Βασίλης Κεγκέρογλου:Αρνήθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τις θεσμικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η  επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου με θέμα την αξιοποίηση  του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε οι η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί περί παραχώρησης του αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι δεδομένο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου σε ποσοστό 32% τουλάχιστον και σε κρατικούς φορείς. Χρειάζεται, ωστόσο, συμπλήρωσε ο βουλευτής,  προκειμένου να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ευρεία διαβούλευση στην οποία πρότεινε να συμμετέχει , εκτός του Δήμου και της της Περιφέρειας,  και η τοπική κοινότητα Αλικαρνασσού, η οποία έχει επιβαρυνθεί επί πολλά χρόνια  από τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε δύο ακόμη συγκεκριμένες θεσμικές προτάσεις-εγγυήσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία και να δρομολογηθεί η βέλτιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου:

  1. Διεύρυνση με εκπρόσωπο του Δήμου Ηρακλείου της Ομάδας Εργασίας που ήδη λειτουργεί και έχει ως αντικείμενο την επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων χώρων του αεροδρομίου.
  2. Υπογραφή προγραμματικής Συμφωνίας ή Σύμβασης μεταξύ του του Υπουργείου Υποδομών, του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ , στην οποία θα περιγράφεται ρητά ο οδικός χάρτης μέχρι την επιλογή της καταλληλότερης για την τοπική κοινωνία λύσης για την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Ο Υπουργός, κ. Καραμανλής, συμφώνησε απολύτως με τον κ. Κεγκέρογλου για την επί δεκαετίες επιβάρυνση της Αλικαρνασσού και αποδέχτηκε την πρόταση να έχει άμεσο λόγο στις αποφάσεις η τοπική κοινότητα Αλικαρνασσού, αρνήθηκε ωστόσο και τις δύο θεσμικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

→Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/c3n5QiIQDOY

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.