα οποία λέει και η εργαλειοθήκη της Κομισιόν: μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, εισαγωγή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος».

Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ανήμερα της συμπλήρωσης 26 χρόνων από το θάνατο του ιστορικού ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, άφησε ένα λουλούδι στον τάφο του.

Αμέσως μετά, ο Α. Σπυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έδωσαν ουσιαστική υπόσταση και περιεχόμενο στη Μεταπολίτευση.

Με την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, το ΕΣΥ, τη μείωση των ανισοτήτων, την εθνική συμφιλίωση, τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου.

Αυτή η ανεπανάληπτη κληρονομιά καθοδηγεί κάθε μας προσπάθεια για μια Ελλάδα δικαιοσύνης και ελπίδας.

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά της ακρίβειας. Χθες Τετάρτη 22-06-2022, κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του Κινήματος, επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά της οδού Πανδώρου, στα Κάτω Πετράλωνα.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΑΓΚΗ ΣΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ «ΚΥΡΩΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΝΔΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ»

Βασικά Σημεία Εισήγησης Δημήτρη Μπιάγκη στο ν/σ του Υπ. Ναυτιλίας «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας θαλάσσιων ενδομεταφορών και δικαιωμάτων επιβατών»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης ήταν εισηγητής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση Κώδικα Νομοθεσίας θαλάσσιων ενδομεταφορών και δικαιωμάτων επιβατών» στην Ολομέλεια της Τετάρτης 23-6-2022.

√ Στη σημερινή, δεινή, οικονομική συγκυρία θα περιμέναμε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες και άλλα Νομοθετήματα, που θα διασφαλίζουν: τα νησιά μας, τους νησιώτες και τις θαλάσσιες μεταφορές. Είναι γεγονός πως για την Κυβέρνηση, η ναυτιλία και η νησιωτική πολιτική εξαντλούνται απ’ όσο φαίνεται σε συρραφές διατάξεων, και σε κωδικοποιήσεις Νόμων, χωρίς να μας παρουσιάζετε ένα συνολικό πλάνο, το οποίο θα έχει όραμα και στρατηγική, θα εμπεριέχει τη ρήτρα Νησιωτικότητας και θα βγάζει την ναυτιλία και τα νησιά μας από τα πολλαπλάχρόνια και ανυπέρβλητα αδιέξοδα.

√ Οι θαλάσσιες ενδομεταφορές σε συνδυασμό φυσικά και με τα δικαιώματα των επιβατών,
νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της γαλάζιας οικονομίας της πατρίδας μας ενώ παράλληλα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες εδαφικήςκοινωνικής και οικονομικής συνοχής και βιώσιμης ανάπτυξης των νησιών μας και ως τέτοιες χρειάζονται κάτι παραπάνω
από μία απλή κωδικοποίηση και νομοθετικό αναμάσημα.

√ Οι νησιωτικές περιοχές, όπως είναι και η εκλογική μου περιφέρεια, η Κέρκυρα είναι τόποι ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, με συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και σημαντικές δυσκολίες.                   Η απομόνωσηη δυσκολία προσβασιμότηταςη συνεχιζόμενη πληθυσμιακή απομείωση και ο γηρασμός του πληθυσμού είναι ορισμένα από τα πιο ανησυχητικά στοιχεία που καταγράφονται λιγότερο ή περισσότερο στα ελληνικά νησιά.

√ Εντούτοις, τα νησιά και οι νησιώτες δεν έχουν εξ αντικειμένου, λόγω κυρίως της γεωγραφικής ασυνέχειας, τις ίδιες ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία με αυτές της ηπειρωτικής χώρας.    Τα προβλήματα και οι δυσκολίες αφορούν όχι μόνον τις μεταφορικές διασυνδέσεις των νησιών, αλλά και τις υποδομές υγείας και εν γένει τις υλικοτεχνικές υποδομές και εγκαταστάσεις, οδικό δίκτυο, λιμένες και αερολιμένες κλπ.

√ Είναι μεγάλη η εξάρτηση των ελληνικών νησιών με την ηπειρωτική χώρα. Οι νησιώτες αναγκάζονται να μετακινούνται ακόμα και για τα αγαθά πρώτης ανάγκης σε συνδυασμό με το υψηλό μεταφορικό κόστος.

√ Οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται διαρκώς και ανεξέλεγκτα, ενώ θα έπρεπε να έχετε ήδη λάβει μέτρα για την μείωση του κόστους των ναύλων.

 Η όποια προσπάθεια κωδικοποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι σε σωστή κατεύθυνση, εντούτοις δεν αντιμετωπίζει το ίδιο το πρόβλημα, λόγω και του ξεπερασμένου Νομοθετικού πλαισίου που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να αναθεωρήσει σπεύδει απλά και μόνο να το κωδικοποιήσει.

√ Κλείνοντας, θα ήθελα να παραθέσω μία φράση του κ. Λαιμού: «Τα καλά πλοία αξίζουν τόσο, όσο τα επ’ αυτών πληρώματα». Είναι άδικο, λοιπόν, να μην τους δώσουμε αυτά που τους αξίζουν και να τα περιορίζουμε σε στενές πολιτικές που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα. Στο χέρι όλων μας είναι να αναβαθμίσουμε τις θαλάσσιες μεταφορές, να αναπτύξουμε περαιτέρω τα νησιά μας, να δώσουμε άλλη «πνοή και άλλο αέρα» στον τουρισμό μας και συνακόλουθα στην οικονομία της χώρας μας.

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.