Βασίλης Πατελάκης: Πώς έσωσα τον τουρίστα που παραλίγο να πνιγεί


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 29 Μαΐου 2019 by energinews (admin)

Τι αναφέρει ο υπεύθυνος της ταβέρνας, που έσωσε τον τουρίστα από πνιγμό

Για το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι των Χανίων, όταν τουρίστας κόντεψε να πνιγεί από την τροφή του και τον υπεύθυνο ταβέρνας να τον σώζει με την μέθοδο του Χάιμλιχ, μιλάει ο υπεύθυνος του καταστήματος Βασίλης Πατελάκης.

Τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του υπευθύνου της ταβέρνας, Βασίλη Πατελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, πήγε κοντά στον Άγγλο τουρίστα και με ψυχραιμία και χωρίς να χάσει χρόνο, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας τη λαβή «Χάιμλιχ».

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στοzougla.gr, εξιστόρησε το συμβάν, ενώ ξεκαθάρισε ότι δημοσιοποίησε το συγκεκριμένο βίντεο στην προσωπική του σελίδα στα social media, προκειμένου να σωθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.

«Εκεί που βρισκόμουν στο μαγαζί μια κοπέλα με ενημερώνει ότι κάτι συμβαίνει σε κάποιον πελάτη διότι τον έβλεπε ανήσυχο και όρθιο και τη γυναίκα που ήταν παρέα του να τον χτυπάει στην  πλάτη  με έναν τρόπο που φάνηκε ότι μάλλον έχει κάποια τροφή είχε εισχωρήσει στον οργανισμό και  κατάλαβα ότι δυσκολεύεται

 Και  έτρεξα αμέσως και έκανα αμέσως την κίνηση αυτή που βοηθάει στις πρώτες βοήθειές περίπτωση πνιγμού από φαγητό… 

Από ότι γνωρίζω 5000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πνιγμό λόγω φαγητού και θεωρώ υποχρέωση του καθενός να γνωρίζει τις απαραίτητες πρώτες βοήθειές και παροτρύνω και το κράτος σε δωρεάν ενημέρωση και  δωρεάν σεμινάρια. Εγώ την συγκεκριμένη κίνηση την  έμαθα από τον ίντερνετ».

Ακούστε εδώ την δήλωση του κ. Πατελάκη.

Συγκλονιστικό είναι το video που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας μιας ταβέρνας, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και δείχνει πώς ένας εργαζόμενος σώζει το θαμώνα μαγαζιού από βέβαιο πνιγμό.

Όπως φαίνεται στις εφιαλτικές αυτές στιγμές που πέρασαν, ζευγάρι κάθεται στο τραπέζι και τρώει όταν ο θαμώνας πνίγεται από την τροφή καθώς στραβοκατάπιε. Η κοπέλα σηκώνεται και τον χτυπά στην πλάτη, όμως χωρίς κάποιο αποτέλεσμα αφού ο συνδαιτυμόνας της σηκώνεται όρθιος και ανήσυχος φαίνεται να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Ο υπεύθυνος της ταβέρνας αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και τρέχει δίπλα του. Το γεγονός ότι γνώριζε από πρώτες βοήθειες, αποδείχθηκε σωτήριο.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Χάιμλιχ, ο υπεύθυνος κατάφερε να βοηθήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Το ξένο σώμα απομακρύνθηκε από τον αεραγωγό που εμπόδιζε την αναπνοή του και αποτράπηκαν επιπλέον δυσάρεστες καταστάσεις.

πηγη:www.neakriti.gr

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.