Βασίλης Κεγκέρογλου:Αρνήθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τις θεσμικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».


0
(0)

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η  επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου με θέμα την αξιοποίηση  του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε οι η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί περί παραχώρησης του αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι δεδομένο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου σε ποσοστό 32% τουλάχιστον και σε κρατικούς φορείς. Χρειάζεται, ωστόσο, συμπλήρωσε ο βουλευτής,  προκειμένου να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ευρεία διαβούλευση στην οποία πρότεινε να συμμετέχει , εκτός του Δήμου και της της Περιφέρειας,  και η τοπική κοινότητα Αλικαρνασσού, η οποία έχει επιβαρυνθεί επί πολλά χρόνια  από τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε δύο ακόμη συγκεκριμένες θεσμικές προτάσεις-εγγυήσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία και να δρομολογηθεί η βέλτιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου:

  1. Διεύρυνση με εκπρόσωπο του Δήμου Ηρακλείου της Ομάδας Εργασίας που ήδη λειτουργεί και έχει ως αντικείμενο την επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων χώρων του αεροδρομίου.
  2. Υπογραφή προγραμματικής Συμφωνίας ή Σύμβασης μεταξύ του του Υπουργείου Υποδομών, του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ , στην οποία θα περιγράφεται ρητά ο οδικός χάρτης μέχρι την επιλογή της καταλληλότερης για την τοπική κοινωνία λύσης για την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Ο Υπουργός, κ. Καραμανλής, συμφώνησε απολύτως με τον κ. Κεγκέρογλου για την επί δεκαετίες επιβάρυνση της Αλικαρνασσού και αποδέχτηκε την πρόταση να έχει άμεσο λόγο στις αποφάσεις η τοπική κοινότητα Αλικαρνασσού, αρνήθηκε ωστόσο και τις δύο θεσμικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

→Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/c3n5QiIQDOY

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *