ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Δ. ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN καιστην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο κ. Μάντζος αναφερόμενος στην καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης τόνισε, «θα συνιστούσα περισυλλογή και αυτοσυγκράτηση τόσο όσον αφορά στην κριτική όσο και στον πανηγυρισμό στη διαχείριση της πυρκαγιάς. Θα πρέπει να περιμένουμε τον αναλυτικό απολογισμό και μία αναλυτική ενημέρωση για το τί ακριβώς συνέβη, ποιές είναι οι συνέπειες αυτής της πύρινης περιπέτειας όσον αφορά στην οικολογική καταστροφή» και συνέχεια αναρωτήθηκε, «η Πεντέλη δεν είναι ένας ασυνήθιστος τόπος πυρκαγιών. Έχει καεί άλλες δύο φορές και αναρωτιέται κανείς αν δε μπορούμε να σώσουμε την Πεντέλη τί μπορούμε να σώσουμε εν τέλει;».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Κίνημα προκάλεσε το άνοιγμα της συζήτησης για τον κλιματικό νόμο και έβαλε την κλιματική ατζέντα στη δημόσια συζήτησης της χωρας. «Όταν μιλούσαμε για την κλιματική αλλαγή, μας έλεγαν για πράσινα άλογα, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δικαιολογία η κλιματική κρίση είναι εδώ, για συντονιστικές ή επιχειρησιακές ανεπάρκειες του κράτους. Είναι αιτία για δράση», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του έκανε λόγο για λήψη συγκεκριμένων δράσεων σε πολύ βασικούς άξονες, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. «Θα πρέπει να δούμε μία πολιτική προστασία με έναν κεντρικό συντονισμό, συμφωνούμε στην ύπαρξή του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης προφανώς και Πολιτικής Προστασίας, αλλάμε αποκεντρωμένες αρμοδιότητες. Δε μπορεί κανείς να καυχιέται και ειδικά η κυβέρνηση για το δήθεν επιτελικό κράτος όταν δεν είναι γνωστές εκ των προτέρων οι διαδικασίες και οι βασικές αρμοδιότητες, όπως το κλάδεμα και ο καθαρισμός των οδών. Χρειάζεται έμφαση στην πρόληψη και όχι μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών, καλό να αποκαθιστούμε τις ζημιές αλλά θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να τις προλαμβάνουμε, άρα και οι πόροι που διατίθενται στην πρόληψη θα πρέπει να διατίθενται με διαφανείς διαδικασίες, με λογοδοσία και διαφάνεια».

Αναφερόμενος στο Πυροσβεστικό Σώμα επισήμανε ότι χαίρει κοινωνικής αναγνώρισης και ζήτησε ενίσχυση της αξιοκρατίας και του ανθρώπινου δυναμικού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και Υποστράτηγος Π.Σ. (ε.α.) Μιχάλης Χάλαρης αναλαμβάνει σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθεί το βιογραφικό του κ. Χάλαρη:

Ο Δρ. Μιχάλης Χάλαρης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και Υποστράτηγος Π.Σ. (ε.α.) έχοντας υπηρετήσει σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις. Σήμερα τελεί Διευθυντής Ερευνών σε θέματα Διακινδύνευσης, Κίνδυνων, Κρίσεων και Ασφάλειας στο Θεσμοθετημένο Εργαστήριο «Ήφαιστος», Διευθυντής του Τομέα Φυσικής Χημείας και Χημικής Τεχνολογίας και Αν. Διευθυντής στο ΠΜΣ «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας».

Έντονη διδακτική, ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών.

Είναι συντονιστής Καθηγητής του μαθήματος «Τεχνολογικές καταστροφές και περιβαλλοντικοί κίνδυνοι» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΔΔΠΜΣ) «Ανάλυση και Διαχείριση ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών», διδάσκων στο μάθημα «Hazard Identification & Risk Management» στο MSc in Oil and Gas Technology και έχει διατελέσει Καθηγητής στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και προσκεκλημένος Καθηγητής σε προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών άλλων ΑΕΙ.

Για τρία έτη (2009-2012) υπήρξε επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκε μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: ΣΤΟΝ «ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ» Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΣΤΟΝ «ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ» Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Με την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πανδημία. Παρά την πίεση που ασκείται ήδη στις απλές κλίνες των νοσοκομείων, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και παρά την αύξηση των θανάτων συνανθρώπων μας, το σύστημα υγείας παραμένει ανοργάνωτο, υποστελεχωμένο και χωρίς επιχειρησιακό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση αδρανεί, ενώ τα χειρότερα έρχονται, καθώς το 6ο κύμα της πανδημίας δεν έχει ακόμα κορυφωθεί και σε λίγο μπαίνει ο Αύγουστος με τις αυξημένες τουριστικές ροές.

Χρειάζεται έγκαιρα να οργανωθούμε σε θέματα στελέχωσης και λειτουργίας του ΕΣΥ και να μην εφησυχάζουμε, ενθαρρύνοντας συνεχώς τους πολίτες για τη χρήση προστατευτικών μέτρων, καλό αερισμό των χώρων και αποφυγή συνωστισμού. Τον Σεπτέμβρη θα είναι αργά για να θεραπεύσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

on camera: https://we.tl/t-C32sCoYBJl

Μετά τα πρόωρα επινίκια για τη διαχείριση της Δασικής Πυρκαγιάς που οδήγησε στην απώλεια 15.000 στρεμμάτων γης και σε πληθώρα υλικών ζημιών και καμένων σπιτιών, ελπίζουμε -έστω και σήμερα- ο κ. Πρωθυπουργός να κατανόησε το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε από το παρελθόν, και αυτή η Κυβέρνηση αδυνατεί να προετοιμάσει το μέλλον. Η προχθεσινή πυρκαγιά είναι μόνο η τελευταία από μια σειρά αποτυχιών του υφιστάμενου συστήματος πολιτικής προστασίας. Η Κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για την αναστολή του ν. 4662/2020 που έχει μείνει «στα χαρτιά». Είναι εντελώς ενδεικτικό το γεγονός ότι τα έργα καθαρισμού δασών ανακοινώθηκαν μόλις στις 8 Ιουνίου, μερικές ημέρες μετά την πυρκαγιά στο Πανόραμα Βούλας, ενώ ειδικά για την Πεντέλη δεν έγινε τίποτε, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ζητούμενο πλέον είναι ένα σύγχρονο σχέδιο διαχείρισης καταστροφών. Με έμφαση στην πρόληψη και την προετοιμασία. Με αρμοδιότητες σαφείς και δεσμευτικές, συνεκτικό συντονισμό και εξειδικευμένα στελέχη.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.